BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Micul dejun: prima şi cea mai importantă masă a zilei!

Micul dejun este cea mai importanta masă a zilei - asta cu siguranţă!

Copil fiind, auzeam foarte des acest lucru de la bunicul meu, de la părinţii mei, apoi de la unchiul meu, însă niciodată nu înţelegeam. Suntem îndoctrinaţi cu această replică, care devine obsedantă, dar nimeni nu-ţi  explică ce înseamnă, de fapt, acest "mic dejun".

 
Când ne trezim, stomacul nostru ar trebui să fie odihnit, după cel puţin 7-8 ore de somn şi de relaxare.
 
Ca orice organ intern, el trebuie să se odihnească, trebuie să se oprească din munca zilnică la care este supus.
 
De aceea, prima masă a zilei trebuie să fie una bogată în vitamine şi minerale.
 
În secolul vitezei în care ne aflăm, "micul dejun" este o etapă pe care majoritatea o ocoleşte!
 
Avem o viaţă în alertă, mergem la somn târziu, mâncăm înainte de a ne aşeza în pat, nu avem un somn tocmai liniştit, ne trezim obosiţi, în grabă, pentru a ieşi cât mai repede pe uşă, cam aşa este o zi din via'a fiecărui om al acestei societăţi!
 
 
Însă, uităm un aspect important: dacă cumva am găsi un echilibru în a respecta cele trei pauze ale zilei, mesele principale, am descoperi o viaţă mai liniştită, mai limpede şi cu mai puţină oboseală.
 
Pe vremuri, oamenii erau mai organizaţi, reuşeau să-şi ia micul dejun, iar pentru ei prima masă a zilei era cea mai importantă!
 
Micul dejun este o masă importantă, putem să mâncăm ce vrem şi cât vrem, pentru că avem la dispoziţie toată ziua pentru a consuma tot ceea ce am mâncat!
 
Aşa am înţeles de ce este importantă această masă, aşa am înteles de ce poate să fie copioasă!
 
Micul dejun ne oferă şansa, pe lângă multiplele beneficii pe care le are pentru sănătatea noastră, de a petrece timp de calitate alături de familie, de cei dragi.
 
De asemenea, luând micul dejun împreună cu persoana iubită, de exemplu, legătura dintre noi se sudează mai mult, începem ziua cu zâmbetul pe buze, avem mai multă putere de muncă şi, în plus, ne motivăm reciproc.
 
Pentru prima masă a zilei, poţi alege sa mănânci:
  • un mic dejun glucidic, care să conţină: biscuiţi bogaţi în fibre, brânză proaspătă cu 0% grăsimi, iaurt degresat, cereale pâine integrală, marmeladă fără zahar, suc proaspăt de fructe, ceai.
  • un mic dejun protido-lipidic, care poate să conţină: brânză, cârnaţi, omletă, ouă fierte, ouă ochiuri, somon afumat, lapte semidegresat, lapte integral.
  • un mic dejun pe bază de fructe, care poate să conţină: căpşuni, caise, grepfrut, kiwi, mandarine, mango, mere, mure, zmeură, nectarine, pere, portocale, prune, smochine, iaurt degresat, alune de pădure, banane verzi, cireşe, migdale, fructe uscate.
 
 
Un mic dejun bogat în vitamine, minerale şi fibre nu poate sa-ţi ofere decât o zi plină de energie şi realizări!
 
O zi cu un mic dejun bogat şi sănătos nu poate să-ţi dăruiască decât sănătate, stare de bine, minte limpede şi inimă sănătoasă!
 
Aşa că un mic dejun uitat trebuie să ne îngrijoreze!
 
Sursă foto: Shutterstock
 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Floarea-pasiunii: Passiflora, între pasiune și binecuvântare
Echinacea: “ariciul” cu proprietăți nebănuite, inamicul…