Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Tuncay Öztürk, osteopat/fizioterapeut: Sentimentele reprezintă limbajul internațional al lumii.

Este tânăr, pasionat de ceea ce face și îi place să-i ajute pe cei din jur. Crede cu tărie în faptul că trebuie să avem mare grijă de sănătatea noastră întrucât este cea mai importantă. Își apreciază familia, vorbește cu dragoste despre soția lui, Andreea Marin și își iubește țara în care s-a născut așa cum a ajuns să iubească și România, țara unde s-a mutat și în care astăzi locuiește. Mai mult decât a vindeca corpul, el își dorește să vindece suflete și să-și vadă pacienții reîndrăgostindu-se de viață. Vă invităm să descoperiți mai multe lucruri despre Tuncay Öztürk, osteopatul și fizioterapeutul turc care îi ajută pe români să trăiască o viață mai sănătoasă.

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]:: Bună, Tuncay. Ai studiat Fizioterapia atât în Istanbul (Turcia) la İstanbul Üniversitesi și în cadrul Istanbul Bilim Üniversitesi, cât și în Breda (Olanda) la Avans Hogeschool, însă ai obținut și o diploma în Osteopatie de la Institut für Angewandte Osteopathie (IFAO) situat în Germania. Așadar, astăzi ești un osteopat și un fizioterapeut care a lucrat în trecut la Centrul de Medicină Sportivă Acibadem din Turcia. Destul de recent, ai decis să-ți deschizi propriul cabinet în România, mai precis în București. Descrie, te rog, în câteva cuvinte, rolul tău curent din România.

Tuncay Öztürk: Bună, Anca. Ai rezumat cei 11 ani de educație pe care îi am într-o singură propoziție. J Sunt osteopat și fizioterapeut/kinetoterapeut, iar acum profesez în București așa cum o făceam și la Acibadem Turcia. Când am venit aici, am crezut că va fi tot ce voi face. Dar cerințele oamenilor sau nevoile lor mi-au demonstrat contrariul. Mulți oameni m-au întrebat ce este osteopatia mai exact? Pentru că ei credeau că, uneori, o problemă într-o anumită parte a corpului poate avea o cauză legată de o cu totul altă parte a corpului. Și chiar așa este: ca osteopat, am descoperit adesea că o problemă a coloanei vertebrale poate ascunde, de fapt, o problemă de sănătate legată de stomac, rinichi sau alte organe. De aceea osteopatia mă fascinează. Pentru a o practica, trebuie să ai o intuiție bună și să poți privi totul și în ansamblu, nu numai în mod specific. Pentru oamenii cu adevărat interesați de osteopatie ori cei care pur și simplu vor să afle mai multe despre sănătatea lor, am scris câteva articole care pot fi accesate pe site-ul meu oficial: www.tuncayozturk.com. Aș fi foarte fericit să aflu că putem învăța astfel împreună. Pe de altă parte, separat de munca la cabinetul meu, mă ocup și de câțiva sportivi de performanță. De fapt, este vorba despre o continuare firească a experienței mele de la Centrul de Medicină Sportivă Acibadem FIFA. Aici, în România, am mers mai departe și sunt și managerul de sănătate al anumitor persoane. Unele sunt chiar sportivi de performanță. Bineînțeles că, mai mult, mă ocup de a construi pârghii de comunicare mai facilă între România și Turcia, țara mea natală, pentru pacienții români care se confruntă cu probleme serioase de sănătate și care vor să meargă în străinătate pentru a se vindeca, motiv pentru care apelează la sfaturile mele. Am o bogată rețea de specialiști foarte buni și cunosc cea mai bună cale pe care un pacient trebuie să o urmeze pentru a-și atinge scopul. Ar fi foarte multe lucruri de spus pe această temă, dar este mai bine să verificați și celălalt site al meu, www.turciasisanatateata.ro, pentru mai multe detalii.

JoelleMagazine.Ro: Clinica arată incredibil și, întrucât am avut șansa să te văd puțin lucrând în cadrul cabinetului tău, trebuie să mărturisesc că mi se pare minunat faptul că ai ales să ajuți pacienții români să trăiască o viață mai bună și mai sănătoasă. Însă, spune-mi, te rog, cum a ajuns Fizioterapia/Osteopatia să devină drumul tău în viață? Cine sau ce te-a inspirat în alegerea acestei cariere?

