Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ilie Pană, fondatorul târgului PetExpo Romania: Relaţiile cu oamenii sunt extrem de importante în mediul de afaceri.

Este un antreprenor tânăr, ambiţios, al cărui spirit de iniţiativă a dat naştere, în urmă cu şase ani, celui mai mare târg din România dedicat animalelor: târgul PetExpo, aflat anul acesta la a şaptea ediţie. Ilie Pană povesteşte cu entuziasm despre proiectele actuale, despre debutul ca actor, în filmul Alt Love Building, despre planurile de viitor, dar şi despre ceea ce îi aduce zâmbetul pe buze în fiecare zi.

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Bună, Ilie. Prima ediție PetExpo Romania, târgul dedicat animalelor, a avut loc acum 6 ani. Spune-mi, te rog, de ce ai ales acest domeniu, dintre toate celelalte opţiuni pe care le aveai?

Ilie Pană [PetExpo Romania]: Bună, Anca. Îmi amintesc perfect acea perioadă din 2008, când, de fapt, a pornit totul. Aveam doar 22 de ani. Ideea a venit de la faptul că, în acea perioadă, lucram foarte mult în domeniul târgurilor şi expoziţiilor prin intermediul agenţiei de hostess de care mă ocupam atunci.

 

JoelleMagazine.Ro: Ediția de anul acesta va avea loc în perioada 22-24 mai 2015. Aproximativ câți expozanți vor participa? Ce presupune organizarea unui târg de o asemenea anvergură?

Ilie Pană: Ediţia de anul acesta a PetExpo va avea loc în perioada menţionată de tine şi foarte mare şi plăcută mi-a fost surpriza să aflu că, în aceeaşi perioadă, la Romexpo vor fi încă două mari târguri: Ghidul Miresei şi Bookfest, deşi atunci când am început treaba pentru anul acesta eram doar noi prezenţi.

La PetExpo participă în fiecare an între 40 şi 50 de expozanţi. Aşa va fi situaţia şi anul acesta.

Organizarea unui târg este o activitate foarte plăcută, însă extrem de complexă prin multitudinea de activităţi pe care le presupune. Pe de o parte, există latura de comunicare B2B prin care noi ţinem legătura cu firmele din sectorul dedicat animaluţelor de companie şi facem totul pentru a le satisface nevoile cu privire la prezenţa la un asemenea eveniment. Astfel, prin materialele de comunicare pe care le realizăm şi prin istoricul pe care îl avem, încercăm să păstram vechile legături şi să creăm noi colaborări pentru a creşte anvergura evenimentului de la an la an. Apoi, pe cealaltă parte, există latura de comunicare cu publicul larg (iubitorii de animale, medicii veterinari şi petshop-urile), cu toţi cei pe care noi trebuie să îi atragem la târg printr-o campanie de promovare pe care o desfăşurăm pe mai mult de 10 tipuri de canale diferite (TV, radio, print, outdoor video, outdoor backlit, indoor video, bannere online, Google Adwords, Facebook, PR etc.). La aceste două laturi principale se adaugă toate activităţile care ţin de logistică (stabilirea perioadei şi a locaţiei, realizarea unei bune repartizări a spaţiului, construcţia de standuri, fluxul de vizitatori, paza etc.).

 

JoelleMagazine.Ro: Cum apreciezi evoluția PetExpo Romania din ultimii 6 ani? Comparativ cu anii precedenți, ce schimbări vor putea remarca vizitatorii anul acesta?

Ilie Pană: Este clar că PetExpo a evoluat constant de la an la an, în primul rând în privinţa condiţiilor de expunere şi de vizitare, iar în al doilea rând ca număr de vizitatori şi ca dinamism. De la an la an, expozanţii s-au prezentat cu standuri mai frumoase, s-au organizat mai multe prezentări şi demonstraţii pentru vizitatori, a existat o plajă mai complexă de produse şi astfel PetExpo a devenit din ce în ce mai popular.

Deşi PetExpo este târgul dedicat animalelor şi nu o expoziţie de animale, vizitatorii vor putea vedea la evenimentul de anul acesta şi multe animăluţe expuse.

 

JoelleMagazine.Ro: Care sunt cele mai mari provocări cărora a trebuit să le faci față de-a lungul timpului și care sunt lecțiile de business pe care le-ai învățat în acești ani de când ai ales calea antreprenoriatului?

Ilie Pană: Provocările cele mai mari apar atunci când unii parteneri de afaceri, în unele cazuri chiar şi unii dintre cei cu care ai o relaţie de colaborare lungă, nu se comportă conform eticii care se impune într-un cadru business. Mă refer în special la furnizorii care livrează un serviciu la un nivel calitativ mult inferior celui discutat sau la clienţi care renunţă la colaborare chiar şi după stabilirea acesteia în cele mai mici detalii.

