Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Budincă de Yorkshire și Hollandaise cu ciuperci

Dacă săptămâna trecută ne-a încântat cu tradiționala mămăliguță ridicată la rang de artă, săptămâna aceasta, papilele noastre gustative se răsfață cu un preparat internațional!

Binecunoscuta budincă de Yorkshire capătă un nou chip datorită priceperii lui Marian – și ne surprinde cu atât mai mult datorită faptului că este foarte simplu de făcut, dar și foarte ieftin!

Iată secretele lui Marian:

“Ai o formă de brioșe din tablă? Toarnă o linguriță de ulei în toate cele doișpe ”conserve” și încinge-o în cuptor la 190 de grade; toarnă aluat în ele pân’ la jumate și pune-o la loc în cuptor pentru doișpe minute.  Dacă e crescută de trei ori și crocantă, e bună de scos pe masă.

Aluat

Amestec trei ouă crescute bine, 160 (ml) de lapte, 110 (g) de făină și râșnit de sare. Odihnească-se...poate juma’ de oră.

Prăjesc în unt și câteva picături de ulei bine încins, doi pumni de ciuperci, tăiate și prăfuite cu sare.

Sos Hollandaise

Trebuie cam 4 gălbenușuri, 50 (g) de unt, sare și  lămâie…poți pune și puțină boia de ardei iute.

Gălbenușu-i de frecat cu lămâie într-un bol (metalic) deasupra unei cratițe cu apă, să-l încalzească la abur. Torn ușor unt topit-călduț, până ia siluetă de sos. Văd de sare și alte cele.

Ciupercile se-ngroapă în sos și se mâncă alături de “budinca” Yorkshire.

Poftă bună la ospăț! 

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie?

În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat ca a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parca sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul.

Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură." 

Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:

Foto: arhiva personală Marian Buda

1 /
    cuisine, bucătărie, rețete, gătit, budincă Yorkshire, mâncare, mâncare ieftină, idei, gospodine, rețete simple cuisine, bucătărie, rețete, gătit, budincă Yorkshire, mâncare, mâncare ieftină, idei, gospodine, rețete simple cuisine, bucătărie, rețete, gătit, budincă Yorkshire, mâncare, mâncare ieftină, idei, gospodine, rețete simple cuisine, bucătărie, rețete, gătit, budincă Yorkshire, mâncare, mâncare ieftină, idei, gospodine, rețete simple

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…