Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Stilul minimalist: cea mai căutată tendință în materie de design interior.

Observăm că, în ultimii ani, i se acordă o importanță destul de semnificativă designului interior al locuinței. Stilul adoptat vă ajută să vă creați un mediu cât mai relaxant și să aveți parte de confortul pe care vi-l doriți. Acesta reflectă personalitatea celui ce trăiește în spațiul respectiv. Astfel, ne vin în ajutor o gamă variată de stiluri, precum cel minimalist, vintage, rustic combinat cu cel modern, contemporan și multe altele care ne conduc la obținerea efectului dorit.

În momentul în care te muți în noua ta casă dorești să ai cât mai mult spațiu, camerele să fie cât mai luminoase, să dispui de cât mai puține accesorii, cu alte cuvinte, dezordinea și aglomerația să fie eliminate.

Și iată că ne vine în ajutor stilul minimalist.

 

Simplitate şi culori neutre.

Curentul minimalist este unul artistic apărut în secolul al XX-lea, influențat de simplitatea japoneză și caracterizat de culori neutre precum gri, bej, verde, alb și negru. De asemenea mobilierul capătă forme cât mai puțin complexe, iar dimensiunile sunt joase. În ceea ce privește pardoseala, vorbim doar de parchet lăcuit sau vopsit în nuanțe neutre. Cât despre lumină, sunt preferate corpuri de iluminat care să fie ascunse în tavan, lămpi înalte și metalice sau cu abajurul din hârtie.

Stilul minimalist se bazează doar pe strictul necesar și reușește să îmbine elemente naturale, în principal, cu modernul, după care cu esteticul. Se acordă o importanță majoră calității materialului dar și spațiului. Trebuie să se țină cont și de faptul că lumina și dimensiunea locuinței trebuie să se completeze reciproc pentru a putea crea un spațiu cât mai confortabil și, în același timp, lipsit de lucruri care nu-și au rostul.

Observăm că din ce în ce mai mulți oameni preferă acest tip de design interior deoarece ne oferă simplitate, un mediu cât mai aerisit și mai curat. Acest stil vine, mai ales, în ajutorul celor care nu reușesc să își cumpere locuințe de mari dimensiuni și care se axează pe evitarea aglomerației de diferite obiecte și de ornamente care nu sunt de folos.

Linişte şi relaxare.

Cu toții ne dorim ca, în momentul în care ajungem acasă, să avem parte de liniște și relaxare, să scăpăm de senzația de sufocare și de presiune pe care o acumulăm în timpul zilei. Asta își propune și acest design minimalist: să ofere un mediu cât mai elegant, cu obiecte de calitate, care să reziste în timp, ușor de întreținut, fără prea multe bătăi de cap.

 

Stilul minimalist se numără printre stilurile ideale de amenajare a locuinței, fie că este vorba despre un apartament de bloc sau despre o casă, unde se dorește a deține un spațiu cât mai mare, cu un decor aerisit și luminos, curat și simplu, unde aglomerația de accesorii este eliminată.

Sursă foto: Youtube (Minimalist style 0:14)

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Creative Tuesday: Cele mai bune cărți de citit într-o…
Creative Tuesday: Povestea reală din spatele basmului…