Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

6 lucruri pe care să le faci singur măcar o dată, înainte să împlinești 30 de ani

Adesea, ideea de a fi și de a face lucruri singuri ne poate speria. Însă această experiență se poate dovedi mai plăcută și mai constructivă decât am crede vreodată – mai ales dacă avem 20 de ani.

Înainte să împlinim 30 de ani, ne dorim să putem face cât mai multe lucruri posibil. Însă există o serie de lucruri pe care trebuie să le faci singur, măcar o dată.

Te-ai putea gândi că oamenii te vor judeca sau te vor privi ciudat – uneori, chiar așa va fi. Dar asta nu ar trebui să conteze pentru tine, pentru că a face lucruri singur – deși pare ciudat pentru unii oameni – înseamnă, de fapt, să fii o persoană independentă și încrezătoare în sine.

Și nu numai atât – odată ce înțelegi avantajul și plăcerea de a face lucruri singur, vei realiza ce distractiv este.

Așa că nu ai nevoie de un prieten, un partener, o rudă sau un animal de companie pentru a te bucura de următoarele activități. Dimpotrivă, ar trebui să le faci singur măcar o dată, înainte de a împlini 30 de ani:

1. Pleacă într-o vacanță.

Să călătorești singur este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poți face la 20 de ani.

Nu ar trebui să lași nicio secundă să treacă. Dacă aștepți ca ziua potrivită să sosească, s-ar putea să îți ratezi șansa. Pe măsură ce va trece timpul, vor apărea locurile de muncă solicitante, ratele la bancă și cheltuielile aferente, căsătoria, copiii – iar toate vor sta între tine și călătoria ta de vis în jurul lumii, sau într-un loc la care visezi de multă vreme.

A călători singur îți va da putere și încredere, și te va provoca în moduri de neimaginat – vei vedea lumea cu alți ochi. Vei învăța lecții de neprețuit, vei avea amintiri uimitoare și vei ajunge la un nivel de independență și siguranță de sine ce vor ține toată viața.

2. Locuiește singur.

Asemenea călătoritului, locuitul de unul singur e un lucru pe care toată lumea ar trebui să-l facă măcar o dată. Ne trăim mare parte din viață cu familia, colegi de apartament și, eventual, cu partenerii și copiii – astfel că nu prea mai rămâne timp ca să ai un loc doar pentru tine.

Fă-ți timp pentru asta, pentru că a locui singur înseamnă să ai parte de toată libertatea din lume – și toți avem nevoie de asta măcar o dată în viață. Înseamnă să ai libertatea să mănânci ce vrei, la orice oră vrei, să faci curat oricând ai chef, să te relaxezi fără să dai socoteală nimănui.

În plus, te responsabilizează enorm, datorită faptului că nu e nimeni acolo să spele vasele și să achite facturile pentru tine. Totul e în mâinile tale.

3. Mergi la cinema.

Cele mai frumoase întâlniri pe care le poți avea sunt întâlnirile cu tine. Mergi la film și scapă de realitate pentru câteva ore – dar nu lua pe nimeni cu tine. Nu numai că te vei concentra altfel la film, dar te vei conecta mai bine cu tine și te vei cunoaște mai bine.

Cea mai bună parte din toate astea e că nu trebuie să te cerți cu nimeni în legătură cu filmul. Și tot popcornul îți rămâne ție.

4. Mergi la restaurant.

A sta singur la masă într-un restaurant nu e chiar lucrul cel mai confortabil din lume. Însă, cu timpul, disconfortul se va duce complet și chiar vei descoperi plăcerea mâncatului în oraș de unul singur.

Sunt zile când îți dorești să mănânci ceva pe gustul tău și nu e nimeni prin preajmă să te însoțească – nu trebuie să îți refuzi mâncarea preferată, o cină elegantă doar pentru asta. În plus, mâncatul singur la restaurant îți oferă un prilej extraordinar de a analiza peisajul din jurul tău, oamenii, atmosfera; îți poți găsi inspirația în tot ceea ce te înconjoară.

5. Mergi la spa.

A merge la spa nu e neapărat o activitate socială, așa că e mult mai simplu în acest caz să te bucuri doar de compania ta.

Cu toții merităm o zi de relaxare pură, așa că răsfață-te, uită de toate grijile și nu te gândi la nimeni.

6. Ieși la plimbare.

Toți avem nevoie de aer curat și mișcare – așa că ieși la o plimbare, indiferent de temperatura de afară.

Nu e nevoie să parcurgi distanțe enorme – poți merge în parcul din apropiere, în cartierul unde locuiești, pe bulevard – oriunde îți face plăcere. Iar plimbarea e un lucru incredibil de frumos pe care îl poți face singur. Te vei încărca energetic și te vei simți un alt om.

Beneficiile mintale și fizice ale mișcării în aer liber sunt nenumărate, și îți oferă în același timp, posibilitatea de a scăpa de stres și de a-ți curăța mintea de toate grijile.

Activitățile făcute de unul singur sunt adesea plăcute, și, uneori, chiar de preferat. Asigură-te că ai făcut toate aceste lucruri înainte să împlinești 30 de ani, și fă-le fără nicio urmă de vină. Într-o zi, îți va fi dor de timpul acela pe care l-ai avut doar pentru tine – așa că profită de el la maximum, explorând locuri noi, încercând orice fel de mâncare îți dorești, și făcând orice activitate ți-ai dori. Fără nimeni alături. Pentru că, întotdeauna, a fi de unul singur este de preferat unei companii neplăcute.

Foto: shutterstock.com, pexels.com

1 /
    relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres relaxare, activități, 20 de ani, 30 de ani, hobby, singurătate, singur, bunăstare, wellness, well-being, antistres

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…