Victor Vișan, antreprenor (ADPRO): Mă consider a fi un spirit liber.
Sursă foto: Arhiva personală.
Anca Tănase [JoelleMagazine.Ro]: Bună, Victor. Povestește-mi un pic despre business-ul tău. Când a luat naștere?
Victor Răzvan Vișan [Expoziţionale.Ro]: ADPRO a luat naștere la finalul anului 2013, moment în care am obținut un împrumut nerambursabil și era necesar să am o firmă nou înființată. În plus, am hotărât să merg mai departe pe cont propriu, în condițiile în care, până la acel moment, fusesem asociat cu altcineva în cadrul unei alte firme - Ahead Image.
Din punctul meu de vedere, ținând cont de experiența antreprenorială pe care am avut-o până acum, antreprenoriatul înseamnă asumarea de riscuri, e brutal, e greu, dar e o chestie solitară, mai ales așa cum am perceput-o eu, motiv pentru care am ales să continui singur pe drumul acesta, consolidând în mod evident, în același timp, și o echipă.
JoelleMagazine.Ro: Acum câți ani a început experiența antreprenorială pentru tine? Ce servicii oferiți în prezent și care sunt clienţii cărora vă adresaţi cu precădere?
Victor Răzvan Vișan: Prima firmă am avut-o la 18 ani, întrucât exista o facilitate de la stat pentru tinerii care își înființau firme, îmi doream să fac ceva la modul prezumtiv, însă nu a fost acela momentul când am început efectiv.
ADPRO se ocupă, în principal, de indoor printing și sisteme expoziționale, lucrăm cu precădere cu agenții de publicitate, iar în momentul de față suntem o echipă de patru oameni, cu intenția de a crește până la zece oameni în anul 2015. În plus, vreau să dezvolt și partea de producție în continuare, atât din investiții proprii, cât și din alte fonduri.
Întrucât suntem nişaţi, oferim o calitate bună a produselor, la prețuri excelente, mai avem și clienți persoane fizice, însă acest lucru se întâmplă mai mult pentru prieteni. În rest, 90% dintre clienții noștri sunt agențiile de publicitate.
În esență, piața publicitară este o piață foarte variată, există foarte multe nișe, iar oportunitățile de dezvoltare sunt la fel de diversificate. Probabil că, pe viitor, pentru a mă dezvolta și a crește, fie va trebui să caut clienți peste graniță, fie va trebui să ofer mai multe tipuri de servicii.
JoelleMagazine.Ro: De ce ai ales tocmai acest domeniu?
Victor Răzvan Vișan: Răspunsul este simplu: pentru că am ajuns să îl cunosc. În 2009, Ahead Image a fost firma care a reprezentat startul meu ca antreprenor. Atunci am început cu un prieten, cu care astăzi nu mai țin legătura la fel ca în trecut, din păcate. Vreau să amintesc, în acest sens, de Empretec, un program la care am participat, pentru prima dată, în anul 2012 și la care voi face referire destul de des, pentru că pe mine m-a ajutat și m-a schimbat totodată foarte mult. Ei bine, programul are în spate studii ample realizate pe antreprenori, iar aceste studii au scos la iveală exact faptul că antreprenorii de succes fac asta pe cont propriu, fără a avea asociați sau, dacă au asociați, au asociați minoritari.
Să ai lucrurile 50-50 mie, acum, mi se pare o greșeală, dar este o lecție pe care am învățat-o într-un mod mai dur, însă cu siguranță este o lecție importantă pentru mine.
Dacă mă întrebi acum, aș putea spune că eu cred că este o falsă părere să crezi că, dacă ai un asociat, îți va fi mai ușor în business. Din contră, mi se pare mult mai greu pentru că orice decizie, pe lângă faptul că este analizată de două minți, durează și mult mai mult timp.
JoelleMagazine.Ro: Îți place să afirmi despre tine că ești “free spirit” (spirit liber) și am remarcat faptul că spusele lui Richard Branson ”La muncă nu mă gândesc ca fiind muncă și la joc nu mă gândesc ca fiind joc. Toate împreună formează viața.” (EN: “I don’t think of work as work and play as play. It’s all living.”) caracterizează și viața ta. Cum reușești totuși să îmbini viața personală cu cea profesională pentru a menține un echilibru între activitatea ta de tânăr antreprenor și spiritul tău liber și sportiv, dornic, în aceeași măsură, de distacție și timp petrecut în compania prietenilor?