Tuncay Öztürk: Așa cum am declarat și pe site-ul meu, “Întotdeauna am crezut că, dacă vreau să realizez ceva în viitor, trebuie să iubesc ceea ce voi alege să fac, pentru că voi profesa toata viața meseria aleasă. Așadar, mi-am spus că nu ar trebui să îmi irosesc viața făcând ceva pentru care nu am pasiunea necesară. Când eram în liceu, am mers la diferite universități pentru a înțelege cât mai mult posibil, aveam o sete de cunoaștere pe care doar astfel o puteam împlini. Orizontul meu s-a deschis astfel.

Am vrut să cunosc cât mai mulți oameni care aveau diferite locuri de muncă, încercam să mă așez în locul lor, în ipostaze diverse, pentru a-mi satisface curiozitatea referitoare la necunoscutele acestei lumi. Este foarte important să găsești ceva care se potrivește caracterului tău, structurii tale interioare și te face să simți că ești omul potrivit la locul potrivit. După toată această căutare, am decis că fizioterapia/kinetoterapia mi se potrivește cel mai bine. Este un loc de muncă activ, sensibil în același timp și îmi oferă posibilitatea să ajut oamenii; citesc satisfacția și bucuria însănătoșirii în ochii lor și acest lucru îmi hrănește sufletul. A lucra în domeniul medical înseamnă să faci mereu tot mai mult pentru oameni, să înveți toată viața.  Simt întotdeauna că sunt într-o provocare cu mine însumi, că ar trebui să fac astăzi mai mult decat ieri. Medicina este locul perfect pentru acest scop în viață.” 

 

JoelleMagazine.Ro: Cu toate că nu ești român, oamenii te respectă aici, astfel că efortul tău a dat roade. Ai grijă de echipa națională de gimnastică a României ca fizioterapeut pe perioada Campionatului Mondial de Gimnastică și mulți alți sportivi de performanță ți-au fost pacienți în ultimii ani. Managerul clubului de fotbal ASA Târgu Mureș a declarat, la un moment dat, faptul că ești un manager medical personal foarte bun pentru sportivi. Ce înseamnă, mai exact, a fi manager medical personal?

Tuncay Öztürk: Un manager medical personal se ocupă de orice problemă de sănătate a pacientului său: el are o rețea foarte bună de specialiști pe care îi cunoaște în țară sau în străinătate și știe, de asemenea, cele mai bune spitale, precum și prețurile comparativ cu performanța medicală, astfel încât el poate face cele mai bune recomandări și poate îndruma pacientul către cea mai bună destinație medicală pentru el. În cazul în care problema necesită direct ajutorul meu și are de-a face cu profesia mea, desigur că eu sunt gata în orice moment să-mi tratez pacientul în cel mai profesionist mod posibil. În cazul în care el trebuie să meargă în străinătate, eu fac toate aranjamentele, de la detaliile cele mai mici până la obținerea celor mai bune reduceri și oferte pentru transport, cazare, translator sau alte facilități.

JoelleMagazine.Ro: Ce înseamnă pentru tine aceste realizări profesionale?

Tuncay Öztürk: Atunci când depui cu adevărat efort pentru a reuși ceva, trebuie să remarci și unele rezultate pentru a stabili astfel dacă te afli pe drumul cel bun. Realizările profesionale ne arată practic faptul că suntem pe drumul cel bun. Ne comunică faptul că trebuie să mergem mai departe pe același drum, evoluând zi de zi. Sfârșitul drumului tău profesional este reprezentat de motivația ta de a face mai mult, nu de realizările de moment.

 

JoelleMagazine.Ro: Ai tratat foarte mulți pacienți în Turcia, iar pacienții români au început să îți aprecieze munca și pasiunea pentru profesia aleasă. Care este cea mai mare satisfacție pe care o ai în momentul în care un anumit tratament are rezultatele așteptate?

