Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Escape Thursday: 10 locuri pe care nu trebuie să le ratezi în Florența

Considerată capitala artistică a Europei, Florența este o adevărată desfătare pentru simțuri.

Indiferent cât de mult sau puțin timp ai avea la dispoziție în acest oraș de poveste, iată câteva locuri pe care nu trebuie să le ratezi:

1. Domul Santa Maria del Fiore

Denumirea principalei catedrale din Florența, Italia, face referire la floarea de crin, care reprezintă simbolul orașului, precum și la vechiul său nume, Fiorenza.

Construită între anii 1296-1436, aceasta era cea mai mare catedrală din Europa la momentul finalizării ei, cu o capacitate de 30.000 de persoane.

2. Capelele Medici

Aceste două capele sunt, de fapt, două structuri construite în cadrul Basilicii San Lorenzo, pentru a comemora familia Medici, una dintre cele mai bogate și influente familii din Italia și cea care a sprijinit financiar picturile și arhitectura capelelor.

Cappella dei Principi, impresionantă prin dimensiunea și opulența sa, este principalul monument închinat familiei Medici, care ilustrează megalomania membrilor acestei familii, în timp ce Sagrestia Nuova, cea de-a doua capelă, are dimensiuni modeste față de prima, însă este decorată cu statui realizate de Michelangelo.

3. Ponte Vecchio

Cel mai vechi pod din Florența, construit peste râul Arno, atrage anual milioane de turiști și este printre puținele poduri din Europa care se află încă în picioare și este plin de magazine.

Cea mai frumoasă priveliște asupra Ponte Vecchio o oferă Ponte Santa Trinita la apus.

4. Galeria Uffizi

Galeria Uffizzi este cel mai important muzeu din Florența și găzduiește cea mai mare colecție de artă renascentistă din lume, majoritatea pieselor colecției fiind achiziționate de faimoasa familie Medici.

5. Piazzale Michelangelo

Piațeta Michelangelo este o piață care oferă o vedere panoramică asupra orașului Florența, fiind situată în cartierul Oltrarno.

6. Palatul Pitti

Palatul Pitti este situat în apropiere de Ponte Vecchio și a fost, la rându-i, cumpărat de familia Medici în anul 1549, devenind astfel reședința celor care conduceau Marele Ducat de Toscana.

7. Grădinile Boboli

Acest parc din Florența este situat în spatele Palatului Pitti și găzduiește sculpturi realizate între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea.

8. Plimbare hai-hui pe străzile Florenței

O plimbare pe străzile Florenței este asemenea unei mașini a timpului, care te ajută să retrăiești epoca în care familia Medici își petrecea fiecare zi în acest oraș minunat.

9. Piazza della Signoria

Cea mai faimoasă piață din Florența, situată în apropiere de Palazzo Uffizi, a apărut în secolul al XIII-lea și este o încântare pentru milioanele de turiști care poposesc acolo pentru a admira clădirile și statuile cu aer renascentist pe care le găzduiește.

10. Prânz sau cină la înălțime

Nu vei putea pleca din Florența fără a mânca ceva specific zonei.

Fie că vei alege o bistecca alla fiorentina absolut delicioasă, pregătită din carne de vită, care mie mi-a plăcut foarte mult, o pizza sau pappardellele specifice zonei (paste lungi, amestecate cu carne), ar fi frumos să ai în față o priveliște panoramică superbă care să îți facă vacanța de neuitat.

Foto: shutterstock.com

1 /
    Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine Florența, Italia, locuri de vizitat, Escape Thursday, Joelle Magazine

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…