Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Tu cât la sută din această planetă ai explorat până acum?

Se spune că a călători este singurul lucru care te îmbogățește cu adevărat atunci când îl cumperi.

Lumea este fascinantă și mult mai mare decât ne-am putea imagina vreodată. 

Pe măsură ce vizităm locuri noi, descoperim povești care ne cuceresc despre meleaguri și oameni aflați la mii de kilometri depărtare față de locurile noastre natale și realizăm că planeta Pământ, așa cum se vede ea din spatele ecranului unui laptop ori al unui televizor, este, în realitate, imensă și imposibil de explorat în cele mai mici detalii într-o viață.

Fascinația pentru elementul de noutate pe care-l aduce cu sine fiecare periplu prin lume, dorința de a cunoaște oameni cu o altă educație și mentalitate față de noi, pasiunea pentru a ne îmbogăți spiritual și nu numai ne poartă pașii, în fiecare vacanță pe care o organizăm, către necunoscut, acel tip de necunoscut de care nu ne este teamă ci de care, din contră, suntem atrași în mod inexplicabil.

Ni se întâmplă tuturor și nu cred că există vreun om în această lume căruia să nu îi placă să călătorească. Dincolo de diferențele dintre oameni și de faptul că unii caută uneori liniștea unei vacanțe comode, pe când alții sunt construiți să exploreze chiar și cele mai înalte vârfuri de munte de pe planetă, tuturor ne place frumosul și schimbarea peisajului de zi cu zi.

Explorăm entuziaști, fiecare în felul său, această lume nebănuit de mare. Și totuși, v-ați întrebat vreodată cât de mult ați reușit să vizitați până acum?

My Travel Map - aplicația care-ți arată cât ai vizitat până acum

Deși datele oferite poate că nu sunt corecte în totalitate, aplicația mytravelmap.tk îți arată, în linii mari, cât la sută din această lume ai reușit să vizitezi până astăzi.

Tot ce trebuie să faci este să selectezi țara natală, precum și celelalte țări în care ți-ai petrecut vacanțele, iar aplicația îți generează un răspuns precum cel pe care l-am primit eu (așa cum se poate observa și în fotografiile de mai jos): "Ai locuit în 2 țări și ai vizitat 11 alte state. Ai explorat 10,7% din lume."

Această perspectivă mi-a deschis noi orizonturi și mi-a reamintit faptul că nu există nimic mai plăcut pe lume decât să călătorești. Oricum. Oricând. Oricât. Dar să călătorești, să adaugi noi lucruri în bagajul tău cultural și emoțional, să trăiești senzații așa cum nu ai trăit până atunci (cum mi s-a întâmplat mie în toamnă, când am zburat pentru prima dată cu elicopterul în America de Sud, deasupra Cascadelor de pe Iguazú, un loc unde nu mai puteai delimita vizual unde cerul se întrepătrunde cu cascadele).

Lumea este imensă, iar viața este mult prea scurtă așa că ar fi ideal ca, atâta timp cât suntem aici, să profităm de frumusețile pe care ni le oferă și să călătorim cât mai mult posibil pentru a ne strânge în bagaj amintiri de neprețuit.

1 /
    travel, călătorii, aplicație travel, cât % din lune ai vizitat travel, călătorii, aplicație travel, cât % din lune ai vizitat travel, călătorii, aplicație travel, cât % din lune ai vizitat

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…