Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 chei ale succesului în viață sau cum să ajungi acolo unde îți dorești

Fiecare om are propriile visuri și modalități diferite de a și le îndeplini. Totuși, există câteva reguli de bază care ne pot disciplina pentru a ne atinge țelurile, indiferent care sunt acestea.

1. Setează-ți țeluri clare

Pentru a ajunge undeva, trebuie să știi exact destinația astfel încât să-ți poți stabili traseul pe care îl vei urma. Acest lucru este valabil în orice situație și cu atât mai mult atunci când ai visuri mărețe pentru care trebuie să îți stabilești un plan de acțiune.

2. Creează-ți obiceiuri sănătoase

Aristotel spunea că "Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelenţa, prin urmare, nu este un act, ci o obişnuinţă." 

Așadar, pentru a nu ne abate de la țelurile noastre, trebuie să fim disciplinați și să înrădăcinăm în rutina zilnică obiceiuri sănătoase care să ne ofere energia necesară pentru a persevera. Dacă pentru unii, a merge la sală dis-de-dimineață este unul dintre aceste obiceiuri care îi energinează, pentru alții, a ține o agendă cu task-uri clare sau a lua micul dejun ori a servi cafeaua imediat după ce se trezesc îi ajută enorm în activitatea lor zilnică.

3. Asigură-te că fiecare zi contribuie la dezvoltarea ta personală

La urma urmei, principalul nostru scop în viață este evoluția zilnică, deci fiecare demers al nostru trebuie să contribuie cumva la dezvoltarea noastră personală.

4. Încearcă să eviți autocritica

Evident că este ideal să te poți analiza în mod obiectiv pentru a identifica zonele în care trebuie să aduci îmbunătățiri, însă este ideal să faci acest lucru fără a te autocritica, întrucât acest lucru îți va tăia elanul de a crea mai departe și, implicit, de a evolua așa cum îți dorești.

5. Ai grijă de sănătatea ta

În goana după succes, oamenii au tendința de a uita de sănătatea lor. Astfel, ignoră orice problemă, considerând-o ca fiind banală și ajung să constate, cu timpul, că nu a fost o decizie înțeleaptă.

Pentru a putea da randament și a fi, cu fiecare zi care trece, mai aproape de visurile tale, trebuie să fii plin de energie, sănătos și cu zâmbetul pe bune, iar un om care nu se simte bine nu va putea da dovadă de același entuziasm debordant, oricât de motivat ar fi să-și atingă țelurile și oricât de mult ar iubi ceea ce face.

Nu ignora problemele de sănătate și mergi la control în mod periodic, pentru a preîntâmpina o eventuală neplăcere de a trata ceea ce puteai să previi foarte ușor.

6. Gândește pozitiv!

Oricât de banal ar putea suna, gândirea pozitivă te ajută să treci mai ușor prin viață.

Ați observat că, de fiecare dată când ne alimentăm starea cu gânduri negative, începem să ne simțim din ce în ce mai rău? Ei bine, pe de altă parte, dacă încercăm să gândim pozitiv, vom remarca faptul că totul devine mai simplu, iar noi privim totul cu mai multă detașare și cu zâmbetul pe buze.

7. Petrece timp cu oameni asemenea ție

Nu degeaba se spune că "cine se aseamănă se adună". Petrecând timp în cercuri de oameni care au aceleași țeluri în viață și care au un traseu personal și profesional asemănător cu al tău, vei fi mai motivat să perseverezi, vei înțelege că vă confruntați cu aceleași temeri și îți mai fi mai ușor să gestionezi tot ceea ce se întâmplă zi de zi în drumul tău către succes, întrucât vei avea alături oameni care se lovesc de aceleași probleme ca și tine.

8. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult

Atunci când îi asculți activ pe cei din jurul tău, ai șansa să descoperi lucruri pe care altfel nu le-ai putea afla. Învață să vorbești mai puțin și să asculți mai mult, indiferent de cât de mare ar fi tentația de a împărtăși propriile gânduri cu ceilalți. 

Am remarcat faptul că, de fiecare dată când încerc să îi ascult mai mult pe cei din jurul meu, mă simt mai inspirată pentru a crea. De ce? Poate pentru că aflu că, în definitiv, cu toții avem aceleași angoase și că fiecare își creează propriul univers propice pentru a evolua, în funcție de ceea ce își dorește. Deși ne asemănăm prin frământările care ne urmăresc zi de zi, suntem diferiți, din fericire, prin ceea ce ne dorim să obținem de la viață. Unii își doresc mai multe, alții mai puține și fiecare are propria apreciere pentru noțiunea de fericire.

9. Nu face risipă

Auzisem, la un moment dat, o vorbă care mi-a atras atenția: oamenii bogați rămân bogați datorită faptului că trăiesc de parcă ar fi săraci, iar cei săraci rămân săraci din cauza faptului că trăiesc de parcă ar fi bogați.

Acest lucru ne învață o lecție importantă: oricât de mult/multe ai avea, învață să nu faci risipă. Cu toții putem trăi cu ceea ce unii numesc strictul necesar. Dincolo de acest aspect, restul lucrurilor sunt simple dorințe pe care vrem să ni le îndeplinim trăind aproape regește.

10. Nu renunța niciodată

Orice ar fi, oricât de dificil ți-ar fi și indiferent de obstacolele pe care le-ai întâmpina, nu te abate de la drumul tău și nu renunța niciodată.

Foto: Pixabay.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…