Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Incursiune în Munții Apuseni, un ținut românesc de poveste

O zi petrecută în Munții Apuseni este precum un pansament pentru suflet. Aerul tare, peisajele montane care-ți taie respirația, râurile care-ți bucură văzul și auzul, cascadele și drumurile șerpuite din Apuseni creează o atmosferă de poveste, extrem de relaxantă, menită să-ți încarce bateriile instant.

Săptămâna aceasta am șansa de a mă bucura de #slowlife-ul ardelenesc, experimentând viața la Conacul Archia. Fiecare zi pare desprinsă dintr-un basm, dat fiind faptul că relaxarea este cuvântul de ordine la orice pas.

Este a treia oară când vin aici și, ca de fiecare dată, mă simt ca acasă.

Astfel, am ales să descopăr împrejurimile, fără a merge de două ori în același loc, așa că astăzi am plecat prin județele Hunedoara și Alba pentru a vizita locuri pe care nu le mai văzusem până acum. 

Am început ziua cu o vizită la Muzeul Aurului din Brad, apoi ne-am oprit la Roșia Montană și am continuat scurta noastră călătorie la Geoagiu-Băi, acolo unde am vizitat Cascada Clocota.

Drumul prin Apuseni a fost foarte șerpuit, cu peisaje minunate care m-au făcut să mă bucur din plin de această plimbare.

Muzeului Aurului din Brad 

Exteriorul și interiorul Muzeului Aurului de la Brad au fost refăcute în urmă cu 4 ani, atunci când colecția a fost redeschisă publicului în starea actuală. Acest muzeu găzduiește o colecție de exponate autohtone din aur aduse de la Roșia Montană, Brad, Băița, Baia Mare, Cavnic și Baia Sprie, dar și minerale și minereuri (sulf, cupru, cuarț, etc.) din întreaga lume.

Programul de vizitare este 9:00 - 17:00, săptămânal, de miercuri până duminică.

Roșia Montană 

Exploatație auriferă de pe vremea romanilor, Roșia Montană a fost propusă pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Astăzi însă nu se întâmplă nimic deosebit acolo, întreaga zonă fiind binecuvântată cu peisaje extraordinare care nu sunt exploatate la adevărata valoare, fapt pentru care fiecare turist care ajunge în zonă este oarecum dezorientat, neștiind de ce o asemenea zonă nu este promovată corespunzător.

Drumul ne-a condus totuși către un lac unde ne-am delectat cu priveliștea care ni s-a înfățișat în fața ochilor.

Pereții pensiunilor din zonă păreau a fi pe punctul de a se prăbuși si, sinceră să fiu, nu voi înțelege niciodată de ce o țară minunată ca România, căreia nu îi lipsește nimic din punct de vedere geografic, nu excelează la capitolul turism. Să sperăm că totuși, cu timpul, lucrurile se vor schimba.

Cascada Clocota (Geoagiu-Băi)

Plecând cu o oarecare dezamăgire de la Roșia Montană, m-am bucurat de drumul către Geoagiu-Băi, acolo unde, deși amenajarea obiectivelor turistice nu era cu mult diferită față de locația precedentă, am avut ocazia să mă bucur de Cascada Clocota, un loc asemenea unei oaze răcoroase pe care te puteai relaxa privind-o și ascultând-o. 

Cascada Clocota are una dintre cele mai frumoase căderi de apă din România și nu îngheață niciodată, întrucât colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă.

Este un adevărat spectacol să o privești și datorită aspectului fascinant, potențat de mușchii, rădăcinile de copaci și plantele atârnătoare care se regăsesc pe suprafața ei.

Îmi iubesc țara și, oriunde aș merge în această lume, mă urmărește gândul că România are unele dintre cele mai frumoase forme de relief și trăiesc cu speranța că timpul va modela dorința românilor de a pune în valoare tot ceea ce natura ne-a oferit, pentru a atrage din ce în ce mai mulți turiști din toate colțurile planetei.

Foto: Anca Tănase, JoelleMagazine.Ro

1 /
    Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota Munții Apuseni, munții românești, ținut de poveste, Geoagiu Băi, Roșia Montana, Cascada Clocota

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…