Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

La mulţi ani, Franţa!

Este 14 iulie, deci este ziua ţării în care s-a inventat termenul de "eleganţă".

Fie că vorbim despre modă, bucătărie, atitudine sau personalitate, rafinamentul este cel care îi defineşte pe francezi.

E renumit faptul că, în Franţa, vom avea şansa de a admira pe stradă cele mai chic şi mai bine îmbrăcate femei din lume.

A te plimba prin ţară (şi cu precădere prin Paris) înseamnă a fi martorul unui spectacol continuu, de care nu te-ai putea sătura niciodată.

Artă şi cultură desăvârşite

În plus, arta şi cultura franceză oferă turiştilor, precum şi localnicilor deopotrivă, surse nesecate de inspiraţie. De la Muzeul Louvre, la Palatul Versailles, Muzeul d'Orsay ori castelele de pe valea Loarei, Franţa ascunde nenumărate capodopere apreciate de către artişti, precum şi multe diamante neşlefuite care, privite şi descrise prin ochii cunoscătorilor, devin opere de artă.

Mic dejun sau adevărat ritual?

Dis-de-dimineaţă, e o adevărată plăcere să admiri relaxarea cu care francezii îşi iau micul dejun la cafenea, aşezaţi pe rânduri bine delimitate, savurând un croissant şi o cafea cu lapte. Totul, în Franţa, poate începe după ce ţi-ai băut cafeaua şi ai mâncat în linişte. E de neconceput să nu îţi începi ziua cu acest ritual, întrucât pare că ratezi una dintre cele mai mari plăceri ale vieţii: să păşeşti într-o nouă zi de muncă cu zâmbetul pe buze.

În magazine, la restaurante, în facultăţi ori în redacţiile celor mai mari publicaţii din Paris, vei găsi doar oameni care încearcă, pe cât posibil, să se bucure de fiecare moment. 

Franţa oferă surse infinite de inspiraţie

Pentru cei pasionaţi de scris sau aflaţi pur şi simplu în căutarea inspiraţie, Jardin du Luxembourg reprezintă alegerea ideală, îndeosebi vara. Îmi amintesc faptul că cele mai bune idei, pe care ulterior le-am pus în aplicare, mi-au venit stând pe o bancă acolo. 

În plus, Cafe de Flore merită o şansă, mai ales că, în timp ce-ţi bei cafeaua în acel loc desprins parcă din filmele anilor '70, ai toate şansele să dai nas în nas cu faimosul designer Karl Lagerfeld de la Chanel, care obişnuieşte să se relaxeze adesea în acea cafenea care a devenit cunoscută tocmai pentru că multe vedete o aleg drept spaţiu de recreere.

De asemenea, la final de zi, francezii repetă acelaşi ritual de dimineaţă, cu singura diferenţă că seara aleg să aibă un vin bun pe masă şi brânzeturile delicioase, specifice zonei.

Pentru că mi-e dor de Franţa, aşa cum probabil le e dor multora dintre cei care s-au îndrăgostit de ea, în spiritul acestei zile de sărbătoare şi pentru a retrăi atmosfera de pe străzile Parisului, vă invit să vă delectaţi cu câteva fotografii din perioada în care am locuit la Paris:

Foto 1: Morguefile.com

Foto 2, 3, 4 & 5: Anca Tănase

1 /
    ziua Franţei, călătorii, Paris, la mulţi ani, ziua republicii ziua Franţei, călătorii, Paris, la mulţi ani, ziua republicii ziua Franţei, călătorii, Paris, la mulţi ani, ziua republicii ziua Franţei, călătorii, Paris, la mulţi ani, ziua republicii ziua Franţei, călătorii, Paris, la mulţi ani, ziua republicii

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…