Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday Joelle Well-being: 7 motive să-ți faci timp pentru sport dimineața

Citatul lui Henry David Thoreau, “Plimbarea de dimineață este o binecuvântare pentru întreaga zi” nu reprezintă doar vorbe. Sportul aduce cu sine mult mai multe beneficii decât ne putem imagina, mai ales dacă îl practicăm dimineața.

Cel mai probabil, diminețile tale sunt caracterizate de grabă, micul-dejun și cafeaua luate pe fugă, ochi obosiți și șampon uscat (că nu mai aveai timp destul să te și speli pe cap).

Dar ziua ta va fi mult mai bună dacă faci un efort să integrezi programul de sport în rutina de dimineață.

1. Ai mai multe șanse să fii consecvent.

A face sport după o zi de muncă e o adevărată corvoadă, deci nu e nimic surprinzător în faptul că vei avea mai multă consecvență în a face sport dimineața. Dacă alegi să faci sport seara, ai putea găsi pe tot parcursul zilei scuze ca să nu mai ajungi la sală, vei avea o zi mizerabilă gândindu-te la câte abdomene ai de făcut seara, etc. Sportul de dimineață se asigură că scuzele și distracțiile nu interferează cu programul tău de fitness.

2. Poți folosi sportul drept scuză pentru a bea mai multă cafea.

Studiile arată că băutul cafelei înainte de sport îți va îmbunătăți performanțele, viteza și rezistența în timpul antrenamentului. Prin urmare, meriți o ceașcă sau două de cafea înaintea programului de sport.

3. Te poți lăuda toată ziua.

Vei avea ce să le povestești colegilor de serviciu și poate chiar îi vei stimula să încerce și ei să facă sport. Poate chiar vei găsi un partener de fitness, ca antrenamentul să fie și mai amuzant.

4. Vei slăbi mult mai ușor.

Studiile arată că poți arde cu până la 20% mai multă grăsime dacă faci sport dimineața, pe stomacul gol. În mod surprinzător, acest fapt nu a crescut pofta de mâncare pe parcursul zilei. Astfel, poți avea o siluetă armonioasă fără prea mult efort.

5. Vei mânca mai sănătos în restul zilei.

După ce faci sport, ai tendința să fii mai atent la ce mănânci, pentru a nu distruge tot progresul acumulat până atunci. Studiile mai arată că sportul dimineața îți va scădea numărul de calorii consumate pe parcursul zilei, decât dacă faci sport după-amiaza sau seara.

6. Vei dormi ca un prunc.

Sportul îți crește atenția, îți încălzește organismul și accelerează metabolismul. De dimineață, e exact ce trebuie. Dar seara, înainte de culcare? Mulți oameni se simt energizați după sport, așa că nu e o idee prea bună să alergi seara. Iar studiile arată că sportul regulat face minuni pentru calitatea somnului.

7. Vei începe ziua cu o stare excelentă.

Legătura dintre sport și starea de spirit nu e o descoperire nouă. Chiar și după un exercițiu de 5 minute, te simți plin de energie și gata să începi ziua în forță. Mișcarea zilnică e cel mai bun lucru pe care îl poți face în lupta împotriva stresului. În plus, studiile arată că oamenii care își fac timp pentru sport au un echilibru mai bun la locul de muncă și o productivitate sporită.

Nu este nevoie de un efort extraordinar pentru a te simți bine. Sportul făcut dimineața are o mulțime de avantaje – tot ce îți trebuie este puțină voință pentru a te trezi mai devreme. Însă beneficiile care vin din acest lucru vor înlocui orice oră în plus de leneveală în pat.

Foto: pexels.com, shutterstock.com

1 /
    sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit sport, wellness, wellbeing, dietă, fitness, formă fizică, sală de sport, alergare, antrenament, slăbit

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Ce mănâncă un nutriționist într-o zi
Două lucruri importante de care trebuie să ții cont…