Lecţia pe care am învăţat-o este că nimic nu este sigur niciodată şi că mereu este bine să te aştepţi la orice şi să ai pregătit întotdeauna un plan de avarie.

 

JoelleMagazine.Ro: Care este, din punctul tău de vedere, importanța networkingului pentru antreprenori?

Ilie Pană: Relaţiile cu oamenii sunt extrem de importante în mediul de afaceri deoarece reprezintă cea mai solidă metodă pentru a păstra clienţii vechi, dar şi pentru a atrage alţii noi, bineînţeles în condiţiile în care serviciul prestat este unul de calitate.

 

JoelleMagazine.Ro: Pe lângă PetExpo Romania, ce alte activități fac parte din programul tău?

Ilie Pană: Deşi PetExpo Romania este activitatea mea de suflet deoarece mi-a oferit satisfacţii foarte mari atât pe plan profesional, cât şi personal, programul meu este extrem de încărcat şi în afara acestui proiect. În prezent mai administrez un centru de înfrumuseţare din Bucureşti (beLight), mă ocup cu programare şi webdesign şi dezvolt un proiect foarte interesant în domeniul agriculturii. Mai mult, activez ca voluntar în cadrul asociaţiei Rotaract Triumph Bucureşti cu proiecte deosebite, citesc foarte mult şi practic kickbox.  Rareori, mai cânt şi la vioară, ceea ce mă relaxează foarte mult.

 

JoelleMagazine.Ro: Ai apărut în filmul Alt Love Building, care poate fi vizionat în cinematografe începând din data de 26 decembrie 2014, în rolul lui Mihai. Problema voastră de cuplu era legată de organizarea nunții. Ce înseamnă acest rol pentru tine? Ți-ar plăcea să mergi mai departe pe acest drum conturat de cursurile de actorie pe care le-ai urmat?

Ilie Pană: Anul trecut în august m-am gândit care ar fi meseria din lumea aceasta pe care aş practica-o cu cea mai mare plăcere... şi am ajuns la concluzia că aceea ar fi cea de actor. Astfel, m-am gândit că primul pas pentru a accede spre această meserie ar fi să fac un curs în domeniu pentru a-mi da seama dacă am sau nu talent. Am căutat şi am găsit cursul Actoriedefilm.ro al lui Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, am urmat cursul şi am fost şi ales pentru a juca acest rol din filmul Alt Love Building.

Experienţa de care am avut parte în urma derulării acestui proiect a fost „out of this world” şi îmi e greu să găsesc cuvintele pentru a descrie plăcerea pe care am simţit-o să fiu chiar pe platourile de filmare ca şi actor.

Mi-ar plăcea foarte mult să merg mai departe cu aceasta activitate pe care aş face-o doar din pasiune, însă sunt conştient cât de greu este să faci această meserie în România.

 

JoelleMagazine.Ro: În ceea ce privește rolul lui Mihai, cât de mult te regăsești în felul de a fi al personajului tău?

Ilie Pană: Legat de Mihai din Alt Love Building, mă regăsesc în acea trăsătura a lui de a nu ieşi în evidenţă şi de a fi cât mai discret în ceea ce priveşte viaţa personală, dar şi în ironia lui acidă care iese la iveală în mai multe secvenţe.

Totuşi, nu mă regăsesc în stilul şi educaţia limitate ale personajului Mihai, însă plăcerea de a interpreta acest rol a fost deosebită.

 

JoelleMagazine.Ro: Ai putea numi un moment preferat din timpul filmărilor pentru Alt Love Building care au avut loc la Bran?

Ilie Pană: Da, este momentul în care am filmat petrecerea de Revelion, deşi a durat de la 7 dimineaţa până la 2 noaptea.

 

JoelleMagazine.Ro: Povesteşte-mi puţin, te rog, despre destinațiile tale preferate pentru a-ți petrece vacanța.

Ilie Pană: E foarte simplu. Îmi place să văd un loc nou în fiecare an. Iarna caut să petrec o săptămână la ski, în mijlocul munţilor, vara îmi doresc să petrec un sejur într-un loc cât mai exotic, iar primăvara şi toamna prefer să vizitez oraşe şi locuri încărcate de cultură.

Mai mult, sunt un om însetat de aventură şi vreau mereu să încerc câte o activitate nouă, un sport nou etc.

 

JoelleMagazine.Ro: Care sunt trăsăturile pe care le apreciezi cel mai mult la o femeie?

Ilie Pană: Cred că cel mai important pentru o femeie este să aibă plăcerea de a trăi şi o inimă plină de iubire - pentru ea, pentru cei din jur şi pentru tot ce o înconjoară. Din aceste trăsături decurg toate celelalte.

