Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Silviu Rotariu, antreprenorul de la Burlăcița: Echilibrul vieții stă într-un cumul de dezechilibre.

Crede că scopul suprem în viață este să fii fericit. Îi place să facă business, însă televiziunea l-a cucerit definitiv. Este pasionat de fotografie și, cu toate că a făcut notă discordantă în cadrul emisiunii, participarea la reality show-ul “Burlăcița” a fost un pas important în cariera lui. Își propune să rămână în lumea reality show-urilor și se gândește serios la producția de filme. Este sociabil, carismatic, opiniile lui sunt întotdeauna foarte bine argumentate și s-a remarcat datorită faptului că are lucruri interesante de spus. Antreprenorul Silviu Rotariu, supranumit și “milionarul de la Burlăcița”, povestește despre carieră, statutul de burlac, pasiunea sa pentru actorie și televiziune, dar și despre felul cum alege să se bucure de fiecare clipă a vieții lui.

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Bună, Silviu. Tu apari în reality show-ul Burlăcița, un show în cadrul căruia mai mulți bărbați încearcă să cucerească inima aceleiași femei și anume Andreea Mantea. Spune-mi, te rog, un lucru pe care cu siguranță mulți dintre cei care au urmărit emisiunea ar vrea să-l afle: de ce un om cu pregătirea ta și un background în business așa cum ai tu a ales să facă parte dintr-un reality show?

Silviu Rotariu: Am ales să particip la “Burlăcița” întrucât eu sunt de părere că un reality show afișează în primul rând caracterul, mai mult decât orice alt gen de emisiune și am considerat că, la nivel de caracter, am ceva de arătat. În plus, m-a și prins într-o etapă a vieții în care aveam timp și energie pentru a face asta. Nu aș fi putut face asta înainte și nici nu aș mai face-o de acum încolo.

 

JoelleMagazine.Ro: Dacă ar fi să numești câteva dintre lucrurile benefice pe care ți le-a adus apariția în această emisiune, care ar fi acelea?

Silviu Rotariu: În primul rând, am învățat să fac reality show și din punct de vedere tehnic pentru că am de gând să mai fac reality-uri de acum încolo. E o lume care îmi place foarte mult, doar că nu o să mai fac asta din postura de concurent. Și, până la urmă, chiar și la nivel de notorietate, efectul emisiunii a fost unul interesant.

JoelleMagazine.Ro: Să-nțeleg că acum, după ce ai trăit deja experiența aceasta, ai participa din nou, fără ezitare, dacă ai putea să te întorci în timp la momentul înscrierii?

Silviu Rotariu: Da, dacă m-aș întoarce în momentul ăla, aș face-o din nou. Dar de acum încolo nu aș mai face exact la fel.

 

JoelleMagazine.Ro: Dincolo de ceea ce se vede pe micul ecran și faptul, evident de altfel, că o persoană cu păreri bine argumentate ca tine face notă discordantă în cadrul emisiunii, cum te-ai înțeles cu burlăcița Andreea Mantea?

Silviu Rotariu: În primul rând, un factor motivator pentru care am și ales să particip a fost acela că știam că la astfel de emisiuni merg doar băieții cu mușchi și, de obicei, fără nimic altceva de oferit. Eu n-am mușchi, dar am ceva de spus și știam că o să fac notă discordantă cu asta, ceea ce  m-a și atras acolo.

În ceea ce privește cum m-am înțeles cu Andreea, ca om m-am înțeles extraordinar, chiar am simpatizat-o, cred că și ea pe mine și am avut discuții foarte interesante cu ea și-n afara camerelor. În schimb, ca femeie, nu doar că nu este genul meu, însă, pe măsură ce avansam în emisiune, devenea tot mai mult “non-genul” meu. Ba chiar i-am spus la un moment dat, arătând spre ceilalți: “Dacă ție îți plac astfel de bărbați, eu n-am cum să te plac pe tine.” Evident că în următoarea zi eram eliminat din show. (râde)

JoelleMagazine.Ro: Ești burlac. Ce înseamnă pentru tine burlăcia de care te bucuri din plin în fiecare zi și care sunt principalele avantaje care contează pentru tine atunci când vorbim despre acest statut?

Silviu Rotariu: Principalele mele trei valori în viață sunt libertatea, fericirea și dezvoltarea/evoluția. În momentul de față, burlăcia mă ajută cel mai mult să-mi îndeplinesc aceste trei valori.

