Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Jurnalul unei pofticioase – Dieta Oshawa: Ziua 1. Administrați-mi cafea intravenos, vă rog

Am decis să țin o dietă după ce m-am uitat în oglindă și m-am gândit că ar trebui să mai slăbesc.

Am ales Dieta Oshawa nr. 7, întrucât am citit despre beneficiile ei, nu doar asupra siluetei, ci și asupra întregului organism, ea fiind, de fapt, concepută pentru a detoxifia și curăța corpul de toate substanțele nocive acumulate în interiorul acestuia.

Dieta macrobiotică a fost concepută de doctor George Oshawa, pe numele său adevărat Yukikazu Sakurazawa. Acest stil de alimentație este sinonim cu longevitatea și întinerirea, deoarece stilul de alimentație devine stil de viață, dus în armonie cu natura și mediul. Se folosește de multă vreme pentru a vindeca numeroase afecțiuni, inclusiv cancerul.

La baza dietei stă conceptul oriental de echilibru între energiile yin și yang. Efectele acestui echilibru includ vindecarea, detoxifierea şi echilibrarea fluxurilor de energie din corp.

Sistemul lui Oshawa durează 10 zile, timp în care poți consuma doar cereale Yang – grâu, orez, mei și hrișcă. Acestea pot fi consumate sub orice formă – fierte, coapte sau prăjite (fără ulei). Singura băutură permisă este apa, iar singurul condiment, sarea, de preferat grunjoasă.

Regimul nu doar ne ajută să pierdem în greutate, dar și stimulează digestia și metabolismul, oferă un tonus și un aspect mai bun pielii, diminuează pofta de mâncare, oferă un nivel crescut al energiei, întinde pielea și reduce celulita, și, în final, ne protejează de afecțiuni (mai ales în această perioadă de toamnă, când virozele sunt în floare).

“Cât de greu poate fi?”, am gândit eu.

Așa că mi-am pregătit cele trebuincioase cu o zi înainte, și am petrecut jumătate de zi cotrobăind după rețete, ca să știu ce să mănânc.

Cu o seară înainte, am stat să coc pâinici și sărățele (făcute din 500 de g făină integrală cu aprox. 150 ml de apă, și sare), ca să le am pentru a doua zi. Sărățelele au ieșit așa de bune, că n-au prins ziua următoare. Noroc că aveam pâini și ceva orez fiert.

Ziua 1

Două gânduri am avut pe întreg parcursul zilei:

1. De ce naiba spun toți că scade pofta de mâncare?!

2. De ce naiba spun toți că îți oferă energie?!

Ziua a fost una de-a dreptul mizerabilă, în care nu am avut energie absolut deloc. Am fost ca o găină bleagă în ploaie, care n-ar fi fost în stare să alerge nici dacă viața ei depindea de asta.

Senzația de foame a crescut exponențial. Îmi venea să mănânc întruna, mult mai mult ca de obicei. Așa că am consumat pe parcursul zilei un bol de orez, 5 pâinici (cât niște mini-chifle, nu vă speriați, că nu-s chiar așa mâncăcioasă) și vreo două rondele de orez expandat.

Nu sunt supărată, sunt chiar fericită! Doar că nu am deloc energie să o exprim...

Cel mai mult am plâns după cafea, pe care în mod normal o beau pentru aromă, nu pentru energie, pe care o am în mod natural. Ei bine, în prima zi de dietă am simțit că, fără cafea, viața mea se poate încheia la noapte și că nu mai am nevoie de nimic pe lume dacă nu iau o gură din lichidul miraculos făcut din boabele maroniu închis, recoltate cu greu de către muncitorii din Brazilia, plătiți prea puțin pentru asta.

Așa că n-am putut fi prea productivă din cauză că nu am avut energie! Cei cu care m-am întâlnit m-au întrebat de ce sunt supărată. Nu sunt supărată, sunt chiar fericită! Doar că nu am deloc energie să o exprim...