 

JoelleMagazine.Ro: Crezi că ai reuşit să găseşti un echilibru între viaţa profesională şi cea personală?

Ilie Pană: Cred că acest echilibru este, până la urmă, scopul vieţii noastre. Deşi talerele balanţei înclină când spre stânga, când spre dreapta, încerc mereu să le aduc la unison.

 

JoelleMagazine.Ro: Ce este cel mai important pentru tine în viaţă?

Ilie Pană: Familia.

 

JoelleMagazine.Ro: Îți mulțumesc frumos pentru timpul acordat, Ilie!

Ilie Pană: Plăcerea a fost de partea mea.

 

Quick quiz:


Nume: Ilie Pană

Prietenii îmi spun Ilie.

Un film pe care-l recomand oricui cu drag ar fi The Men Who Built America.

Două locuri unde îmi doresc să ajung şi pe care nu am avut încă ocazia să le vizitez ar fi Bora Bora şi Cambodgia.

Mi-aş dori foarte mult ca în 2015 să dezvolt o nouă afacere, să învăţ 2 limbi străine, să fiu mai bun.

În prezent citesc cartea Hermes Trismegistos – Corpus Hermeticum.

Mare sau munte? Nu pot alege (zâmbeşte :)

În viață, cel mai mult mă motivează ideea de a ajuta omenirea.

 

Puteți urmări activitatea lui Ilie Pană pe site-ul PetExpo Romania (PetExpo.Ro), precum și pe pagina de Facebook PetExpo Romania.

 

Un interviu de Anca Tănase. Orice utilizare a conţinutului acestui interviu presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2015.

 

Click on "ARTICOLUL CONTINUĂ. CITEȘTE MAI DEPARTE!" for the English version of the article. 

Apasă pe "ARTICOLUL CONTINUĂ. CITEȘTE MAI DEPARTE!"  pentru versiunea în limba engleză a articolului.

 

 
 

Ilie Pană, the founder of PetExpo Romania Fair: Connections are very important in the business environment.

 
He's young, ambitious and an entrepreneur whose spirit of initiative created, six years ago, the largest pet fair in Romania: PetExpo, which will host its seventh edition this year. Ilie Pană enthusiastically tells JoelleMagazine.Ro about his current projects, about his acting debut in the Romanian film Alt Love Building,  about his future plans and what brings a smile on his face every day.
 

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Hello, Ilie. PetExpo's first edition, the Romanian pet fair, took place 6 years ago. Please tell me, why did you choose this field, out of all the other options you had? 

Ilie Pană [PetExpo Romania]: Hello, Anca. I perfectly remember that time of 2008, when it all actually started. I was 22 and the idea came because of the fact that, at the time, I was working in this field of organizing fairs through the hostess agency I was managing then.

 

JoelleMagazine.Ro: This year's edition will take place between the 22nd and the 24th of May 2015. How many exibitors will participate? What organizing a fair at such a big scale really means?

Ilie Pană: PetExpo's 2015 edition will take place, as you said, on 22-24th of May and I was really happy to see that, in the same time, there will be two more big Romanian fairs at Romexpo: Ghidul Miresei (The Bride's Guide) and Bookfest, although these weren't scheduled when we first began working for this year's edition.

At PetExpo usually participate between 40 and 50 exhibitors each year. That will also be the case for 2015.

Organizing a fair is highly enjoyable, but extremely complex with many activities involved. On the one hand, it's the B2B communication side through which we keep in touch with companies in the pet sector and we do everything to satisfy their needs regarding their attendance at such an event. Thus, through communication materials and through our history, we try to keep old connections and create new collaborations to increase the event each year. Then, on the other hand, it's the other side of communication with the general public (animal lovers, veterinaries and pet shops sites), with all that we must do to draw their attention, by dealing a promotional campaign that operates on more than 10 different types of channels (TV, radio, print, outdoor video, outdoor backlit, indoor video, online banners, Google Adwords, Facebook, PR etc.). These are the two main sides plus all the activities related to logistics (scheduling the time and setting the location, achieving a better distribution of space, stands construction, stream of visitors, security etc.).

 

JoelleMagazine.Ro: How would you rate the PetExpo's development in the last 6 years? Compared to the previous years, what changes will the visitors notice this year?

Ilie Pană: It is obvious that PetExpo has constantly evolved each year, primarily regarding the conditions of exposure and visiting and, secondly, regarding the number of visitors and the dynamism. From year to year, exhibitors had more beautiful stands, several presentations and demonstrations for visitors were organized, there was a more complex product base and thus PetExpo became increasingly popular.

 
Although PetExpo is the fair for animals and not an animal exhibition, visitors can also see live, at this year's event, many pets.
 
 

JoelleMagazine.Ro: Which are the biggest challenges that you had to face over time and which are the business lessons that you learned in all these years, since you chose the entrepreneurship path?