Victor Răzvan Vișan: Mă consider a fi un spirit liber, care se află într-un continuu proces de învățare. Cred cu tărie în spusele lui Richard Branson, mai ales în condițiile în care nu am foarte clar delimitată zona profesională de cea personală. Într-o zi pot intercala chestii personale în zona profesională, la fel cum se poate întâmpla să merg în weekend la birou.
De asemenea, nu cred că o să ajung vreodată să-mi doresc să ies la pensie pentru că eu cred în faptul că un om are nevoie de sens în viață, de scop, de un obiectiv și, dacă nu mai ai acel obiectiv, ajungi să mori (chiar dacă doar interior).
În general, încerc să îmi aloc porții bune de detașare, fie că acest lucru înseamnă a merge în vacanță, a medita sau a găsi diferite modalități de a scăpa de stres. Ca antreprenor, oricum nu cred că poți spune că, în momentul în care închizi ușa biroului, lași grijile acolo.
JoelleMagazine.Ro: Care sunt lecțiile cele mai importante pe care le-ai învățat până acum ca antreprenor?
Victor Răzvan Vișan: Ar fi multe lecții. Una dintre lecții cred că ar fi aceea că antreprenoriatul este mai ușor decât credem. La început, eu am avut mari temeri în privința aceasta și mă întrebam dacă voi putea cu adevărat să fac bani pentru a trăi din ceea ce vreau să fac. O altă lecție importantă ar fi aceea că omul se schimbă și să te gândești că vei rămâne la fel mereu înseamnă să te blochezi într-o din care îţi este greu să evoluezi.
Eu, personal, nu sunt tocmai de acord cu genul de oameni-brand, care și-au creat o anumită imagine care nu este însă susținută de fapte.
JoelleMagazine.Ro: Ce părere ai despre networking și ideea de a participa la conferințe?
Victor Răzvan Vișan: Partea de networking, dacă nu are un substrat, adică ceva ce poți să oferi partenerului tău de discuții (și cunosc destule astfel de cazuri), mi se pare că nu e relevant. Consider că trebuie să lucrezi, mai întâi, la o bază și apoi să dezvolți rețeaua de networking.
Eu fac networking foarte specializat, nu doar de dragul de a face networking pentru că nu este de mare interes pentru mine la acest moment, dar nu putem ști cum se vor schimba lucrurile în viitor.
JoelleMagazine.Ro: Care sunt, din punctul tău de vedere, avantajele antreprenoriatului? Dar dezavantajele de a fi antreprenor?
Victor Răzvan Vișan: Am remarcat, privind în jur, că din ce în ce mai multă lume își dorește să devină antreprenor, e ca o modă. Atât avantajele, cât și dezavantajele antreprenoriatului sunt nenumărate. Orice faci în viață are și părți benefice, dar și aspecte mai negative.
O să încep cu dezavantajele. Toți antreprenorii trec prin niște momente grele, îndeosebi la început, momente în care trebuie să dai dovadă de perseverență, chiar dacă e o perioadă mai dificilă pe care multă lume nu și-ar dori-o. Există multe momente stresante, implică o responsabilitate foarte mare, există momente în care trebuie să îți asumi foarte multe lucruri pentru alți oameni, pentru angajații tăi, partenerii de afaceri și aici depinde foarte mult și de ce fel de om ești.
Eu, din păcate sau din fericire (nu-mi dau seama exact), sunt o persoană pentru care părerea altora contează.
În plus, uneori e necesar să te pui pe tine pe locul doi și să primeze firma atunci când ești antreprenor și, mai mult, atunci când pornești pe drumul antreprenoriatului, nu ai nicio garanție că lucrurile se vor întâmpla într-un fel anume. Am avut și eu parte de momente grele pe acest drum, momente în care m-am îndoit inclusiv dacă aceasta e calea pe care vreau să merg.
Mie mi se pare mai important să aduc oamenilor din jurul meu valoare. Cred în a face lucruri care chiar ajută oameni, nu în lucrurile care doar arată bine.