 

JoelleMagazine.Ro: Ai fost căsătorit la un moment dat, până la un punct în care ați decis, de comun acord, că drumurile voastre nu mai coincid. Comparativ cu burlăcia, cum ai descrie ideea de căsătorie, așa cum o percepi tu?

Silviu Rotariu: Atunci când m-am căsătorit, am avut un sentiment profund de libertate. Pe mine, faptul că am intrat în căsătorie m-a făcut să mă simt liber... așa a fost atunci pentru că eu plecam de la părinți, iar viața mea era mai restrictivă înainte să fiu căsătorit decât după ce m-am căsătorit.

Când am ieșit din căsătorie, s-a întâmplat același lucru: am mers către mai multă libertate. Din punctul meu de vedere, căsătoria ar trebui să fie un loc al experimentării iubirii între oameni într-un mod în care nu prea mai ai cum altfel pentru că, până la urmă, căsătoria e și cu bune și cu rele. Cam în orice alt tip de experimentare a iubirii, cum nu merge treaba, încheiem socotelile. În căsătorie e mai greu să le închei așa repede și-atunci trebuie să experimentezi iubirea altfel.

Deci, din punct de vedere al iubirii, privesc căsătoria ca pe un lucru benefic. În schimb, ținând cont de modul cum e construită societatea acum, căsătoria a devenit o formă de proprietate, fiecare e proprietar pe celălalt și se comportă ca atare. Ori eu cred că dacă nu ar mai exista restricții, nu ar mai exista nici ispite pentru că ele merg mână-n mână. De fapt restricțiile creează ispitele și spun asta din perspectiva unui om care a studiat teologia.

 

JoelleMagazine.Ro: Cu toate că ești absolvent al Facultății de Teologie, te pricepi la a face business. Și totuși, în ultima vreme, ai ales să te apropii mai mult de televiziune și de actorie. Care sunt planurile tale privind aceste două domenii oarecum conexe?

Silviu Rotariu: Trăiesc cu impresia că am ceva de spus. Din cauza asta am mers către mijloacele de comunicare cele mai răspândite și cele mai interesante până la urmă: cele video. Dacă ar fi să fac acum o profeție cu privire la viața mea, cred că o să am o carieră stufoasă la nivel de reality-uri, iar experiența de la “Burlăcița” a fost un pas foarte important în cariera mea pentru că am învățat ce înseamnă reality show-ul cu adevărat.

 

JoelleMagazine:Ro: Dacă ar fi să numești o persoană publică (din România sau de peste hotare) pe care o apreciezi pentru modul în care face televiziune, la cine te-ai gândi prima dată?

Silviu Rotariu: Dacă ar fi să numesc un om de televiziune pe care îl apreciez, acela ar fi Ellen DeGeneres. Pentru mine, ea e un model.

 

JoelleMagazine:Ro: Iar dacă ar fi să te gândești la actorii care ți-au atras atenția, pe cine ai menționa?

Silviu Rotariu: Actorul meu preferat e Robert Redford. L-am apreciat în absolut toate rolurile pe care le-a interpretat.

 

JoelleMagazine.Ro: Care este filmul tău preferat?

Silviu Rotariu: Filmul meu preferat, pe care l-am și văzut de zeci de ori, este Peaceful Warrior (Războinicul pașnic).

 

JoelleMagazine.Ro: Care este, în opinia ta, secretul pentru a păstra un echilibru între viața personală și cea profesională?

Silviu Rotariu: Nimic nu este în echilibru și totuși toate lucrurile sunt într-o permanentă căutare a echilibrului. Dar ele nu sunt în echilibru, sunt ca niște pendule. Pendulul nu stă niciodată în echilibru sau, dacă stă, nu mai e pendul, devine neinteresant și nu mai are viață. El este într-un dezechilibru continuu. Ideea este că se învârte în jurul echilibrului și are o fracțiune de secundă când trece prin momentul de echilibru. Din punctul meu de vedere, tocmai faptul că ne aflăm în dezechilibru ne face să simțim că trăim cu adevărat. Echilibrul vieții stă într-un cumul de dezechilibre.

 

JoelleMagazine.Ro: Ești născut într-o zi de 13 (13 august), deci  bănuiesc că ziua de 13 este una norocoasă pentru tine, nu?

Silviu Rotariu: Nu mi s-a întâmplat niciodată nimic spectaculos într-o zi de 13, nici bun, nici rău.

 

JoelleMagazine.Ro: Cum așa? Ziua de naștere ar trebui să fie cea mai frumoasă zi din an și deci... trebuie să fie ceva spectaculos.

