Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday – Back to Work: 9 activități rapide care te vor face mai bun la locul de muncă (și pe șeful tău fericit)

Când te întrebi ce ai putea face în 10 minute, te gândești probabil la un duș, sau la a-ți citi e-mailurile – nimic prea complicat, pentru că ți se pare că este un timp foarte scurt.

Însă există câteva activități care îți pot îmbunătăți performanțele profesionale, chiar cu 10 minute pe zi.

Ceea ce nu realizezi este că ai timp suficient în aceste minute să faci lucruri mult mai productive și valoroase, precum avansarea în carieră.

Dar cum? Antreprenorii de succes ne oferă sfaturi în legătură cu cele mai bune moduri prin care ne putem dezvolta cunoștințele și abilitățile, în doar 10 minute de timp liber. De ce să nu profiți de fiecare secundă pe care o ai la dispoziție?

1. Caută și ascultă poveștile altora

Caută să asculți alte povești de succes, din diferite domenii profesionale, pentru că te vor motiva și îți vor da o mulțime de idei în legătură cu parcursul tău. Poți face asta când ești la volan, când mergi pe jos, când aștepți metroul, sau când ieși în pauza de prânz.

2. Învață de la experți

Găsește un expert din domeniul tău și petrece 10 minute pe zi analizându-i postările din social media, blogul, sau clipurile în care vorbește. Privește cu atenție la modul în care folosește cuvintele și în care atrage publicul. Fă-ți timp 10 minute pe zi, iar într-un an, vei fi petrecut peste 60 de ore învățând de la cei mai buni.

3. Învață lucruri din afara locului de muncă

Lucrurile neașteptate, adesea, contribuie cel mai mult la cariera noastră. Dacă înveți doar lucruri relevante pentru meseria ta, inspirația și ideile vor apărea din ce în ce mai puțin. Petrece minutele libere pe care le ai într-o zi învățând ceva complet nou, fie dintr-un videoclip scurt, fie citind un articol interesant, pe o temă ce, aparent, nu are legătură cu locul tău de muncă.

4. Răsfoiește publicații de profil

Rămâi la un nivel înalt de profesionalism petrecând 10 minute pe zi răsfoind o revistă sau un website de profil. Acest obicei te ține la curent cu toate noutățile din profesia ta, dar îți și aduce idei pentru proiecte și inițiative noi în compania unde lucrezi.

5. Păstrează legătura cu oamenii din rețeaua ta

Adesea considerăm că suntem prea ocupați pentru a menține legătura cu toți oamenii pe care îi cunoaștem în domeniu, dar știm, în același timp, că este foarte important să păstrăm vii acele legături. În 10 minute, poți trimite rapid un SMS sau un e-mail unei persoane cu care nu ai mai discutat de mult, spunându-i că te gândești la ea și urându-i toate cele bune. Acest obicei face minuni.

6. Privește la video-uri motivaționale

Poți petrece doar 10 minute pe zi privind la discuții, dezbateri și video-uri motivaționale (de tipul TED Talk), și tot vei învăța lucruri fascinante despre un nou subiect, de la experții din acel domeniu. În plus, vei putea observa cum transformi orice subiect într-o narațiune atractivă.

7. Asumă-ți riscuri

Uneori, singura modalitate de a merge mai departe este să îți asumi un risc. De exemplu, trimite acel e-mail pe care tot eziți să îl trimiți acelui potențial angajator. Există momente când singurul mod de a trece peste stagnare este să înfrunți refuzurile și să accepți oferte de la persoane care sunt dispuse să aibă încredere în tine. Asumă-ți riscurile și culege roadele victoriei (sau eșuează și încearcă din nou).

8. Ieși la plimbare

Când ai 10 minute libere, fă o plimbare scurtă în afara biroului, sau chiar în aer liber. Încearcă să nu te gândești la nimic în mod deosebit, dar să observi ceea ce se petrece în jurul tău. Îți reîmprospătează mintea, și poți vedea lucruri pe care nu le vezi, în mod normal, când te concentrezi pe o discuție. Atunci când alegi să nu faci nimic, soluțiile la diverse probleme pot apărea.

9. Abonează-te la o publicație

Fă-ți abonament la o publicație din domeniul tău de activitate, fie că e în versiunea print, fie că primești articolele prin e-mail. De obicei, acestea conțin o poveste importantă a zilei respective, care te învață lucruri noi și îți oferă informații cu privire la diverse aspecte din industria în care lucrezi. Nu îți ia mai mult de 10 minute să citești aceste e-mailuri și îți oferă un bonus de cunoștințe în fiecare zi.

Cu puțin efort și implicare, ne putem îmbunătăți capacitățile și performanțele de la o zi la alta. Nu ne trebuie foarte mult timp – 10 minute sunt suficiente pentru a acumula cunoștințe noi în fiecare zi și a ne lărgi viziunea cu privire la domeniul în care activăm profesional. Deși pare puțin, aceste câteva minute pe zi smulse din timpul nostru liber pot face minuni pentru performanțele noastre profesionale.

Foto: pexels.com 

1 /
    carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional carieră, business, loc de muncă, afaceri, succes, job, productivitate, profesie, profesionalism, profesional

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…