Tuncay Öztürk: Așa cum am menționat și pe site-ul meu, “am început să lucrez în Istanbul într-un centru pediatric. Acei ani mi-au influențat foarte mult viața, inclusiv din punct de vedere emoțional. În cabinetul meu au venit multe persoane cu dizabilități. Nu este vorba despre o meserie pe care o practici doar pentru un salariu, pentru că este mai mult decât un simplu loc de muncă. Impune foarte mult devotament și sensibilitate. Trebuie să îți pese cu adevărat. Și nu tratezi oamenii doar fizic. Nu ai în grijă doar o singură persoană, ci inclusiv familia acesteia, care adesea nu știe cum să  facă față problemei de sănătate în cauză, cum să sprijine, cum să reziste emoțional, psihologic. Nu pot să descriu sentimentul, dar este ceva ce am simțit foarte clar: în fața acestor oameni,  de multe ori mi-a fost rușine că eu îmi pot folosi mâinile, de exemplu, că sunt norocos să pot merge pe propriile picioare, în timp ce pentru ei această normalitate e doar un vis fără răspuns… Petreceam 8 ore în compania pacienților cu dizabilități și îmi alegeam cuvintele cu atenție, gândindu-mă să nu folosesc vreodată verbul “a fugi” sau să vorbesc despre vacanțele mele, despre experiențe inaccesibile lor...

Și nu este vorba doar de persoana din mainile tale pe care o tratezi, este vorba și despre tatăl, mama, surorile, frații săi… Oameni  care țin companie unui astfel de om în fiecare zi. Oameni care și-au schimbat tot ritmul vieții pentru a-i fi alături.  Oameni care își sacrifică propria viață pentru a găsi soluții pentru fiul, fiica, fratele sau sora lor.  Oameni care văd viața din afară, apoi ajung acasă și au de-a face zi de zi cu realitatea. Oameni cu speranțe, dezamăgiri, întrebări, ai căror ochi sunt mereu diferiți, adesea triști și înlăcrimați.  Oameni care suferă mai mult decât pacienții, uneori. Pacienții deja s-au obișnuit și au acceptat situația, dar niciodată nu vor înceta să caute soluții. Și MAMELE… O să mă opresc aici. Chiar dacă ai pune toate cuvintele din lume împreună, tot nu ai reuși să exprimi toate sentimentele acestea. Sentimente amestecate cu dragoste, speranță, sacrificiu, suferințe interioare și cel mai important, cu toate emoțiile resimțite în inima lor atât de singură, de fapt. Eu? Mi-am masurat cuvintele de fiecare dată când eram în apropierea lor pentru a nu-i răni. Și pur și simplu m-am simțit blocat între două lumi diferite. 

Empatia… M-am simțit profund controlat de acest mecanism atât de puternic. Mergeam în trei centre în paralel pentru a ajuta cât mai mulți oameni: dimineața, după-amiaza și seara, în locuri diferite. Am lucrat 7 zile din 7 fără odihnă în weekend, au fost momente în viața mea când mi-am vazut nepoții sanatosi și m-am simtit ciudat, vinovat pentru că realitatea familiei mele este mult mai ușoară decât a acestor oameni, fără nici o explicație, de ce ei și nu noi... M-am consumat mult în acea perioada. Nu am ținut cont de vreo balanță. A fost cea mai grea perioadă din viața mea profesională și totodată, atunci m-am maturizat din punct de vedere emoțional.

O vorbă spune: “Nu contează ce lucrezi, dă tot ce ai mai bun în fiecare zi. Dacă faci curat pe stradă, curăță atât de bine încât ceilalți oameni să exclame: Ce curată este strada aceasta de fiecare dată când merg pe aici!” Fii devotat meseriei tale și o sa vezi că nu mai este doar un simplu loc de muncă.”

JoelleMagazine.Ro: Îți urmezi țelurile clare pe care le ai și unul dintre lucrurile pe care le admir cel mai mult în ceea ce te privește este faptul că încerci întotdeauna să găsești cea mai bună soluție personalizată pentru toți pacienții care apelează la tine. Sănătatea lor este mereu pe primul loc pentru tine, iar acest lucru ar trebui să devină o constantă în sistemul medical românesc. Ai remarcat anumite deosebiri între pacienții români și cei turci? Poate chestiuni legate de mentalitate și prejudecăți?

