Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

25 noiembrie: Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor

În urmă cu 17 ani, Adunarea Generală a ONU stabilea faptul că 25 noiembrie va deveni Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Această zi este menită să atragă atenția asupra faptului că, zilnic, femei din întreaga lume suferă din cauza violenței domestice, a violului ori a oricărei alte forme de violență și că, în acest sens, trebuie să se acționeze la nivel global pentru a combate astfel de comportamente agresive împotriva sexului slab.

Educația și mediul în care a crescut fiecare își pune amprenta asupra comportamentului său ca adult, inclusiv în relațiile cu sexul opus.

Cu toate că, îndeosebi în mediile rurale, este încă împământenită convingerea că femeia nu trebuie să iasă din vorbele bărbatului și că, dacă îndrăznește să se răzvrătească, "merită bătută ca să-i intre bine-n cap ce are de făcut", societatea a evoluat și din ce în ce în ce mai multe femei s-au emancipat și au înțeles faptul că nu ai de ce să accepți ca, într-o relație sau chiar într-o căsnicie, să fii agresată fizic sau verbal, pentru că astfel de comportamente se vor perpetua la infinit.

De fapt, totul începe, de cele mai multe ori, de la o palmă. Și, din păcate, există încă femei care cred în faptul că o palmă primită din partea bărbatului lor nu înseamnă "mare lucru". 

Ei bine, dacă ai fost lovită o dată, cu siguranță că acesta este doar începutul. 

Dincolo de faptul că un bărbat care lovește o femeie nu poate fi considerat bărbat în adevăratul sens al cuvântului, unele femei nu se respectă pe sine mai mult decât orice altceva și acceptă bătăi inimaginabile, despre care, cu timpul, nu mai au curajul de a vorbi cu altcineva și de a cere ajutor. 

Oare de ce? 

Din poveștile auzite până astăzi, am înțeles că motivele pentru care o femeie nu se desparte sau nu divorțează de un bărbat violent sunt dintre cele mai diverse: de frică, de teamă că va fi mamă singură și că nu-și va putea întreține familia, de rușinea celor din jur, pentru a păstra aparențele unei căsnicii fericite, din diverse alte motive asemănătoare sau, mai mult, din cauza faptului că își iubește bărbatul care o bate zilnic cu brutalitate.

Dacă restul motivelor pot fi oarecum de înțeles, este incredibil faptul că poți iubi un om care te bate, revărsându-și zilnic frustrările asupra ta.

0800 500 333: linie telefonică gratuită disponibilă non-stop pentru victimele violenței domestice

Pentru femeile care sunt victimele violenței domestice și care aleg să caute ajutor, există o linie telefonică gratuită disponibilă non-stop la numărul 0800 500 333, acolo unde operatorii le stau la dispoziție 24/24.

Conform datelor furnizate de site-ul www.unwomen.org, se estimează că, la nivel global, 35% dintre fete și femei s-au confruntat cu o formă de violență fizică și/sau sexuală.

De asemenea, ținând cont de vremurile în care trăim, au devenit din ce în ce mai frecvente hărțuirile prin intermediul rețelelor sociale și al căilor de comunicare prin e-mail sau sms. Astfel, femeile și cu precădere cele cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani primesc în mod constant avansuri sau mesaje ofensatoare, cu conținut sexual explicit.

Violența împotriva femeilor reprezintă, în sine, o gravă încălcare a drepturilor omului, în cele mai multe părți ale lumii militându-se cu fervoare pentru egalitatea între sexe și emanciparea femeii care are nevoie să înțeleagă că bărbatul de lângă ea trebuie, înainte de orice altceva, să o respecte.

Foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…