3 rețete de pizza sănătoasă și cu puține calorii
1. Pizza cu pui
Pentru blat:
Ingrediente:
- 1 ceașcă de apă călduță
- 1 pachet de drojdie uscată activă
- 1 linguriță zahăr
- 2 căni făină
- 1 cană făină integrală
- ½ linguriță sare
- 1 lingură ulei
Preparare:
1. Combină apa, drojdia și zahărul într-un bol. Lasă să acționeze 10 minute, până când drojdia începe să facă spumă.
2. Combină făina și sarea într-un bol, adaugă drojdia și 2 lingurițe de ulei. Mixează până când s-a format o bilă de aluat care nu mai este lipicioasă. Acoperă cu restul de ulei de măsline. Acoperă cu un prosop și lasă-l la crescut la căldură timp de o oră sau până își dublează volumul.
Pentru topping:
Ingrediente:
- Ardei roșii și galbeni tăiați în fâșii
- 2 lingurițe ulei de măsline
- ½ cană mozzarrella rasă
- ½ cană brânză Fontina
- 1 pui la rotisor
- ¼ cană sos barbecue
- ¼ linguriță sare
- ¼ linguriță piper
- ¼ ceașcă pătrunjel tocat
Preparare:
1. Așază aluatul în tavă și coace-l la 260 de grade timp de 8 minute.
2. Întinde sosul într-un strat uniform peste aluat, lăsând o margine de 2 centimetri. Adaugă mozzarella, Fontina și ardeii sotați în prealabil. Coace-le încă 12 minute sau până legumele se înmoaie, iar brânza se topește. În acest timp, taie puiul în fâșii și adaugă-le deasupra împreună cu sosul barbecue încălzit. Adaugă sare, piper și pătrunjel.
2. Pizza cu trei tipuri de ardei
Pentru blat:
Ingrediente:
- 1 ceașcă de apă călduță
- 1 pachet de drojdie uscată activă
- 1 linguriță zahăr
- 2 căni făină
- 1 cană făină integrală
- ½ linguriță sare
- 1 lingură ulei
Preparare:
1. Combină apa, drojdia și zahărul într-un bol. Lasă să acționeze 10 minute, până când drojdia începe să facă spumă.
2. Combină făina și sarea într-un bol, adaugă drojdia și 2 lingurițe de ulei. Mixează până când s-a format o bilă de aluat care nu mai este lipicioasă. Acoperă cu restul de ulei de măsline. Acoperă cu un prosop și lasă-l la crescut la căldură timp de o oră sau până își dublează volumul.
Pentru topping:
Ingrediente:
- Condimente italiene pentru pizza
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 ceașcă sos pizza
- 230 grame mozzarella degresată rasă
- Ardei roșu, galben și verde
- Ceapă
Preparare:
1. Așază aluatul în tavă și coace-l la 260 de grade timp de 8 minute.
2. Întinde sosul într-un strat uniform peste aluat, lăsând o margine de 2 centimetri. Adaugă mozzarella și legumele. Coace-le încă 10 minute sau până când legumele se înmoaie, iar brânza se topește.
3. Pizza cu brânză
Pentru blat:
Ingrediente:
- 1 ceașcă de apă călduță
- 1 pachet de drojdie uscată activă
- 1 linguriță zahăr
- 2 căni făină
- 1 cană făină integrală
- ½ linguriță sare
- 1 lingură ulei
Preparare:
1. Combină apa, drojdia și zahărul într-un bol. Lasă să acționeze 10 minute, până când drojdia începe să facă spumă.
2. Combină făina și sarea într-un bol, adaugă drojdia și 2 lingurițe de ulei. Mixează până când s-a format o bilă de aluat care nu mai este lipicioasă. Acoperă cu restul de ulei de măsline. Acoperă cu un prosop și lasă-l la crescut la căldură timp de o oră sau până își dublează volumul.
Pentru topping:
Ingrediente:
- 2 lingurițe ulei de măsline
- 1 ceașcă sos pizza
- 230 grame mozzarella degresată rasă
- 60 grame parmezan
Preparare:
1. Așază aluatul în tavă și coace-l la 260 de grade timp de 8 minute.
2. Întinde sosul într-un strat uniform peste aluat, lăsând o margine de 2 centimetri. Adaugă mozzarella și parmezanul. Coace-le încă 10 minute sau până când crusta devine aurie, iar brânza se topește.
Foto: health.com, shutterstock.com
Ţi-a plăcut acest articol?
Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!