Tuncay Öztürk: Scopurile sunt importante în viață. Acțiunile tale sunt conturate în funcție de scopul pe care îl ai. Scopul meu profesional este să ajut oamenii cu privire la cel mai important lucru în viața lor: sănătatea. Astfel, acțiunile și cuvintele mele servesc acestui scop. Nu am acceptat niciodată un pacient despre care am știut că nu îl pot ajuta. Acesta este și motivul succesului meu. Am avut multe experiențe cu pacienți pe care am încercatt să îi conving că nu îi pot ajuta eu personal. Sunt motivat de scopuri clare... iar scopul meu este să găsesc soluții pentru pacienții mei, chiar dacă îi ajut eu sau alt specialist. Dacă eu cunosc pe cineva care se pricepe mai bine decât mine cu privire la problema de sănătate pe care pacientul meu o are, îmi îndrum pacientul către respectivul specialist. Pentru mine, e ca și când aș ajuta personal. În ceea ce privește deosebirile dintre pacienții români și cei turci, dacă aduci laolaltă pacienți din toate țările lumii, când îi vei privi în ochi, vei citi aceleași sentimente. Nevoile lor sunt aceleași. Sentimentele reprezintă un limbaj internațional aplicabil peste tot. Dragostea este tot dragoste peste tot. Zâmbetul e tot zâmbet. Și pacienții care simt durere sunt aceiași. Mentalitatea este aceeași atunci când ne referim la ideea de sănătate. Poate că încrederea în sistemul medical diferă uneori, iar acest lucru poate modifica atitudinea pacientului. Încă nu pot afirma foarte clar cum este aici, dar încrederea noastră în sistemul medical din Turcia este foarte ridicată întrucât am și atins performanța în domeniu. În spitalul unde lucram în Turcia, există pacienți atât din Europa, cât și din America. Acest lucru spune multe despre încredere și despre rezultatele obținute.

 

JoelleMagazine.Ro: Ce preferi să faci în timpul tău liber?

Tuncay Öztürk În timpul liber, îmi place să stau cu familia mea. Am un loc de muncă care într-adevăr presupune socializare din belșug, astfel încât, atunci când am terminat ziua, tot ce îmi doresc este să mă duc acasă. Îmi place să citesc și să-mi pun gândurile pe hârtie, să mă înțeleg eu însumi mai bine. De asemenea, îmi place să am grijă de grădina noastră pentru că îmi dă sentimentul de scufundare în interiorul naturii.

 

JoelleMagazine.Ro: Istanbul este un oraș minunat, mi-a plăcut foarte mult. Ție ce îți place cel mai mult la Istanbul? Ai vreun loc preferat în acest oraș?

Tuncay Öztürk: Dintotdeauna am fost îndragostit de Istanbul. Acest oraș are un spirit aparte, de aceea a suscitat interesul și dorința de supunere a atâtor națiuni puternice de-a lungul istoriei. Napoleon a spus odată: “Daca pământul ar fi un singur stat, Constantinopolul (numele vechi al Istanbulului) ar fi capitala.” A fost o atracție specială pentru mine și nu întâmplător am ales să studiez în Istanbul. Mi-am spus: acest oraș trebuie să ocupe un loc în viața mea. Așa că am decis să merg la Universitatea din această metropolă întinsa pe două continente.  Am intrat cu cele mai bune note. Universitatea de Medicină din Istanbul este cotată drept cea mai bună facultate în domeniu din Turcia. Dar șansa de a compara medicina din țara mea cu școala medicală din Europa a fost un pas foarte important în evoluția mea. De exemplu, am studiat în Olanda și am avut oportunitatea să compar sistemele educaționale, ceea ce a fost un câștig profesional pentru mine. În ambele sisteme, am realizat lipsuri și avantaje, iar când m-am intors în Turcia, am predat studenților de la Universitate, folosindu-mă de cunoștintele combinate de kinetoterapie și osteopatie, știința care mă pasionează de ani buni.  Am îmbinat în clasa mea ambele sisteme și am avut rezultate uimitoare cu studenții. 

JoelleMagazine.Ro: Acum locuiești în București. Spune-mi, te rog, care este părerea ta despre acest oraș? Iar dacă ar fi să ne referim la România în general, care sunt locurile tale preferate din țara noastră?