JoelleMagazine.Ro: Care dintre studiile de până acum au avut cea mai mare relevanță și cel mai mare ecou pentru activitatea ta din prezent? Cum ai descrie experiența Empretec și cum ți-a influențat aceasta viața profesională și/sau personală?
Victor Răzvan Vișan: Empretecul este un workshop care pentru mine înseamnă destul de mult pentru că într-adevăr a generat o schimbare vizibilă în viața mea. În acest sens, o să povestesc mai departe despre drumul meu ca antreprenor. În 2009, când începusem firma de externalizare servicii vânzări împreună cu un asociat, fiecare a intrat în firmă cu proiectele lui de vânzări, eram necopți, credeam că treaba aceasta va merge pe piața din România, dar în momentul în care noi am făcut acest pas, a fost unul destul de nepotrivit.
Eram foarte tineri, fiecare avea experiență de 4 ani în vânzări și credeam că suntem foarte buni pe această zonă. Noi ne doream să gestionăm echipele de vânzări ale unor firme foarte mari, iar managementul unei echipe de vânzări este un lucru destul de dificil.
Pe atunci, aveam două proiecte în desfășurare, însă s-a întâmplat ca doar cel de-al doilea proiect, cu sisteme expoziționale, să înceapă să genereze – atât rezultate pentru partenerii noştri, cât şi venituri pentru noi. Am început de la zero, ne ocupam de a căuta agenții care să cumpere sistemele, iar deal-ul era ca noi să ne ocupăm de vânzare, iar cei care au pus bazele acestui proiect să facă partea de logistică. După o perioadă, prin 2011, am simțit că sunt un fel de angajat și am început să-mi pun niște întrebări.
În următorul an, în 2012, am făcut Empretec pentru că îmi doream o schimbare. E un program care te face să înțelegi, iarăși, din păcate sau din fericire, că timpul nostru aici e limitat și că ar trebui să nu amânăm lucrurile pe care le considerăm importante și să le facem chiar dacă par dificile pe moment. După Empretec, am făcut mai multe schimbări în viața mea atât profesională, cât și personală, schimbări dificil de făcut pe moment, dar care s-au dovedit a fi unele dintre cele mai bune decizii luate până acum. Acum, merg pe drumul meu. În general, suntem destul de ușor influențabili ca oameni.
JoelleMagazine.Ro: Sună foarte interesant. Ne poți oferi mai multe detalii despre Empretec?
Victor Răzvan Vișan: Programul a pornit ca urmare a faptului că atât în Europa, cât și în Statele Unite ale Americii, după ce firmele primeau finanțări după un timp nu foarte îndelungat încetau activitatea pentru că nu aveau resursele necesare pentru a duce lucrurile mai departe. Inițial, cei de la ONU s-au gândit la un program motivațional, pentru ca ulterior să ajungă la forma pe care o are astăzi Empretecul. Discutând cu câțiva profesori de la Harvard care analizau deja, de ceva timp, problema antreprenoriatului, au descoperit, în urma unui studiu la nivel global, anumite comportamente similiare în cazul mai multor antreprenori de succes.
În momentul de față sunt și facilitator Empretec, am avut deja două sesiuni, la Botoșani și la Slatina, programul acesta înseamna foarte mult pentru mine și înainte, iar acum înseamnă și mai mult pentru că văd că poate ajuta antreprenorii să crească. În ceea ce privește participarea la Empretec, există mai multe tipuri de participare. Există o participare plătită pentru o sesiune care se va întâmpla la finalul lunii februarie, începutul lunii martie, cu un cost de 1000-1500 euro de participant, durează 9 zile în care ar trebui să te desprinzi de orice altceva și trebuie să fii total deconectat pentru ca ulterior să revii cu o altă energie.
Există și workshop-uri subvenționate în cazul cărora plătești doar cazarea, iar în 2015 vor fi anunțate și aceste sesiuni, cu specificarea criteriilor de selecție.
JoelleMagazine.Ro: Pentru că tot ai menționat de studiul privind comportamentele antreprenoriale, ce îi caracterizează în general pe antreprenori?
Victor Răzvan Vișan: Sunt chestii destul de ușor de intuit: perseverența, căutarea oportunităților, însă sunt și chestii pe care le știm dar nu le aplicăm, cum ar fi stabilirea obiectivelor. Când spun stabilirea obiectivelor, nu mă refer la modul vag, ci stabilirea concretă a unor obiective pe care să ți le treci pe hârtie, să le urmărești, să lucrezi la ele. În speță, este vorba cam despre tot ceea ce e promovat de oamenii recunoscuți drept coach, însă concentrat într-un singur program.