Ilie Pană: The biggest challenges arise when some business partners, sometimes even those with whom you have a long relationship, are not acting as ethics requires in a business setting. I particularly refer to suppliers who deliver a service at a much lower level regarding quality than it was discussed or to waived collaborations even after putting the smallest details on paper and almost closing the deal.

The lesson I learned is that nothing is certain and that it's always good to never expect anything and always prepare an emergency plan.

 

JoelleMagazine.Ro: Which is, in your opinion, the importance of networking for entrepreneurs?

Ilie Pană: Connections are very important in the business environment because these are the best way to both keep old clients and attract new ones, of course by offering quality services. 

 

JoelleMagazine.Ro: What else do you do besides organizing PetExpo Romania Fair?

Ilie Pană: Although PetExpo Romania is my soul activity because it has offered me both personal and professional accomplishments, my schedule is tight enough already. Currently, I'm also managing a beauty center in Bucharest (beLight), I deal with programming and web design and I'm working on the development of a very interesting project in agriculture. Moreover, I volunteer for the association Rotaract Triumph Bucharest in various special projects, I read a lot and I do kickboxing. Rarely, I also play the violin, thing which relaxes a lot.

 

JoelleMagazine.Ro: You appeared in the Romanian movie Alt Love Building (which was launched on December 26, 2014) as Mihai (Michael). Your couple problem was related to organizing the wedding. What this role means to you? Would you like to go on this path outlined by the acting classes you have attended?

Ilie Pană: Last year in August I thought about what would be the only job in this world that I would practice with the greatest pleasure ever... and I concluded that it would be acting. So, I thought that the first step to start was to take some classes in this field and see whether I have talent or not. I searched and found the Actoriedefilm.ro classes of Dragoş Bucur, Alexandru Papadopol and Dorian Boguţă and I attended the classes, being chosen afterwards to play the role in the film Alt Love Building.

The experience that I had after the completion of this project was "out of this world" and I it's hard to find the right words to describe the pleasure I felt to even be on set as an actor.

I would love to go further with this since, for now, I only do it as a hobby, but I am aware how difficult it is to do this job in Romania.

 

JoelleMagazine.Ro: Regarding Mihai's role, how much do you identify yourself with your character?

Ilie Pană: Well, I am also rather discreet regarding my personal life and I am also kind of ironic sometimes, just like he is in various scenes. 

Nevertheless, I don't identify myself with his limited education and style, but interpreting this role was an awesome experience.

 

JoelleMagazine.Ro: Could you name your favorite moment on the set of Alt Love Building?

Ilie Pană: Yes, it's the moment in which we filmed the New Year's Eve party, although it lasted from 7:00 a.m. to 2:00 a.m. 

 

JoelleMagazine.Ro: Please, tell me about your favorite holiday destinations. 

Ilie Pană: It's simple. I like to see a new place every year. During winter, I try to always spend a week skiing in the middle of the mountains, I spend my summers in an exotic place and, on spring and autumn, I prefer to visit cities and places full of culture.

Moreover, I am thirsty for adventure and I always want to try a new activity, practice a new sport, etc.

 

JoelleMagazine.Ro: What do you appreciate the most about a woman?

Ilie Pană: I believe that it's essential for a woman to be characterized by the joy of life and to have a heart full of love, for her, for the others and for everything around her. I think it all starts here. 

 

JoelleMagazine.Ro: Do you think that you found the balance between your personal and your professional life?

Ilie Pană: I tend to believe that this balance is the goal of our lives. Although it's hard, I try to keep this balance in my life.

 

JoelleMagazine.Ro: What matters the most to you in life?

Ilie Pană: My family.

 

JoelleMagazine.Ro: Thank you very much for your time, Ilie!

Ilie Pană: The pleasure was all mine.

 

Quick quiz:


Name: Ilie Pană

Friends call me Ilie.

A movie I strongly recommend is The Men Who Built America.

Two places I want to visit but didn't visited yet would be Bora Bora and Cambodgia.

In 2015, I would really want to develop a new business, learn 2 foreign languages, be better/more kind. 

I now read the book Hermes Trismegistos – Corpus Hermeticum.

Sea or the mountains? I can't choose :)

The idea that motivates me in life is helping the mankind. 

 

You can follow Ilie Pană's activity on PetExpo Romania's site (PetExpo.Ro) and also on PetExpo Romania Official Facebook Page.

 

An interview by Anca TănaseYou acknowledge that JoelleMagazine.ro is the sole owner of all content. All rights reserved © JoelleMagazine.Ro 2015.

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Alexandru Drăgan, SARTO bespoke: Pentru un look…
Daniel Putineanu, hairstylist Salon Manifest: Cel…