Spre seară, mi-am dat seama că nu am stocuri suficiente de materie primă pentru zilele următoare și m-am dus la cumpărături, ca să variez rețetele (m-am gândit că dacă voi mânca în toate cele 10 zile în ritmul acesta, mă voi face cât un dulap de bucătărie plin cu borcane de zacuscă).

Privind la coșul meu, m-am văzut deschizându-mi de a doua zi o afacere prosperă în domeniul panificației: aveam două pungi de făină, un pachet de rondele de orez expandat, încă o pungă de orez brun, și una de fulgi crocanți de hrișcă (încă nu m-am lămurit la ce servesc dacă nu sunt consumați cu iaurt, dar poate aflu până la sfârșit).

Am ajuns acasă și m-am apucat de treabă.

Ce pot face eu comestibil din 3 ingrediente amărâte, dintre care unul e apa și celălalt sarea?

Variațiuni pe aceeași temă, pornind de la aluatul prezentat mai sus:

  • Plăcintă umplută cu orez fiert (din care a trebuit neapărat să gust o felie când a fost gata, n-am putut altfel);
  • Turtițe cu orez crocant deasupra (o bilă de aluat turtită, peste care am pus o lingură de orez fiert și câțiva fulgi de hrișcă – măcar să-i folosesc la ceva);
  • Sărățele (peste care am pus și un praf de boia iute, ca să nu plâng în ultimul hal că n-au niciun gust).

M-am gândit că dacă voi mânca în toate cele 10 zile în ritmul acesta, mă voi face cât un dulap de bucătărie plin cu borcane de zacuscă

În timp ce găteam, mi-am dat seama că, până la sfârșitul celor 10 zile, voi ajunge să frământ cocă mai mult decât mama de Crăciun. Și atunci m-a luat o durere de cap îngrozitoare, din cauza căreia vedeam stele verzi și fluturași mov, durere de care nu am scăpat decât cu o pastilă puternică.

Iar apoi mi s-au înfundat urechile și am constatat că mi-au ieșit câteva coșuri, asemenea unei adolescente.

„Cred că sunt toxinele care ies din mine”, gândesc eu sleită.

Ale naibii toxine, ieșiți afară.

Am terminat procesul de gătit la o oră târzie din noapte și m-am trântit epuizată în pat. Am dormit fără vise, aproape neîntoarsă, cu speranța că ziua 2 de regim va aduce cu sine mai multă energie.

Uitasem de cafea la momentul respectiv, sper să nu mai am asemenea dorințe puternice a doua zi, că până-n ziua 10 mă transform în Godzilla.

Foto: shutterstock.com, giphy.com

1 /
    dietă, regim de slăbit, cură de slăbire, dietă de slăbire, 7 kg în 10 zile, dieta Oshawa, dieta macrobiotică, detoxifiere, kilograme în plus, slăbit dietă, regim de slăbit, cură de slăbire, dietă de slăbire, 7 kg în 10 zile, dieta Oshawa, dieta macrobiotică, detoxifiere, kilograme în plus, slăbit dietă, regim de slăbit, cură de slăbire, dietă de slăbire, 7 kg în 10 zile, dieta Oshawa, dieta macrobiotică, detoxifiere, kilograme în plus, slăbit dietă, regim de slăbit, cură de slăbire, dietă de slăbire, 7 kg în 10 zile, dieta Oshawa, dieta macrobiotică, detoxifiere, kilograme în plus, slăbit dietă, regim de slăbit, cură de slăbire, dietă de slăbire, 7 kg în 10 zile, dieta Oshawa, dieta macrobiotică, detoxifiere, kilograme în plus, slăbit dietă, regim de slăbit, cură de slăbire, dietă de slăbire, 7 kg în 10 zile, dieta Oshawa, dieta macrobiotică, detoxifiere, kilograme în plus, slăbit

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Ce mănâncă un nutriționist într-o zi
Două lucruri importante de care trebuie să ții cont…