Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri, iaurt și sumac

După ce săptămâna trecută ne-a încântat cu un preparat internațional, Marian ne-a pregătit o nouă rețetă delicioasă – rapidă și ieftină.

Turtele cu verdețuri, iaurt și sumac sunt ideale pentru o zi friguroasă de toamnă – gustoase, sățioase, hrănitoare.

Iată cum le prepară Marian:

“Vreo patru file trebuie ca să-mi potolească foamea.

Torn în covată un sfert de kil' de făină, stropesc cu sare și apoi lapte, cam jumătate din cantitatea de făină (125 ml). Învârt aluatul până se leagă și mai presar făină, pentru-al strânge cum trebuie și pentru a-i da o consistență ușor pufoasă – îl las să se odihnească juma' de ceas.

Rup în patru aluatul și, pe masa cu făină, îl întind subțire-foarte, în cerc. Așez pe jumătatea rotundului un pumn de verdețuri tocate (două linguri de pătrunjel, două...de mentă) și două linguri de ceapă tăiată mic, plus râșnit de sare și piper. Marginea de-un deget, golașă de umplutură, o ud cu apă s-ajut un semicerc să se lipească peste celălalt. Apăs ușor turta s-o dezumflu de aer și-o prăjesc în tigaia cu o lingură de unt și una de ulei, încinse.

Când scot turtele pe farfurie, le ung cu unt deasupra, las ceva iaurt bun și gras să cadă din lingură deasupra lor, și  la final, ceva pulbere din arbust de sumac.”

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie? În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul.

Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."

Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:


Foto: arhiva personală Marian Buda, video: Eliza Nirlu, editor JoelleMagazine.ro 

1 /
    rețete, bucătărie, idei în bucătărie, mâncare, mâncare ieftină, preparate, cină, prânz, rețete ușoare, rețete rapide rețete, bucătărie, idei în bucătărie, mâncare, mâncare ieftină, preparate, cină, prânz, rețete ușoare, rețete rapide rețete, bucătărie, idei în bucătărie, mâncare, mâncare ieftină, preparate, cină, prânz, rețete ușoare, rețete rapide rețete, bucătărie, idei în bucătărie, mâncare, mâncare ieftină, preparate, cină, prânz, rețete ușoare, rețete rapide

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Budincă de Yorkshire…