Silviu Rotariu: Da, este cea mai frumoasă, dar, până la urmă, e o zi normală, iar eu nu îi dau o conotație prea specială. Hai să-ți răspund în felul meu. Eu urmăresc în permanență calea naturii, iar în natură nu văd pe nimeni în afară de om să sărbătorească ziua de naștere și-mi place lucrul ăsta. La urma urmei, pentru restul naturii, fiecare zi este o sărbătoare. De ce n-ar fi la fel și pentru mine? De ce n-aș sărbători ziua de azi? Ce are mai puțin azi față de 13 august? [zâmbește] Sunt de acord că trebuie să separăm lucrurile în spațiu și timp, dar eu nu sărbătoresc Revelionul, nici Crăciunul ori Paștele. Religia este o invenție a omului, nu a lui Dumnezeu.

 

JoelleMagazine.Ro: Și totuși nu crezi că avem nevoie de niște repere? Altfel am trăi într-un haos total.

Silviu Rotariu: Sunt de acord, avem nevoie de repere până când nu mai avem nevoie de ele. Animalele nu au repere și totuși nu trăiesc în haos. Diferența e că noi avem orgolii, ele nu au.

 

JoelleMagazine.Ro: Am înțeles cum stau lucrurile cu ziua de 13, însă, la modul general, ai vreo superstiție?

Silviu Rotariu: Nu am superstiții, nu se pune problema de așa ceva.

 

JoelleMagazine.Ro: Din punctul tău de vedere, ce este cel mai important în viață? Ai un motto după care te ghidezi zi de zi?

Silviu Rotariu: Pe dulapul meu scrie, printre multe alte citate, “you were born to be the happiest person you ever met!” (Te-ai născut să fii cea mai fericită persoană pe care ai întâlnit-o vreodată!) Ăsta e motto-ul care îmi definește viața și încă mi-l construiesc, nu cred că sunt încă în acel stadiu de fericire în care nici măcar să nu mă mai gândesc la fericire pentru că aia e, de fapt, adevărata fericire, dar… sunt destul de aproape.

JoelleMagazine.Ro: Cum arată femeia ideală în viziunea ta? Care sunt trăsăturile pe care le apreciezi cel mai mult la o femeie?

Silviu Rotariu: Dacă ar fi să pun asta într-un singur cuvânt, aș spune cuvântul eleganță. O femeie trebuie să fie, în primul rând, elegantă. Dincolo de ținută, elegantă în atitudine, elegantă în abordare, elegantă în reacții, elegantă în gândire, elegantă în aspirații.

 

JoelleMagazine.Ro: Spune-mi câteva cuvinte despre hobby-urile tale. Știu că îți place să joci tenis. Ce altceva preferi să faci în timpul tău liber?

Silviu Rotariu: Îmi place să joc tenis, însă cel mai recent hobby e fotografia și chiar am petrecut zeci de ore în ultimele 3 luni studiind cum se face fotografia… am citit pe net, am ascultat tutoriale, etc.

 

JoelleMagazine.Ro: Adică ai fost autodidact.

Silviu Rotariu: Da, eu cred că singurul mod de învățare este cel autodidact. Eu, atunci când mă uit la tutoriale, mă uit ca să aflu întrebările pe care trebuie să mi le pun, iar adevăratele răspunsuri le găsesc tot timpul singur. Un exemplu elocvent în acest sens ar fi chiar unul din viața mea și anume ceea ce mi s-a întâmplat când am făcut școala de pilotaj. Din cele 60 de ore, cel mai mult am învățat în ultimele 10 minute dinainte de examen când un alt instructor a venit la mine în timp ce eu îmi așteptam instructorul și mi-a zis “Urcă-te în avion și stai tu singur cu avionul. Stai acolo.” Nu știu sigur dacă au fost numai 10 minute pentru că am pierdut noțiunea timpului, dar atunci m-am conectat cu avionul și am avut senzația că în momentul ăla am învățat, de fapt, să zbor. Bine, știam totul din punct de vedere tehnic, dar minutele alea sunt cele care au contat cu adevărat.

 

JoelleMagazine.Ro: Interesant. Deci așa obișnuiești tu să evadezi din cotidian... fotografie, tenis, pilotaj.

Silviu Rotariu: Cât timp ai ca obiectiv să fii fericit, lucrurile se așează de la sine. Cum evadezi diferă de la un om la altul. Mie, de exemplu, îmi mai place să meditez minim 2 ore pe zi.

