Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce mănâncă un nutriționist într-o zi

Citim mereu articole cu recomandări de alimente sănătoase din partea nutriționiștilor, cu sfaturi pentru a ne planifica mesele din timp...însă nu reușim întotdeauna să respectăm sfaturile lor ca la carte. Venim acasă epuizați, fără chef să mai gătim, și ajungem, până la urmă, să comandăm o pizza.

Iată ce consumă într-o zi un nutriționist, alături de sfaturile sale pentru a ne planifica din timp mesele sănătoase, pentru a nu rămâne niciodată descoperiți, nevoiți să apelăm la produse nesănătoase. Iar mâncarea sănătoasă nu este nici pe departe plictisitoare!

  • Micul-dejun

Legume verzi, ou, bacon și o portocală

Nutriționista Melanie Beasley obișnuiește să ronțăie o portocală (sau un măr) în timp ce pregătește micul-dejun, care începe cu un castron de salată verde, alături de câteva fâșii de bacon organic, prăjit într-o tigaie neaderentă, fără ulei, și un ou prăjit în grăsimea de la bacon. Acest mic-dejun îți asigură substanțele și energia de care ai nevoie pentru a începe ziua în formă maximă.

  • Pauza de cafea

Cafea cu frișcă de cashew și îndulcitor cu vanilie

Laptele de vacă adăugat în cafea devine indigest, așa că e mai bine să apelezi la lapte sau frișcă vegetală – plus că majoritatea produselor lactate din comerț sunt pline de aditivi și de zaharuri ascunse! Pentru un plus de aromă în cafea, poți încerca rețeta alternativă a Melaniei, care este delicioasă. Adaugă puțină frișcă de cashew, și îndulcitor natural din ștevie, cu extract de vanilie. Poți folosi și frișcă de nuci sau alune. Această frișcă, sau smântână realizată din alune, poate fi folosită și în alte rețete care au nevoie de frișcă sau smântână.

Iată cum se prepară frișca de cashew/alune/migdale:

Lasă la înmuiat o ceașcă de cashew/alune/migdale peste noapte.

De dimineață, scurge apa și adaugă apă proaspătă deasupra. Macină tot amestecul în blender, de două ori, până se transformă într-o cremă fină. O poți îndulci cu stevia, dacă o folosești în preparate dulci. Pentru preparatele sărate, folosește-o neîndulcită.

  • Prânz

Pui, salată de broccoli, orez brun și dressing făcut în casă

Melanie își gătește din timp proteinele (carnea de pui, friptura de vită, peștele), pentru a le folosi atunci când are nevoie de ele în timpul săptămânii. Garnitura constă în jumătate de ceașcă de orez brun fiert, cu o salată de broccoli și legume crude. Ea își prepară în casă dressingul, pentru a fi sigură de ceea ce introduce în corp. Poți face un dressing din smântâna de cashew, cu sos

  • Gustare

Smoothie de afine și lămâie

Smoothie-urile sunt o idee foarte bună de gustare, mai ales când ești pe fugă, și le poți pregăti din timp. Este indicat să folosești în proporție mai mare legumele sau fructele cu conținut scăzut de zahăr, pentru a nu crește mult numărul de calorii dintr-o zi. Exemplul lui Melanie este un smoothie de afine, lămâie cu avocado, kale congelată, și o lingură de pudră proteică. Îți poți crea propriile rețete după gust, ca să îți țină de foame până la ora cinei.

  • Cină

Friptură de vită cu salată, cartofi roșii și dressing de casă

Poți prepara rapid o friptură la abur, alături de câțiva cartofi mici și o salată abundentă. Prepară-ți din timp câteva recipiente cu dressing de casă, pentru a nu apela la cele din comerț.

  • Ce sfaturi ne dă Melanie pentru a nu ne plictisi de meniurile din timpul săptămânii?

Pornește cu preparate simple și îmbogățește-le cu condimentele care îți plac. Pune bucăți de carne și legume peste o salată de verdețuri, și ești gata. Sau fă o supă rapidă de legume în care adaugi bucățile de friptură rămase din ziua precedentă. Fă tăieței din legume, peste care adaugi o proteină și un sos...și ești gata! Tot ce ai avut de făcut săptămâna aceasta a fost să gătești o porție mare de carne și legume, pe care să le prepari în fel și chip în timpul săptămânii. Nimic mai simplu!

  • Cum pregătim mesele din timp, pentru toată săptămâna?

Alege o zi pe săptămână (poate fi sâmbăta sau duminica, atunci când ai mai mult timp) și gătește cantități mari de mâncare, pe care să le pui în congelator, în special carne. Planifică dinainte ce dorești să mănânci în săptămâna următoare, și gătește mai multe fripturi. Apoi gătește o cantitate mai mare de legume, pe care le poți pune, de asemenea, în frigider sau în congelator. Poți face și micul-dejun în avans, cu o omletă mare, plină de legume, coaptă în cuptor, porționată, și pusă în congelator. Decongelează-le în ziua precedentă, și îmbogățește-le cu orice mai dorești pentru ziua respectivă.

Păstrează, de asemenea, în congelator, legume verzi și fructe de pădure, pentru smoothie-uri. Acestea nici nu necesită decongelare. Și...asta e tot!

Cu puțină atenție și grijă, și noi putem mânca sănătos, precum un nutriționist. Văzând meniul dintr-o zi al Melaniei, realizăm că nu este deloc atât de complicat pe cât pare. Și putem trăi, astfel, mai sănătos, fi mai energici, mereu în formă, și putem economisi bani, pe care în mod normal i-am cheltui pe mâncare comandată din oraș, sau pe fast-food.

Foto: pexels.com

1 /
    dietă, stil de viață sănătos, hrană sănătoasă, nutriționiști dietă, stil de viață sănătos, hrană sănătoasă, nutriționiști dietă, stil de viață sănătos, hrană sănătoasă, nutriționiști dietă, stil de viață sănătos, hrană sănătoasă, nutriționiști dietă, stil de viață sănătos, hrană sănătoasă, nutriționiști dietă, stil de viață sănătos, hrană sănătoasă, nutriționiști

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Două lucruri importante de care trebuie să ții cont…
9 motive să consumi făină de cocos