Tuncay Öztürk: Cred că orașele au propriul lor suflet. Istanbul are un suflet puternic, iar impactul aparte pe care îl are asupra oaspeților săi se datorează tocmai acestui aspect. Bucureștiul are un sens diferit pentru mine. Este orașul în care mi-am întemeiat o familie. Am o mulțime de emoții când mă gândesc la acest lucru. Ori de câte ori aud numele București, sentimentele mele, amintirile mele și oamenii pe care îi iubesc sunt primele lucruri care îmi vin în minte. Îmi plac, de asemenea, Brașovul și Iașiul (orașul unde i-am cunoscut familia soției mele).

 

JoelleMagazine.Ro: Care este cel mai bun sfat pe care l-ai primit până acum?

Tuncay Öztürk: Credința... “credința este lumină și putere. Da, cei care experimentează credința adevărată pot provoca întreg Universul și tot vor fi salvați în concordanță cu puterea credinței lor. Spunând că își pune încrederea în Dumnezeu, cel care călătorește prin viață este astfel în siguranță și încredințează puterii absolute toate poverile, iar apoi călătorește ușor.

 

JoelleMagazine.Ro: Ce contează cel mai mult pentru tine în viață?

Tuncay Öztürk: Credința este una dintre cele mai importante aspecte din viața mea. Poți construi lucruri frumoase, dacă acestea au credința la bază. Familia este cel mai important lucru din lume pe care îl poți obține numai prin îndrumarea propriei tale credințe. Familia ... aceasta este o nevoie esențială a ființei umane. Dacă analizăm oameni cu probleme grave, cu relații eșuate, care au comis fărădelegi sau suferă de boli psihice, vom găsi un model comun: lipsa de apartenență la o familie. Instabilitatea, nesiguranță, teamă, lipsă de dragoste sau credință ... În zilele noastre, avem nevoie de credință și de valori reale mai mult decât oricând.

 

JoelleMagazine.Ro: Îți mulțumesc foarte mult pentru timpul acordat, Tuncay!

Tuncay Öztürk: Și eu îți mulțumesc, Anca și...  Sănătate şi o zi bună. J

 

Quick quiz:

Nume: Tuncay Öztürk

Vârsta: 28

Un film pe care l-aș recomanda cu drag ar fi… Karadayı (un film serial din Turcia cu actori de excepție) Suntem dependenți de el. Mă uit cu soția mea în fiecare zi de luni, iar mie îmi revine misiunea de a traduce simultan.

Trei locuri pe care aș vrea să le vizitez, însă nu am avut încă posibilitatea: Polul Nord pentru a urmări fenomenul aurorei, Africa pentru a-i ajuta cumva pe oamenii nevoiași și America de Sud pentru a călători în timp și a descoperi mai multe lucruri despre civilizațiile antice.

Mare sau munte? Munte pentru a-mi înălța sufletul și a evolua, mare pentru sentimentul de a fi aproape de oamenii care iubesc soarele.

În viață, cel mai mult mă motivează... credința mea.

 

Puteți urmări activitatea lui Tuncay Öztürk pe www.tuncayozturk.com, pe pagina lui oficială de Facebook Tuncay Öztürk sau pe Instagram: @tuncayozturkofficial.

Un interviu de Anca Tănase. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2014.

Credit foto: Anca Tănase, JoelleMagazine.Ro.

 

The English version: Tuncay Öztürk, Osteopath/Physiotherapist: “Feelings are the international language of the world.”

 

He’s young, passionate about his job and enjoys helping other people. He strongly believes that we must take good care of our health since it is the most important thing in the world. He appreciates the family he has, he affectionately talks about his wife, Andreea Marin and loves his country as much as he now loves Romania, the country he moved to and where he lives nowadays. He does more than just healing bodies, he wants to heal souls and to see his patients falling in love with life again. We invite you to discover more about Tuncay Öztürk, the Turkish osteopath/physiotherapist who is helping Romanians live a healthier life.

 

Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Hello, Tuncay. You have studied Physiotherapy in both Istanbul (Turkey) at the İstanbul Üniversitesi and at the Istanbul Bilim Üniversitesi and in Breda (Netherlands) at Avans Hogeschool, but you also earned a diploma in Osteopathy at the Institut für Angewandte Osteopathie (IFAO) located in Germany. So you are now an osteopath and a physiotherapist having previously worked at Acibadem Sports Medicine Center in Turkey. Not long ago, you decided to open your own office in Romania, in Bucharest. Please describe in a few words your current role in Romania.