După workshop, am început să văd că am niște unelte pe care eu le pot folosi pentru a merge mai departe, am vândut o perioadă numai direct, către clienții mari, iar în 2013 am dezvoltat o nouă firmă, ADPRO și am revenit în zona de agenții.
Cert este că am încercat să fac schimbări în mod constant pentru a merge în direcţia dorită. Am fost mereu conștient de faptul că a-mi stabili un anumit obiectiv mă poate face să pierd alte oportunități, dar, dacă nu îți asumi ceea ce îți dorești să faci, rişti să nu ştii ce drum să alegi de fapt. În orice moment, există mai multe forte care acţionează asupra noastră în mai multe sensuri, dar trebuie să ne stabilim singuri direcția prioritară.
JoelleMagazine.Ro: Și pentru că suntem în a doua luna a anului 2015, spune-mi puțin despre cum s-au realizat rezoluțiile tale pentru 2014. Ai reușit să obții ceea ce ți-ai propus anul trecut?
Victor Răzvan Vișan: Dacă ar fi să mă uit pe obiectivele pe 2014, am reușit să le realizez pe toate, însă tot mai am o nemulțumire, simt că aș fi putut face mai mult chiar și decât ceea ce mi-am stabilit.
JoelleMagazine.Ro: Care este filosofia ta de management când vine vorba despre formarea şi, mai ales, consolidarea unei echipe?
Victor Răzvan Vișan: Oamenii sunt esențiali într-o afacere, indiferent de câtă tehnologie ai dispune. Ca să-ți dau un exemplu, atunci când am avut cele două sesiuni Empretec la Botoșani și la Slatina, cele la care am participat în calitate de facilitator, am lăsat firma în mâinile oamenilor pe care îi am în echipă și trebuie să recunosc faptul că nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele.
De aici am tras concluzia că e greu să găsești oameni care să aibă o implicare suficient de mare într-o firmă care nu e a lor. În același timp, poate că și așteptările mele sunt prea mari. Au fost însă și surprize plăcute în momentul în care am angajat oameni, persoane care sunt motivate, proactive, care vin cu soluții și cu noi modalități de a face lucrurile și chestia asta mă bucură foarte tare. Unul dintre angajații din producție m-a surprins plăcut în acest sens, a făcut multe lucruri, cu toate că, inițial, colaborarea noastră a început dintr-o nevoie: el avea know-how-ul pe care eu mi-l doream în firmă la momentul acela.
Sunt totuși bucuros să aud când colegii îmi spun că simt că suntem o echipă și că nu vin la birou pentru simpla ideea de a câștiga bani. Nevoia de a deveni din ce în ce mai bun într-o echipă poate fi acoperită prin a le da anumite responsabilități celorlalți, lucru pe care eu încerc să îl fac.
Cred că totul trebuie făcut cu măsură. Nu cred că delegatul în sine e o soluție, depinde cui delegi și ce delegi. Depinde de situație și de om, dar să delegi forțat de circumstanțe, pentru că trebuie, fără ca persoana căreia îi delegi să își asume ceea ce are de făcut, poate fi greșit. Oamenii trebuie să perceapă și o anumită putere atunci când le delegi responsabilități. În ceea ce privește business-ul meu, lucrurile au funcționat bine pentru că, în momentul în care am delegat, am lăsat ca decizia celor cărora le-am delegat să fie cea finală. Oamenii simt nevoia de putere, oricât de mult ne-am feri de acest cuvânt, e un deziderat pe care toată lumea îl are într-o proporție mai mare sau mai mică, iar a nega asta înseamnă să ne ascundem de realitate.
JoelleMagazine.Ro: Într-un fel, delegarea e baza antreprenoriatului în momentul în care te dezvolți.
Victor Răzvan Vișan: Da, înveți și tu și apoi delegi. Oricum, eu sunt de părere că, în general, în mediul educaţional se pune foarte mult accentul pe concepte și mai puțin pe a face lucrurile, pe fapte.
JoelleMagazine.Ro: Da, probabil că aceasta ar putea fi una dintre problemele antreprenorilor din ziua de azi...
