Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to school – 4 căi ușoare de a lua note mari. Sfaturi de la un profesor

Anul universitar a început, oficial, de astăzi. Studenții se întorc la cursuri, unii încep primul an de facultate după ce au ieșit din băncile liceului. Oricum ar fi, toți își doresc ca noul an să le aducă împliniri, succes și, bineînțeles, note cât mai mari.

Un profesor din Florida a decis să facă o scurtă listă cu sfaturi pentru studenți, lucruri pe care niciun profesor nu le împărtășește de obicei.

Iată cele mai importante lucruri pe care trebuie să le pună în aplicare studenții, pentru a avea succes de fiecare dată:

1. Studenții care cer consultanță separată obțin note mai mari.

Iată de ce: Când îți vizitezi profesorul la birou, îți oferă atenție doar ție și problemei cu care vii la el. În timpul orelor de curs, este nevoit să fie atent la toți colegii tăi și la problemele pe care le are fiecare, dar și la informația pe care trebuie să o ofere tuturor, în vreme ce, într-o discuție privată, poate fi mai atent la detalii și-ți poate oferi informații precise.

Reușești să obții note mai mari prin consultanță privată pentru că primești informație exactă, conformă cu cererea ta. Profesorul este atent doar la tine, prin urmare îți va oferi răspunsul de care ai nevoie. Astfel, vei înțelege problema în totalitate și vei ști să îi aplici principiile data viitoare.

2. Ești mai inteligent decât crezi. Trebuie doar să vii pregătit la cursuri.

Dacă ai reușit să treci de admiterea la facultate, e clar că ai calitățile necesare pentru a promova cursurile.

Tuturor ne este frică de eșec, iar copiii obișnuiți cu note mari în școala generală și liceu par să fie mai inteligenți decât noi, însă adesea nu este cazul. Notele mari din liceu se pot răsturna cu totul când ajungem la facultate, iar acestea nu au neapărat legătură cu coeficientul de inteligență, ci cu gradul de pregătire pe subiectul respectiv.

Testele standard, în special cele grilă, pot fi promovate cu note mari printr-o memorizare bine pusă la punct, însă nu surprind formele variate ale inteligenței umane. Cele mai bune argumente în acest sens se regăsesc în cartea „Inteligența emoțională” a lui Daniel Goleman.

Inteligența este unul dintre cele mai versatile lucruri ale omului – se dezvoltă în direcția în care o hrănim noi. Nu toți oamenii au același tip de inteligență – emoțională, muzicală, matematică, etc. Așa că ești inteligent, indiferent de rezultatul de la testul standardizat, care nu acoperă toate aceste zone. Mare parte din succesul de la aceste teste depinde de temele bine făcute și de întebările puse la orele de curs.

Te-ar surprinde să vezi cât de inteligent te simți după câteva săptămâni de pus întrebări și de teme făcute în mod regulat. Să mergi la ora de curs pregătit îți crește încrederea în tine enorm de mult. Iar acest lucru te ajută foarte tare și când vine vorba de teste și examene.

3. Nu subestima importanța întrebărilor.

Nimic nu te va ajuta să ai note mari mai mult decât să pui întrebări în timpul orelor. Este cea mai bună metodă de a rămâne activ și atent în clasă, și îl ajută și pe profesor să înțeleagă ce trebuie să clarifice mai mult în legătură cu un subiect.

Profesorii nu sunt perfecți, iar o metodă care funcționează la o generație poate nu funcționează la alta. Uneori complică lucrurile sau menționează informații importante doar în trecere, fapt pentru care e bine să pui întrebări, pentru a lămuri subiectele pe care nu le-ai înțeles – este doar în avantajul tău.

Cadrele didactice au și ele nevoie de feedback din partea studenților, pentru a se dezvolta din punct de vedere profesional. Îți faci un serviciu atât ție, cât și profesorului, atunci când pui întrebări.

Și adevărul este că toți profesorii au studenți preferați. Iar studenții pe care îi preferă mereu sunt cei care pun întrebări – așa simt că nu au vorbit degeaba și că au fost ascultați, că ora lor de curs nu a fost un monolog.

Trebuie să înțelegem că profesorii sunt oameni, ca noi toți, și au nevoie de comunicare din partea studenților, pentru a putea crea un ambient productiv la orele de curs.

4. Alege specializarea și cursurile opționale cu grijă.

Timpul pe care îl petreci în facultate va trece cât ai clipi și nu-l vei mai putea recupera niciodată. Consideră fiecare curs ca o invitație la un banchet, unde îți poți desfăta mintea cu o paletă largă de informații și întrebări constructive. Mulți dintre noi nu au parte de acest privilegiu din nou, decât dacă încep iar și iar o nouă facultate.

Nu lua calea ușoară, pentru a avea anii de facultate brăzdați numai de distracție. Nu alege cursurile ușor de promovat, pentru că s-ar putea să îți dai seama că nu îți aduc niciun beneficiu în viitor, în cariera profesională. Dacă te străduiești, poți reuși și la cursurile mai dificile.

Când alegi o specializare sau un curs opțional luând în considerare lucrurile de care ai nevoie în viitor, s-ar putea să te îndrăgostești de acel curs, oricât de dificil ar fi, și să înveți cu plăcere.

Anii facultății sunt printre cei mai importanți în dezvoltarea noastră ca om. Și, deși notele nu ilustrează întotdeauna inteligența, avem nevoie de cursuri promovate cu note destul de mari, pentru a obține diverse avantaje – de la burse, la angajări mai ușoare. Cu puțin efort și atenție sporită, putem crea un echilibru între cursurile de la facultate și distracția anilor respectivi, fără a sacrifica prea mult timp din viața noastră.

Foto: pexels.com

1 /
    școală, universitate, an nou universitar, deschidere an universitar, studenți, note mari, facultate, succes, cursuri, profesor școală, universitate, an nou universitar, deschidere an universitar, studenți, note mari, facultate, succes, cursuri, profesor școală, universitate, an nou universitar, deschidere an universitar, studenți, note mari, facultate, succes, cursuri, profesor școală, universitate, an nou universitar, deschidere an universitar, studenți, note mari, facultate, succes, cursuri, profesor școală, universitate, an nou universitar, deschidere an universitar, studenți, note mari, facultate, succes, cursuri, profesor

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…