Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Escape Thursday: Escapadă la Roma

Roma este unul dintre cele mai frumoase şi mai vizitate oraşe ale lumii. Fiecare colţ de stradă din capitala Italiei emană un aer de vacanţă pe care întotdeauna m-am întrebat dacă l-aş fi perceput astfel în cazul în care m-aş fi născut acolo.

Fascinanta istorie a oraşului de pe malul fluviului Tibru îl transformă pe orice turist în cel mai curios om din lume.

Roma a fost denumită, de-a lungul timpului, "capitala lumii", "oraşul etern", "cetatea eternă" ori "oraşul celor şapte coline".

Aceste 7 coline sunt cele care domină centrul istoric al Romei (inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO) şi au un rol esenţial în istoria oraşului.

Romulus este cel care a fondat Roma pe dealul Palatin, cea mai importantă dintre colinele Cetăţii eterne.

Ce poţi face la Roma?

  • Turul oraşului cu autobuzul (acele buss-uri hop-on/hop-off)

Ar fi păcat să ajungi la Roma şi să nu o admiri în toată splendoarea ei, de la etajul unui autobuz pentru turişti, menit să te introducă în atmosfera acestei destinaţii turistice atât de căutate prin poveşti fascinante despre istoria oraşului, pe care le poţi asculta la căştile primite la urcarea în autobuz.

  • Vizită la Fontana di Trevi

Cea mai impunătoare şi totodată cea mai cunoscută fântână din oraş se bucură de forfotă în fiecare moment al zilei, arată într-adevăr minunat și te transpune parcă, odată ce te apropii de ea, într-o altă epocă.

Figura centrală a fântânii este aceea a lui Neptun, zeul mării, aflat într-un car de luptă de forma unei scoici. Acest car este tras de doi căluți de mare, unul nărăvaș și celălalt liniștit, aceștia simbolizând dispoziția schimbătoare a mării. 

  • Vizită în Piazza Navona

Piazza Navona găzduiește nu mai puțin de trei fântâni care par a fi trei mici Fontana di Trevi și o biserică, precum și loc de promenadă și distracție, cu restaurante, cafenele și terase pline de oameni dornici de relaxare în stil roman.

  • Plimbare până în Piazza di Spagna cu ale ei Trepte Spaniole

Piazza di Spagna este o adevărată încântare pentru privire, cu cele 137 de trepte monumentale care te îmbie să cobori către fântâna din piață și atrag adesea atât turiști, cât și localnici care își dau întâlnire acolo. 

  • Vizită la Colosseum

Cunoscut și sub denumirea de Amfiteatrul Flavian, este cea mai impresionantă clădire-ruină din vremea Imperiului Roman.

Colosseum-ul era cea mai mare construcție a vremurilor sale și obișnuia să găzduiască spectacole de luptă între gladiatori, precum și multe alte astfel de evenimente, iar astăzi este cel mai mare amfiteatru antic care poate fi vizitat.

  • Pantheon-ul

Pantheon-ul este un obiectiv turistic de o importanţă aparte, fiind cea mai bine conservată clădire romană şi singura clădire veche din întreaga lume care are acoperişul original intact.

Numele lui înseamnă "templul dedicat tuturor zeilor", iar până în secolul al XX-lea  a fost cea mai mare construcţie din beton existentă în lume.

  • Columna lui Traian

Acest monument antic situat în Forumul lui Traian pe Via dei Fori Imperiali, chiar lângă Piazza Venezia a fost construit la ordinului împăratului Traian pentru a sărbători victoria sa în Dacia.

Columna ilustrează peste 2.000 de personaje gravate pentru a reda scene din cele două războaie romane care au avut loc în Dacia între anii 101-102 şi 105-106.

  • Vaticanul

Considerată a fi cea mai mică ţară din lume, Vaticanul serveşte drept centru spiritual pentru milioane de credincioşi romano-catolici din întreaga lume.

În urmă cu o lună, în iunie 2016, am intrat, pentru prima dată în viaţă, în Capela Sixtină, capela palatului papal din Vatican și una din cele mai faimoase nestemate artistice ale Europei, decorată cu picturile murale ale lui Michelangelo. 

Trebuie să recunosc faptul că m-a impresionat fantastic, asa cum puţine lucruri au făcut-o până acum. A fost construită între anii 1472 și 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea, de unde îi provine numele.

Pentru că fotografiatul este interzis în Capelă, m-am bucurat de plăcerea de a face fotografii numai în monumentala Piazza San Pietro, acolo unde se află Basilica di San Pietro din Roma, situată în Cetatea Vaticanului, înăuntrul statului pontifical.

O vacanţă la Roma este o delectare pentru simţuri şi un adevărat deliciu pentru papilele gustative, oraşul fiind renumit pentru cea mai bună pizza din lume, cele mai gustoase paste şi pentru delicioasa îngheţată italiană.

Foto: Shutterstock.com

 

1 /
    Roma, Escape Thursday, Joelle Magazine, călătorii, timp liber, distracţie Roma, Escape Thursday, Joelle Magazine, călătorii, timp liber, distracţie Roma, Escape Thursday, Joelle Magazine, călătorii, timp liber, distracţie Roma, Escape Thursday, Joelle Magazine, călătorii, timp liber, distracţie Roma, Escape Thursday, Joelle Magazine, călătorii, timp liber, distracţie Roma, Escape Thursday, Joelle Magazine, călătorii, timp liber, distracţie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…