Tuncay Öztürk: Hello Anca, you easily summarized my 11 years of education in one sentence J . I am an osteopath and a physiotherapist. I am doing this profession here in Bucharest now as I was doing it at Acibadem Turkey. When I first came here, I thought that I will only do this job. But sometimes people’s requests or needs can show you a new way. A lot of people asked me what exactly is osteopathy? Because they had an idea that, sometimes, a problem with your body can be related to a pain that you actually feel in another part of the body. And it is true: as an ostepath, I often find out that a pain in the spine area, for example, can be the expression of a health problem related to the stomach or kidney or to other organs. That is why osteopathy is such a fascinating science for me. To practice it, you also need a good intuition and the ability to see the big picture. For the people who are really interested to find out more about osteopathy and generally about their health, I wrote some articles which can be found on my website: www.tuncayozturk.com. I would be very happy to know that, this way, we learn something together. On the other hand, separate by the work I do in my own “cabinet” (as you say in Romanian), I take care of some performance sportspersons. In fact, this is a continuation of my experience at Acibadem FIFA accredited Sports Medicine Center. But here, in Romania, I made a step forward: I am also the Health Manager of some private persons. Some of them are performance sportspersons. Of course, I also began to build a bridge between Romania and my country, Turkey, for the Romanian patients with serious health problems who want to go abroad for healing themselves and ask my advices. I have a network of very good specialists and I know the easiest way for a patient to achieve his goal. There are a lot of things to say, but it is a better idea to browse on my other website: www.turciasisanatateata.ro.

JoelleMagazine.Ro: Your clinic looks amazing and, since I’ve had the great opportunity to have a sneak preview of what you do on a daily basis at your office, I must say it’s wonderful that you decided to help patients from Romania to live a better and healthier life. But how did Physiotherapy/Osteopathy got to be your path in life? What or who inspired you to choose this career?

Tuncay Öztürk: As I also said on my website, I always believed that, if you truly want to do something in the future, you must love what you choose to do, because you will practice that chosen profession all your life. So I said to myself that I should not waste my life doing something that I don’t have passion for. When I was in high school, I went to different universities to understand as much as possible since I had a thirst for knowledge and that was the only way to temper it. My horizon was wide open.

I wanted to know as many people as possible, with different jobs and I was trying to put myself in their own shoes, in various situations, in order to satisfy my curiosity about the unknown world. It is very important to find something that fits your character, your inner structure and makes you feel that you are the right man at the right place. After all this searching, I decided that physiotherapy/osteopathy suits me best. It is an active, but sensitive job which gives me the opportunity to help other people; reading the joy of recovery in their eyes simply feeds my soul. Working in the medical field means doing more everyday and constantly learning. I always feel like I challenge myself day by day and I feel that today I should do more than yesterday. Medicine is the perfect place for this purpose.

 

JoelleMagazine.Ro: Even though you are not Romanian, people respect you here so your hard work paid off. You were taking care of our National Gymnastics team as a physiotherapist during the World Gymnastic Championship and many other performance Romanian sportspersons were your patients in the last years. The manager of ASA Târgu Mureș Football Club also mentioned you are very good as Personal Medical Manager for the sportspersons. What exactly means to be a Personal Medical Manager?

Tuncay Öztürk: A personal medical manager takes care of any health problems of his patient: he has a very good network of specialists whom he knows in the country or abroad and he also knows the best hospitals and the prices compared to the medical performance, so he can make the best recommendations and direct the patient to the best medical destination for him. If the problem directly requires my help and has to do with my profession, of course I am ready at any moment to treat my patient. If he has to go abroad, I do all the arrangements, from small details to obtaining the best discounts and good offers for transportation, accommodation, translator or other facilities.

 

JoelleMagazine.Ro: What do the professional achievements mentioned before mean to you?

Tuncay Öztürk: When you are showing a big effort on something, you need to see some results to understand if you are on the right way. Professional achievements just show you that you are on the good path. They tell you that you have to continue what you are doing, evolving everyday. Achievements are not the end of your professional path, it is a motivation for you to do more.

