Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday Joelle Well-being: Marea - locul ideal pentru relaxare în mijlocul verii

Ce faci dacă e vară, e cald și simți că sufletul tău are nevoie de liniște? Pleci la mare, cu noaptea-n cap, pentru a privi răsăritul și a te bucura de o zi de poveste.

Marea, cu al ei orizont infinit, are puteri magice pentru suflet. 

Ați sesizat că, uneori, câteva ore petrecute la malul mării sunt ca un pansament pentru suflet? Am văzut oameni în jurul meu care au același sentiment frumos ca și mine și care, odată ajunși la mare, se înseninează brusc, oricâte probleme ar avea.

  • Răsăritul la malul mării

Îmi place să privesc răsăritul la mare. Acolo simt parcă, mai puternic ca oriunde altundeva, recunoștință pentru faptul că respir, că am șansa să mai privesc cerul încă o zi, că viața îmi oferă o nouă șansă să fac ceva în plus pentru a fi mai aproape de visul meu, că pot să iubesc în continuare, că exist.

Dacă zăresc un vapor în larg, iarăși știu că și cei de pe vas, ca și mine, au o șansă nouă pentru a se bucura de viață.

Pare banal și uităm adesea că, într-o bună zi, totul se va sfârși. Trăind fiecare zi de parcă ar fi ultima, ne bucurăm mai mult de tot. Și de toate.

  • O zi petrecută la plajă și înotând

Cunosc oameni care tânjesc vara după zilele și nopțile reci de iarnă și, sinceră să fiu, nu îi înțeleg. Aș da orice pentru a păstra vara pentru totdeauna, nu doar în suflet, ci și în calendar.

Însă, imposibil fiind, profit din plin de fiecare moment petrecut pe plajă sau în mare, înotând, pentru a simți cum valurile îmi spală parcă orice suferință, orice nostalgie, fiecare dor din suflet.

  • Amintiri și nostalgii 

Ah, dorul! Mi-e dor... mi-e dor de tata și de vacanțele la mare, alături de ai mei. Mereu mă gândesc la asta când sunt la mare, însă e de ajuns să intru în apă pentru ca sufletul să-mi rămână liniștit, cu o convingere clară că el și-ar fi dorit să-mi amintesc de tot și... să zâmbesc.

  • Inspirație la orice pas

Poate că atmosfera de la malul mării, îndeosebi cel al Mării Negre, nu este întotdeauna dintre cele mai liniștite. 

Și totuși, am reușit întotdeauna să evadez într-o carte bună, într-un text frumos pe care eram inspirată să îl scriu acolo, pentru că eu cred că inspirația nu vine pur și simplu. Te educi să cauți, să lucrezi, să fii creativ, independent de locația în care te afli, de muzica de pe fundal, de oamenii din jur și de conversațiile lor.

Trebuie să vrei!

Eu sunt deja la mare. Vrei și tu să vii? Ai nevoie de vitamin sea? Și ce te oprește?

Foto: shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…