Discuția noastră a fost întreruptă brusc de Cătălin, un tip din Neamț care a ales să oprească mașina pe avarii în fața cafenelei unde ne aflam pentru a-l saluta pe Silviu. “Ești cel mai tare de acolo!”, ține el să menționeze. Coboară din mașină și continuă: „Salut! Cătălin sunt. Îmi cer scuze, nu-mi stă-n fire să fac lucruri de-astea, dar voiam să te felicit pentru felul tău de a fi. Iubita mea – fosta, între timp - se uită la emisiune și îi place mult de tine. Și eu sunt de aceeași părere, ești cel mai tare de acolo.”

Gestul lui Cătălin nu a făcut decât să confirme ceea ce deja știam: oamenii, deși au început să se uite la emisiune cu o prejudecată conform căreia toți cei care participă la reality show-uri nu au prea multe de spus, au înțeles faptul că Silviu nu e ca toți ceilalți participanți și tocmai asta l-a făcut să fie remarcat de toată lumea care a ajuns să-l aprecieze. 

 

JoelleMagazine.Ro: Dacă ar fi să alegi locul care te-a impresionat cel mai mult dintre cele pe care le-ai vizitat până acum, care ar fi acela?

Silviu Rotariu: Mi-a plăcut mult Yosemite National Park, un parc național foarte interesant situat în California.

 

JoelleMagazine.Ro: Povestește-mi puțin despre Festivalul de formate TV de la Cannes la care ai mers anul acesta.

Silviu Rotariu: Acolo a fost a doua cea mai importantă lecție cu privire la ceea ce înseamnă televiziune după “Burlăcița” pentru că am făcut-o chiar după filmări. Erau prezente 1600 televiziuni din toată lumea, toți marii producători erau acolo, iar momentul ăla mi-a deschis ochii către ceva ce se poate face internațional pentru că totuși trăim într-o țară destul de mică.

 

JoelleMagazine.Ro: Ce proiecte urmează în ceea ce privește actoria și/sau producția de film cu privire la care ai menționat, la un moment dat, că te interesează?

Silviu Rotariu: E clar că trebuie să fac producție de film, înainte de toate. Dacă voi considera că mi se potrivește un anumit rol, o să și joc și nici nu aș refuza un rol într-un film dacă aș simți că este construit pentru mine. Foarte curând voi face câteva scurtmetraje, însă nu vreau să dezvălui încă mai multe detalii.

 

JoelleMagazine.Ro: Spune-mi câteva locuri unde îți dorești să ajungi şi pe care nu ai avut încă ocazia să le vizitezi.

Silviu Rotariu: Mi-ar plăcea, la capitolul ăsta, să fiu ca o frunză pe care o duce vântul oriunde și care să se bucure de locul unde se află fără a mai avea un bucket list. Sună ciudat, cred în bucket lists, dar nu mă mai interesează.

 

JoelleMagazine.Ro: A trecut aproape un an de când te-ai mutat la București. Cum ți se pare Bucureștiul după 22 de ani în care ai locuit la Brașov?

Silviu Rotariu: Eu sunt un om de metropolă. Îmi place aglomerația, îmi place să fiu acolo unde e multă lume, motiv pentru care îmi place Bucureștiul. Brașovul e, mai degrabă, un oraș excelent pentru pensie. De fapt, eu în București mă simt acasă.

 

Sursă foto: Arhiva personală Silviu Rotariu.

Un interviu de Anca Tănase. Orice utilizare a conţinutului acestui interviu presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2014.

1 /
    Silviu Rotariu, Burlăcița, Andreea Mantea, actorie, televiziune, reality show, afaceri, antreprenor, Brașov, București Silviu Rotariu, Burlăcița, Andreea Mantea, actorie, televiziune, reality show, afaceri, antreprenor, Brașov, București Silviu Rotariu, Burlăcița, Andreea Mantea, actorie, televiziune, reality show, afaceri, antreprenor, Brașov, București Silviu Rotariu, Burlăcița, Andreea Mantea, actorie, televiziune, reality show, afaceri, antreprenor, Brașov, București Silviu Rotariu, Burlăcița, Andreea Mantea, actorie, televiziune, reality show, afaceri, antreprenor, Brașov, București Silviu Rotariu, Burlăcița, Andreea Mantea, actorie, televiziune, reality show, afaceri, antreprenor, Brașov, București

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Alexandru Drăgan, SARTO bespoke: Pentru un look…
Daniel Putineanu, hairstylist Salon Manifest: Cel…