 

JoelleMagazine.Ro: You treated many patients back in Turkey and Romanian patients now started to really appreciate your work and dedication. Which is the greatest satisfaction you have after a treatment succeeds?

Tuncay Öztürk: As I stated before on my website, I started working in Istanbul at a pediatric center. Those years have greatly influenced my life, especially emotionally speaking. Many people with disabilities have come to my office. It is not a job that you just practice for a salary, because it is more than just a job. It requires a lot of dedication and sensitivity. You have to really care about the patients, beyond physically treat people. You don’t take care only of that one person who is your patient, but also of his family, which often doesn’t know how to deal with the health problem in question, how to offer support, how to be emotionally and psychologically strong. I cannot describe the feeling, but it's something I felt very clear about these people. Many times I was ashamed that I can use my hands, for example, that I'm lucky to walk on my own, while, for them, these normal things are just a dream... I was spending 8 hours/day with my patients with disabilities and I had always chosen my words carefully, not even thinking of ever using the verb "to run" or talk about my holidays, experiences which were inaccessible to them...

And it's not just about the person that you treat, it is about the father, mother, her sisters or brothers ... People who spend every day with her. People who have changed the whole pace of life to be with this person. People who sacrifice their own lives to find solutions for their son, daughter, brother or sister. People who see life from the outside, then get home and deal with everyday reality. People with hopes, disappointments, questions whose eyes are always different, often sad and tearful. People who sometimes suffer more than the patients. Patients are already used to the situation, but never cease to seek solutions. And mothers .. I'll stop here. Even if you put all the words in the world together, you are still not able to express all these feelings. Mixed feelings with love, hope, sacrifice, inner suffering and, most important, with all the emotions felt in their hearts as one, actually. I always paid attention to all my words whenever I was near them in order not to hurt. And just felt stuck between two worlds.

Empathy ... I felt deeply controlled by this powerful mechanism. I went to three centers to help as many people as possible: in the morning, afternoon and during the evening, in different places. I worked seven days a week, restless weekend and there were times in my life when I saw my grandchildren healthy and I felt strange, guilty because my family’s reality is much easier to handle than that of those people, without any explanation. Why them and not us? I spent a lot of time like that. I did not take into account any balance. It was the worst period of my professional life, but also the one when I emotionally grew up.

There is a saying: "No matter what is your work, do your best every day. If you clean the streets, clean them so well that other people can say: How clean is this street every time I come there! "Be devoted to your job and you'll see that it is not just a job.”

JoelleMagazine.Ro: You are goal-oriented and one of the things I admire the most about your work is the fact that you always try to find the best customized solution for all those patients seeking your help, putting their health first. This should be a constant in Romania. Have you noticed any differences between the Romanian patients and the Turkish ones? Mentality matters (and prejudices) perhaps?

Tuncay Öztürk: Purposes are important in the life. Your actions are shaped according to your purpose. My purpose regarding my job is to help people with the most important thing in life: health. So my words and my actions will serve to this purpose. I never accept any patient if I know that I cannot help him/her. This is the reason why I have a big rate of success in my work. I have had a lot of experience with the patients whom I was trying to convince that I cannot help them enough. Goal-oriented... My goal is to find solutions for my patients, even if I will be the one helping them or another professional. If I know somebody doing better than me what my patient needs, I send my patient there immediately to bring his health back. I count this as if I would personally help him, doing the treatment myself. Regarding the differences between Turkish and Romanian patients... if you bring together different patients from all the countries in the world, when you just look them in the eyes, you will read the same feelings. Their needs are the same. So we can’t expect for them to be different. Feelings are the international language of the world. Love is love everywhere. Smile is smile everywhere. And patients who are feeling pain are also the same everywhere. Mentality is the same when it comes to this particular subject: health. Maybe the trust in the medical system can be different and this can sometimes change the patients’ attitude. I don’t know yet how is in your country, but the trust of the patients in our medical system is high as we reached performance in this field nowadays. In the hospital I was working in, we currently have patients from Europe and also from America. This tells a lot about trust and good results.

 

JoelleMagazine.Ro: What do you prefer doing in your spare time?

Tuncay Öztürk: I like to stay with my family in my spare time. I have a really social job so when I finish the day, all I want to do is to go home. I like to read and to write what is inside my thoughts, to understand myself better. Taking care of our garden gives me the feeling of diving inside the nature.

