Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 puncte comune pe care le au dietele ce funcționează

Când vine vorba de diete, există o mulțime de idei în contradicție cu privire la soluția ideală pentru slăbit.

Chiar și celebritățile cu fizic de invidiat sunt uneori confuze cu privire la dieta perfectă și eficientă; în astfel de momente, e important să cauți sfatul experților cu privire la tonifiere fără a număra caloriile, a pierde masă musculară, sau a renunța la grupe importante de alimente.

Iată cele mai importante puncte comune pe care le au toate dietele ce aduc rezultate eficiente pe termen lung:

1. Îți cer să ai răbdare.

Dietele bune aduc o slăbire treptată, în timp. Dacă slăbești mai mult de un kilogram pe săptămână, după cea de-a doua săptămână de dietă, e foarte probabil să pierzi masă musculară.

2. Elimină zahărul, nu grăsimile.

Multe dintre dietele noi și eficiente pun accentul pe faptul că trebuie să renunțăm la zahăr și carbohidrații nesănătoși decât la grăsime. Corpul stochează zahărul în exces – care se găsește și în carbohidrații nesănătoși precum pâine, făinoase și paste – sub formă de grăsime. Dar grăsimile bune te ajută să ai o senzație de sațietate pentru mai mult timp, și sunt esențiale pentru o sănătate bună. O dietă săracă în grăsimi te va face să te simți obosit, înfometat și nervos, și nu te va ajuta să menții noua greutate.

3. Fac din micul-dejun o prioritate.

Un mic-dejun de calitate este vital pentru a te pregăti pentru restul zilei. Toate dietele bune îți cer să începi ziua cu proteine de calitate, grăsimi bune și carbohidrați sănătoși. Încearcă ouă cu pâine neagră, sau terci de ovăz cu fructe de pădure și semințe.

4. Promovează mesele regulate.

Toate dietele de succes promovează mesele regulate, planificate, și consumul de gustări sănătoase.

5. Sugerează adoptarea unui stil de viață permanent.

Dietele de slăbit eficiente trebuie să fie realiste și să încurajeze schimbările permanente în stilul de viață, în loc să se bazeze pe shake-uri, pudre, sau batoane speciale, pe care nu le poți consuma o viață întreagă. Dacă nu te vezi urmând această dietă 5 ani încontinuu, nu este potrivită pentru tine.

6. Recomandă combinația de proteine și carbohidrați.

Cheia slăbirii pe termen lung este să menții glicemia la un nivel stabil. Dacă mănânci proteine alături de carbohidrați, vor stabiliza zahărul din sânge. Toate dietele bune recomandă această combinație.

7. Sunt echilibrate din punct de vedere nutrițional.

În dietele bune, toate grupele de alimente sunt incluse. O dietă echilibrată ce include o varietate largă de alimente este esențială. Promovarea consumului unui singur aliment, sau renunțarea la mai multe, va duce la o dietă dezechilibrată și la carențe de vitamine și minerale.

8. Nu numără caloriile.

Număratul caloriilor este un concept extrem de demodat, dovedit mai nou ca fiind ineficient. Consumul unei brioșe săracă în calorii și grăsimi, alături de un café latté te va face să te îngrași mai mult pe termen lung, decât să mănânci o omletă alături de o cană cu ceai.

9. Te încurajează să fii activ.

Dietele bune îți vor cere mereu să fii activ și să faci sport pentru a susține procesul de slăbire.

10. Evită alimentele procesate.

Toate dietele bune îți spun să eviți alimentele produse într-o fabrică, ceea ce înseamnă alimente rafinate și procesate. Nici măcar nu se pot considera alimente – sunt o mulțime de chimicale pe care le elimini foarte greu din organism. Ar trebui să te întrebi dacă poți prepara acel aliment în propria bucătărie. Dacă nu se poate, nu ar trebui să îl consumi.

Nu e ușor să ții un regim de slăbire pe termen lung – dar unul echilibrat, cu principii sănătoase, îți va asigura o slăbire treptată și sigură, pentru a evita revenirea kilogramelor pierdute.

Foto: pexels.com

1 /
    dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit dietă, slăbit, regim alimentar, kilograme în plus, regim, diete de slăbit

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Ce mănâncă un nutriționist într-o zi
Două lucruri importante de care trebuie să ții cont…