Victor Răzvan Vișan: ... da, că merg la prea multe conferințe. (râde)
JoelleMagazine.Ro: Cum arată o zi obişnuită din viaţa ta? Ce fel ai caracteriza stilul tău de viață?
Victor Răzvan Vișan: Păi, în primul rând, cred că, dacă eul meu de acum s-ar întâlni cu eul meu de acum patru ani, probabil că s-ar urî reciproc. Eul meu de acum patru ani se trezea la 9-10, nu avea disciplină, nu prea avea nici obiective, drept urmare nici nu avea nevoie de disciplină.
În ultimii ani însă, am pus la punct un sistem care pentru mine funcționează. Mă trezesc la 5:30-6:00, încep ziua făcând sport, mănânc liniștit, citesc câte ceva și uneori meditez, pentru că meditația cred că te ajută să îți creezi un calm de care ai nevoie ca antreprenor. Apoi, munca efectiv o încep pe la 9 și plec de la birou în jur de 18:00-19:00. Tind să-mi țin partea profesională între orele astea cu toate că, așa cum spuneam, uneori viața personală și cea profesională se intercalează.
Am experimentat și la capitolul somn, și la capitolul alimentație și cred că fiecare este dator să-și cunoască corpul, să facă experimente și să afle ce îi este benefic și ce nu. Eu, de exemplu, am descoperit că am intoleranță la gluten. Am încercat și vegetarianismul timp de 8 luni de zile, aveam mai multă energie, însă pe alocuri nu mă simțeam 100% bine motiv pentru care am schimbat acest regim alimentar. Acum experimentez în a mânca fără gluten. Cine știe, probabil că o să schimb și asta. (zâmbește)
Pentru a-ți păstra direcția, e bine să ai o pace interioară și un control care vor fi percepute și din exterior și te vor ajuta să fii un lider mai bun, eliminând haosul din viața ta.
JoelleMagazine.Ro: E interesant că ai adus cuvântul lider în discuție. Ești de părere că este important să fii mai mult lider decât un patron care să impună anumite direcții de acțiune?
Victor Răzvan Vișan: Câteodată funcționează și chestia aceasta cu impusul unei anumite direcții. Când am pornit pe drumul antreprenoriatului, citisem multe cărți în zona de leadership, dar, contrar informaţiilor pe care le-am cules de acolo, am realizat faptul că unii oameni chiar au nevoie de un anumit cadru, de proceduri, de ideea că, la un moment dat, cineva îi va evalua.
Evident că sunt de acord cu principiile leadership-ului, dar cred că într-o organizație e nevoie de ceva care să închege lucrurile și oamenii trebuie să știe că sunt observaţi – că efortul lor este remarcat şi că, de asemenea, se ţine cont de lipsa acestuia.
JoelleMagazine.Ro: Cum alegi să te distrezi în timpul liber? Povesteşte-mi un pic despre pasiunile tale. De exemplu, ştiu că ești pasionat de sport, în general și îți place să alergi. La câte maratoane ai participat până acum?
Victor Răzvan Vișan: Pasiunea pentru alergat a început prin participarea la maratoane şi alte alergări similare. În 2011 am participat la primul semimaraton. Cu două săptămâni înainte de eveniment m-am înscris pe listele asociației Hospice care este foarte bine reprezentată (are un PR foarte bun). Ei se ocupă de persoanele cu boli în fază terminală și simțeam că am o motivație de a-i ajuta pe ceilalți în momentul în care am început să mă antrenez. M-a ajutat să fiu mult mai disciplinat, să alerg mult mai mult și cumva mi-am găsit și o chemare de a-i ajuta pe cei din jur.
Pentru că mă întrebai la câte maratoane am participat, în 2013 cred că am participat la cele mai multe maratoane, în jur de 14 (foarte multe dintre ele montane). Mă prinsese “microbul” și îmi dădea foarte multă energie, iar în total am participat la peste 30 de maratoane. La finalul fiecărui maraton, am un sentiment care mă încarcă cu energie inclusiv în zona antreprenorială pentru că, de fiecare dată când crezi că nu mai poți, se întâmplă ceva și reușești totuși să mergi mai departe (*the fire that keeps going*). Câteodată, limitele nu sunt numai psihice, ci sunt fizice, cum ar fi crampele musculare serioase, însă poți reuși să le depășești.