 

JoelleMagazine.Ro: Istanbul is a wonderful city, I enjoyed it a lot during my first visit there. What do you like most about Istanbul? Do you have a favorite place there?

Tuncay Öztürk: I've always been in love with Istanbul. This city has a special spirit, that’s why it aroused the interest and desire of obedience of many strong nations throughout history. Napoleon once said: "If the Earth was a single state, Constantinople (the old name of Istanbul) would be the capital." It was a special attraction for me, and it was not accidentally that I chose to study in Istanbul. I told to myself that this city should have a place in my life. So I decided to go to university in this vast metropolis located on two continents. I got accepted with the best grades. The Medical University of Istanbul is ranked as the best university in the field from Turkey. But the chance to compare my country’s medical school to those in Europe was a very important step in my evolution. For example, I studied in the Netherlands and I had the opportunity to compare educational systems, which was a professional gain for me. In both systems, I realized shortcomings and advantages, and when I came back to Turkey, I taught students at the University, using my knowledge of combined physiotherapy and osteopathy, the science that I am so passionate about for years. I combined both systems in my class and I had amazing results with the students.

 

JoelleMagazine.Ro: Since you live in Bucharest now, please tell me, what’s your opinion about this city? And, if we refer to Romania in general, which are your favorite places in our country?

Tuncay Öztürk: I believe cities have their own soul. Istanbul has a powerful soul which has a great impact upon its guests. Bucharest has a different meaning to me. It is the city where I have built my family. It keeps a lot of emotions inside. When I hear the name Bucharest, my feelings, my memories and the people I love come first to my mind. I also like Braşov and Iași where I met my wife’s family.

 

JoelleMagazine.Ro: What’s the greatest advice you’ve ever been given?

Tuncay Öztürk: Belief... ”Belief is both light and strength. Yes, one who obtains true belief may challenge the whole universe and be saved from the pressure of events in accordance with the strength of his belief. Saying, "I place my trust in God,"he travels through the mountainous waves of events in the ship of life in complete safety. He entrusts all his burdens to the hand of power of the Absolutely Powerful One, voyages through the world in ease, then takes his rest in the intermediate realm.”

 

JoelleMagazine.Ro: Which are the most important things for you in life?

Tuncay Öztürk: Belief is one of the most important aspects in my life. You can build strong things in your life if you put belief as a base of them. Family is the most important thing in the world that you can achieve through the guidance of your belief. Family... this is a big need of the human being. If you analyze people with serious problems, failed relations, criminal cases, psychological diseases, you will find out a common pattern: lack of family feeling. Instability, insecurity, fear, lack of love or belief... Nowadays we need faith and real values more than ever.

 

JoelleMagazine.Ro: Thank you very much for your time, Tuncay!

Tuncay Öztürk: Thank you Anca and...  Sănătate şi o zi bună. J

 

Quick quiz:

Nume: Tuncay Öztürk

Vârsta: 28
A movie I would highly recommend others would be… Karadayı (TV series from Turkey with great actors) We are addicted to this one. I watch it every Monday together with my wife and my mission is simultaneous translation.
Three places I want to visit but didn’t have the opportunity yet: North Pole to watch the aurora phenomenon, Africa to build something for the people in need and South America for travelling in time to know more about the ancient civilizations.

The seaside or mountains? Mountain to evolve my soul, seaside for the feeling of being together with sunny people.

What motivates me the most in life is... my belief.

 

You can follow the future activity of Tuncay Öztürk on www.tuncayozturk.com, on Tuncay Ozturk official Facebook page at or on Instagram: @tuncayozturkofficial.

An interview by Anca Tănase. You acknowledge that JoelleMagazine.ro is the sole owner of all content. All rights reserved © JoelleMagazine.Ro 2014.

Photo credit: Anca Tănase, JoelleMagazine.Ro.

1 /
    Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet Tuncay Öztürk, Tuncay Ozturk, soțul Andreei Marin, Andreea Marin, osteopat, fizioterapeut, tratament, România, Turcia, cabinet

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Alexandru Drăgan, SARTO bespoke: Pentru un look…
Daniel Putineanu, hairstylist Salon Manifest: Cel…