Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday: Back to Work – 5 motive pentru care este în regulă să plângi la serviciu

Cu toții am văzut pe cineva plângând la serviciu, sau poate am trecut chiar noi prin așa ceva. Unii oameni se uită la cel care plânge ca la un extraterestru, în vreme ce alții preferă să se comporte ca și cum n-ar fi observat.

De ce ne simțim atât de neconfortabil cu emoțiile umane comune? Unele locuri de muncă îți cer să fii mereu bine dispus (cum ar fi domeniul vânzărilor), dar acestea sunt standarde nerealiste, pentru că suntem oameni și trecem prin nenumărate stări.

Este necesar să ne eliberăm de stigmatul din jurul plânsului la serviciu, și iată de ce:

1. Practic locuiești acolo.

Majoritatea oamenilor petrece minimum 40 de ore pe săptămână la muncă, mai mult timp decât petrec oriunde altundeva.

Mâncăm la serviciu, simțim o mulțime de emoții, creăm relații de prietenie cu oamenii cu care lucrăm. Așa că de ce n-am putea și plânge? În plus, linia dintre muncă și viața personală devine din ce în ce mai ștearsă – oamenii își aduc problemele de la serviciu mai mereu acasă. Dacă ne aducem serviciul acasă, putem la fel de bine să aducem și viața personală la serviciu, dând frâu liber emoțiilor atunci când simțim că nu mai putem.

2. Ești mereu la telefon.

Acum 15 ani, puțini oameni aveau telefoane mobile. Iar dacă aveau, nu exista posibilitatea de a trimite și SMS-uri sau de a utiliza platformele de socializare, pentru a ști permanent ce fac oamenii apropiați din viața noastră.

Astăzi, te poți afla în miezul zilei de muncă, având o stare de spirit perfectă, și deodată primești un mesaj cum că partenerul tău a fost văzut în compania unei alte femei. Începeți să vă confruntați la telefon, discuția transformându-se într-un haos total, iar tu ajungi să plângi. Dacă asta s-ar fi întâmplat înainte să avem telefoane, ar fi trebuit să ajungi acasă ca să pornești o ceartă cu partenerul.

Ceea ce ar fi, totuși, ideal să facem și astăzi.

3. Ești om.

A plânge este o funcție umană biologică, asemenea nevoii de a merge la toaletă sau transpirației. Toți oamenii o fac.

Contrar credințelor populare, nu există motive bune sau rele pentru a plânge. Dacă există un anumit lucru care te afectează, poți plânge, oricare ar fi acel lucru.

Poți avea și alte reacții când treci prin emoții puternice – de exemplu, să te înroșești sau să transpiri excesiv. Este același lucru și cu plânsul.

4. Plânsul nu te face un om slab.

Societatea noastră a perpetuat credința conform căreia bărbații care plâng sunt feminini și slabi. Dacă vom continua să asociem mereu plânsul cu a fi feminin și a fi feminin cu a fi slab, femeile vor avea mereu mai puține câștiguri la locul de muncă.

Bărbații plâng la fel ca femeilor. Dacă un politician bărbat își șterge câteva lacrimi în timpul unui discurs emoțional, nimeni nu se gândește că este mai puțin politic.

E un om, ca toți ceilalți, iar plânsul nu ține cont de gen.

5. Plânsul te eliberează de stres.

Dacă ești foarte supărat în legătură cu ceva, este dovedit științific că a ține emoțiile în tine are efecte negative asupra sănătății. Este mai bine să iei o mică pauză să te descarci, decât să ții supărarea în tine până câd simți că explodezi.

Uneori chiar ai nevoie de câteva momente pentru a plânge în voie și a te elibera, fie că ești la serviciu, în mașină, acasă sau la cumpărături. Se întâmplă. Nu ești mai puțin minunat din cauza acestui fapt.

Plânsul este o reacție perfect normală și umană atunci când ne simțim copleșiți. După ce ne-am eliberat de toată tensiunea, putem continua liniștiți ziua, chiar și dacă ne aflăm la serviciu. Este chiar mai bine decât să lucrăm într-o stare de tensiune. Totuși, e ideal să ai grijă ca acest plâns să nu aibă loc prea des și din motive nesemnificative – în aceste situații, ai nevoie, poate, de un concediu, de o pauză, de ajutor psihologic, sau chiar de un alt loc de muncă.

Foto: sangcommplus.com, womenissues.about.com, askajna.com, ravishly.com, ekonomiaonline.com, thebusinesswomanmedia.com

1 /
    serviciu, muncă, plâns la muncă, loc de muncă, carieră, succes serviciu, muncă, plâns la muncă, loc de muncă, carieră, succes serviciu, muncă, plâns la muncă, loc de muncă, carieră, succes serviciu, muncă, plâns la muncă, loc de muncă, carieră, succes serviciu, muncă, plâns la muncă, loc de muncă, carieră, succes serviciu, muncă, plâns la muncă, loc de muncă, carieră, succes

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…