Chiar dacă în momentul de față nu mai ajut în sensul de fundraising, eu consider că inclusiv prin a facilita Empretec ajut oameni și chestia aceasta îmi dă foarte multă energie. M-am lovit uneori și de reticența unor oameni care nu vor să fie ajutați. Învăț în permanență și în acest sens, dar știu că acesta este un lucru important pentru mine.
JoelleMagazine.Ro: Care sunt activităţile culturale care îţi fac cea mai mare plăcere?
Victor Răzvan Vișan: Spre rușinea mea, nu sunt un mare consumator de evenimente culturale, dar prietena mea mă mai aduce în zona asta, din fericire pentru mine. (râde) În decembrie am fost la Tudor Gheorghe, pe care eu îl consider un artist desăvârșit, am văzut spectacolul “Degeaba” și mi-a plăcut foarte mult, mai ales că îmi doream de ceva vreme să merg la un spectacol de-al lui.
JoelleMagazine.Ro: Din punctul tău de vedere, ce anume contează cel mai mult în viață, ce e cel mai important pentru tine în momentul de față?
Victor Răzvan Vișan: Acum ceva timp era să mă manifest autentic, însă şi acest lucru s-a schimbat pentru că am ajuns la concluzia că suntem aici ca să evoluăm și-atunci nu trebuie să ne blocăm această evoluție încercând doar să ne manifestăm într-un fel anume.
Acum mi se pare important să îmi urmăresc obiectivele şi să îmi aleg nişte ţinte relevante.
JoelleMagazine.Ro: Care sunt trăsăturile pe care le apreciezi la o femeie?
Victor Răzvan Vișan: Independența este ceea ce apreciez cel mai mult la o femeie. Nu-mi plac persoanele care au un cordon ombilical legat în jurul lor. Consider că o relație înseamnă, de fapt, o sinergie între două persoane, în sensul că amândouă funcționează mai bine împreună, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie știrbită independența celuilalt.
JoelleMagazine.Ro: Care este partea preferată a sărbătorilor pentru tine?
Victor Răzvan Vișan: Anul trecut am fost în Vietnam de sărbători și acum recunosc că mi s-a făcut puțin dor. Îmi place să călătoresc, fie că este vorba de sărbători sau nu, însă anul acesta am fost acasă, în Călărași, la ai mei.
JoelleMagazine.Ro: Ce îţi este indispensabil zi de zi? (trăiri, oameni, lucruri)
Victor Răzvan Vișan: Nu vreau să pară dramatic, dar suntem aici pentru o perioadă limitată și nu am chestii care să îmi fie indispensabile. Sportul este important pentru că mă ajută să fiu disciplinat, dar totodată să mă și bucur de ceea ce simt în momentele respective.
JoelleMagazine.Ro: Mulțumesc frumos pentru timpul acordat, Victor!
Victor Răzvan Vișan: Și eu îți mulțumesc!
Quick quiz:
Nume: Victor Răzvan Vișan
Prietenii îmi spun… Vic.
Un film pe care-l recomand oricui cu drag ar fi… Vanilla Sky.
Două locuri unde îmi doresc să ajung şi pe care nu am avut încă ocazia să le vizitez ar fi… Patagonia și Sri Lanka.
Mi-aş dori foarte mult ca în 2015 să... am o echipă mai mare și să am un impact mai mare asupra celor din jurul meu.
În prezent citesc cartea… Șapte ani în Tibet, de Heinrich Harrer.
Mare sau munte? Cred că știi deja răspunsul… munte.
În viață, cel mai mult mă motivează… Să am impact.
Puteți urmări activitatea lui Victor Vişan pe site-ul Expoziţionale.Ro.
Un interviu de Anca Tănase. Orice utilizare a conţinutului acestui interviu presupune citarea sursei şi necesită obţinerea acordului prealabil, în scris, al JoelleMagazine.Ro. Toate drepturile rezervate © JoelleMagazine.Ro 2015.
Click on "ARTICOLUL CONTINUĂ. CITEȘTE MAI DEPARTE!" for the English version of the article."
Apasă pe "ARTICOLUL CONTINUĂ. CITEȘTE MAI DEPARTE!" pentru versiunea în limba engleză a articolului."
Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!