Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Monday Back to Work: Șeful-tiran – cum îl recunoști și cum gestionezi situația

Adesea, un șef tiran nu înseamnă neapărat o persoană care ridică tonul sau care devine violentă. Șeful tiran poate exercita și un comportament pasiv-agresiv, părând că nu exploatează pe nimeni – însă, de fapt, situația este cu totul alta.

Un șef tiran îngreunează situația la serviciu, când munca este deja suficient de stresantă. Prin atitudinea sa, atitudinea și nivelul de fericire al angajaților scade. Iată cele mai des întâlnite comportamente ale unui șef tiran:

1. Țipă.

Managerii care țipă își diminuează din autoritate pentru că par ieșiți de sub control. Un șef încrezător în propria autoritate nu are nevoie să țipe, deoarece are unelte mult mai eficiente la îndemână. Nu țipa și nu lucra pentru șefi care țipă. Nu este un mediu propice pentru productivitate, iar munca în țipete nu va aduce nimic bun psihicului.

2. Exprimă așteptări neclare.

Dacă șeful nu specifică obiective clare și concrete și folosește numai termeni metaforici pentru a defini atribuțiile fiecărui angajat, dă greș la una dintre cele mai importante cerințe ale unui șef. Acesta este un manager slab pregătit, fără tact pedagogic și extrem de nesigur.

3. Nu te poți baza pe el.

Spune că îți va citi raportul până luni, dar nu o face. Spune că va veni la ședința planificată, dar nu o face. Spune că îți va trimite un e-mail cu informațiile de care ai nevoie, dar nu o face. Ai nevoie să primești același tratament pe care îl oferi – dacă tu îți îndeplinești sarcinile la timp, și șeful trebuie să facă același lucru. În aceste cazuri, există două posibilități: ori este extrem de dezorganizat, și atunci nu are ce căuta într-o funcție de conducere, ori este tiran și nu îl interesează nevoile angajaților.

4. Nu dorește să ia decizii.

Acesta este tipul de șef neglijent, care ignoră problemele din companie, care nu ia atitudine atunci când e necesar și care nici nu ia decizia potrivită atunci când un angajat are performanțe deosebite. Un astfel de comportament denotă nepăsare și egoism.

5. Are cerințe nerealiste.

A avea standarde înalte în ceea ce privește performanțele nu e un lucru rău. Dar a insista ca angajații să lucreze în weekend sau peste program pentru a termina lucrul nu este deloc înțelept, iar în timp duce la epuizarea acestora. Când ceri aproape imposibilul unui angajat, înseamnă că ești un tiran, care confundă compania cu o plantație de bumbac.

6. Nu este directiv.

Când un șef îmbracă cerințele în atâta dulcegărie, încât nu se mai înțelege mesajul, sau prezintă cerințele drept simple sugestii, nu va face altceva decât să creeze confuzie în rândul angajaților. Acesta va sfârși prin a fi frustrat că nu își fac treaba, vârsându-și nervii tot pe ei în final.

7. Conduce folosind frica.  

Șefii care conduc prin control rigid, negativitate și prin crearea unui climat de anxietate și frică nu vor ajunge prea departe cu performanțele. Angajații care stau cu frica în sân în timp ce lucrează vor avea un psihic obosit, performanțe din ce în ce mai scăzute, nu vor lucra cu plăcere și, într-un final, vor ajunge să își părăsească locul de muncă.

8. Se apără mereu.

Șefii care găsesc mereu justificări atunci când li se cere să explice o decizie nu vor avea parte de sugestii și idei din partea angajaților. Aceștia sunt manageri nesiguri pe autoritatea lor, se simt mereu amenințați și nu recunosc niciodată că ideile altora pot fi chiar mai bune decât ale lor.

9. Declanșează mereu dramă.

Un șef bun minimalizează drama, nu o cauzează. Dacă totul este o criză și o tragedie în opinia șefului tău, s-ar putea ca problema să fie chiar el.

10. Îi este teamă de conflict.

Dacă șeful tău evită conflictele și discuțiile dificile, există șanse mari ca problemele să nu se rezolve niciodată și să nu primească niciun feedback de la angajați. Acesta este un șef pasiv și laș, care așteaptă ca problemele să se rezolve de la sine.

Cum ții în frâu un șef tiran:

1. Nu-i arăta că îți este frică.

Scopul este să nu devii sacul lui de box. Când tiranul începe să fiarbă de furie, tu păstrează-ți calmul. Amintește-ți permanent că se va calma, mai devreme sau mai târziu. Păstrându-ți calmul, vei grăbi procesul.

2. Ascultă activ.

În loc să răspunzi agresivității cu agresivitate, ascultă cu atenție la ceea ce are de spus șeful tău. Mulți șefi agresivi au nevoie să-și descarce nervii înainte de a avea o discuție productivă. Odată ce focul s-a liniștit, încearcă să fii empatic. Ajută-ți șeful să găsească probleme importante și discutați-le. Rămâi vocea rațiunii și a comunicării deschise.

3. Fii un model de comportament.

Oferă-i șefului tău tratamentul de care ai vrea să ai parte și tu. Păstrează onestitatea și comunică-i într-un mod diplomat că ai vrea să fii tratat la fel. Pune accentul pe faptul că îți place să lucrezi acolo, punând accent pe criticismul constructiv în afirmații pozitive. Aceasta încurajează comportamentul pozitiv drept răspuns – deși nu poate avea loc peste noapte.

4. Rezolvă tu problemele.

Atrage atenția asupra problemelor înainte să ia amploare și vino cu soluții. Ai mereu la îndemână un plan de rezervă și demonstrează că ești proactiv. Gândește dinainte eventuale situații și posibilități, pentru ca șeful să nu ia decizii în locul tău.

5. Gestionează punctele tari și punctele slabe.

Nu te mai axa pe punctele slabe ale șefului, ci încearcă să i le încurajezi pe cele tari. Organizează planul de lucru în funcție de acestea, pentru a beneficia cât mai mult de calitățile lui, minimizând defectele.

6. Folosește umorul.

Puțin umor va dispersa tensiunea și va crea o atmosferă plăcută. Un șef tiran are tendința de a vedea paharul mereu pe jumătate gol. Sprijină tu optimismul șefului, păstrându-ți veselia și starea pozitivă, punând în evidență mereu partea bună a lucrurilor.

7. Dovedește empatie.

Ține minte că tiranul este mereu sub presiunea de a produce. Arată-ți înțelegerea pentru această dificultate, dar și disponibilitatea de a împărți povara.

Nu este ușor să lucrezi atunci când ai un șef tiran. Psihicul obosește, iar performanța poate scădea vertiginos. Însă cu atenție, tact și diplomație, chiar și cel mai agresiv șef poate fi îmblânzit, ducând la un comportament al său mai prietenos și la o productivitate crescută.

Foto: gratisography.com,pexels.com,localist.co.nz,drprem.com,nonprofithr.com

1 /
    șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie șef tiran, carieră, muncă, business, office, șefi, angajați, angajatori, pasiv-agresiv, psihologie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Monday: Back to Work – 9 obstacole între tine și…
Monday - Back to Work: Cum organizezi petrecerea…