Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 fraze pe care oamenii inteligenți și le spun lor înșiși în fiecare zi

A fi inteligent nu înseamnă a cunoaște toată arta Renascentistă, sau a stăpâni toate principiile fizice și matematice. Oamenii inteligenți au o sete permanentă de cunoaștere, însă se respectă pe ei înșiși și pe cei din jurul lor.

Cuvintele pe care ni le spunem nouă înșine în fiecare zi sunt foarte importante. Iar oamenii inteligenți își spun aceste cuvinte zilnic, cuvinte care îi fac să fie mai buni de la o zi la alta:

1. Dacă nimeni nu vrea, o voi face eu.

Cea mai bună modalitate de a te distinge de ceilalți este să faci ceva ce alții consideră prea dificil pentru a duce la bun sfârșit. Oamenii inteligenți nu se feresc de muncă și nici de calea dificilă, obținând astfel cunoștințe valoroase și experiență importantă, care le va ajuta mai târziu în viață.

2. Nu a fost chiar așa de rău.

Fiecare pierdere sau eșec reprezintă o cale de a învăța ceva nou și de a trece peste dificultăți. Oamenii inteligenți învață din fiecare greșeală și problemă, având grijă ca data viitoare să fie și mai vigilenți și mai atenți. Ei consideră că, întotdeauna, tot răul este spre bine.  

3. Nu pot face totul astăzi, dar aș putea măcar să încep.

Planurile noastre nu valorează nimic dacă nu sunt puse în aplicare. Nu putem realiza totul deodată, însă, pas cu pas, acestea pot fi duse la îndeplinire. Oamenii inteligenți nu lasă pe mâine ce pot face astăzi și nu se grăbesc niciodată inutil.

4. Mai puține cuvinte, mai multă acțiune!

Cei care vorbesc mult despre realizările lor se mint pe ei înșiși dacă au senzația că asta îi face să remarcați. Cel mai bine este să faci lucrurile fără tam-tam. Iar oamenii inteligenți merg, în general, pe principiul „vorba multă, sărăcia omului”, alegând să acționeze în timpul pe care alții îl pierd vorbind.

5. Părerile străinilor nu mă interesează.

Fiecare are control asupra propriei vieți, așa că fiecare are dreptul să aleagă ce drum dorește, independent de opiniile celor din jur. Putem să cerem sfatul celor apropiați, dar nici cu aceasta nu trebuie să exagerăm – ceea ce simțim că vrem să facem este ceea ce contează.


6. Le arăt eu lor!

Câteodată, e nevoie de un impuls de furie pentru a ne decide să facem ceva. Poate suna copilăresc, dar ajută enorm. Și, adesea, oamenii inteligenți au revelații în astfel de momente, dându-și seama că a sosit timpul să ia atitudine și să schimbe ceva.  

7. Ce am creat poate că nu e perfect, dar mi se potrivește de minune.

Perfecționismul ne poate împiedica din a fi creativi și productivi. E important să facem ceea ce simțim. Un lucru perfect pentru alții poate părea imperfect pentru noi, și invers. Atâta timp cât ceva ni se potrivește nouă, nu mai contează dacă alții sunt mulțumiți sau nu.

8. Voi face mai bine data viitoare.

Oamenii inteligenți sunt într-un proces continuu de perfecționare, și, oricât de bine ar fi făcut un lucru, ei știu că întotdeauna e loc de mai bine. Ideal este să căutăm să ne îmbunătățim performanțele permanent, și de la o zi la alta să devenim cea mai bună versiune a noastră.

9. Nu îmi este frică să mulțumesc sincer cuiva.

Oamenii care le mulțumesc celor din jur trăiesc mai fericiți. O mulțumire sinceră este întotdeauna binevenită și apreciată, și va face foarte bine psihicului nostru. Iar oamenii inteligenți știu să aprecieze gesturile frumoase, munca realizată și ajutorul primit, așa că vor considera mereu necesar să fie recunoscători.

10. Cu cât încerc mai mult, cu atât sunt mai bun în ceea ce fac.

Uneori, ne dăm seama că nu suntem foarte talentați în domeniul nostru de activitate – dar nu e vorba întotdeauna de talent. Succesul apare la oamenii care muncesc din greu – iar cei inteligenți știu asta și aleg să nu se oprească niciodată din drum.

Voi după ce principii vă ghidați în viață? :)

Foto: pexels.com

1 /
    inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți inteligență, carieră, succes, productivitate, perfecțiune, perfecționism, creativitate, muncă, oameni inteligenți

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…