Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

7 moduri prin care îți recapeți echilibrul când simți că toți din jur sunt mai fericiți decât tine

Înainte de a termina facultatea și a fi expulzat în viața de adult, totul era simplu și relaxat. Liceul și sesiunea ne păreau dificile, însă notele și temele erau cea mai mare grijă, mai ales că găseai cu ușurință un coleg care trecea prin aceleași suferințe ca tine.

Nimeni nu ne-a prevenit că viața de adult nu coincide absolut deloc cu ceea ce ne-am imaginat când eram copii – nu prea putem face TOT ce ne dorim.

Aveam așteptări înalte, visuri și aspirații pe care abia așteptam să le împlinim atunci când terminăm facultatea și începem viața pe cont propriu, cu lumea la picioare. Am ieșit, în sfârșit, în lume, realizând că am început călătoria vieții noastre.

Și iată-te acum, tu cu tine. Realizezi că este important să găsești un echilibru când vine vorba de cine îți dorești să devii, fără să te compari cu cei din jur. Este vorba de acel sentiment când un prieten își anunță noua relație fericită, când tu încerci să te împaci cu singurătatea – deși realitatea nu e chiar așa, auzind de la alții, viața lor pare infinit mai palpitantă decât a noastră.

Adevărul este că toți suntem asemănători – toți trecem prin experiențe uimitoare, dar și momente dificile, iar toți ne chinuim să ne găsim locul pe această lume.

Iată șapte moduri prin care poți înceta să crezi că viețile tuturor sunt mai frumoase decât a ta:

1. Ia o pauză de la social media.

După cum am mai discutat și în alte dăți, social media potențează narcisismul și frustrările. Sigur că prezența platformelor de socializare este importantă, mulți oameni apreciind postările și imaginile tale, dar nu ești legat de conturile tale. Ești legat de bunăstarea ta, pe care trebuie să te asiguri că o întreții corespunzător.

Social media e construită prin fațada perfecțiunii, arătând doar partea bună din viața unui om. Toți arată perfect pe Facebook, dar nu vezi momentele dificile prin care trec atunci când închid camera telefonului.

Dacă te simți copleșit și încerci permanent să concurezi cu alții, ia o pauză oricât timp ai avea nevoie, ca să evaluezi modul în care folosești social media. Te vei simți mai focusat și mai conectat cu tine însuți.

2. Află că, deși prietenii tăi nu o spun, trec prin exact aceleași lucruri ca tine.

Când ai senzația că ești singura persoană care trece prin astfel de dificultăți, de cele mai multe ori nu ești. Viața de adult vine cu multe urcușuri și coborâșuri, similare pentru fiecare om.

În general, toți trecem prin lucruri asemănătoare în viață, chiar dacă nu vorbim despre el.

De fiecare dată când simți că te copleșește singurătatea, poți ieși la o plimbare, scrie într-un jurnal, fă sport – orice te face să te simți mai bine. Ai suficient de multă putere ca să gestionezi orice situație.

3. Doar pentru că nu e încă momentul tău de glorie, nu înseamnă că ești în urmă.

La început, te vei simți descurajat și e normal, atunci când îi veți pe toți făcând progrese înaintea ta – nu te poți abține să faci comparații.

Dar ritmul vieții tale e doar al tău și al nimănui altcuiva. Ce funcționează la cineva poate fi un adevărat fiasco pentru tine. Ține minte că fiecare are propriul ritm de învățare și dezvoltare și vei realiza astfel că îți vine mult mai ușor să te bucuri pentru alții.

4. Petrece timp cu tine.

A petrece timp singur te poate speria la început, pentru că e lucrul de care fugi cel mai tare în momentele dificile.

Dar, dacă înveți să îmbrățișezi singurătatea, vei realiza că este extrem de benefică, ajutându-te să te cunoști mai bine. Odată ce ai ajuns să știi fiecare colțișor al interiorului tău, nu îți vei mai face griji pentru nimeni din jurul tău și felul cum merge viața lui.

În plus, nu vei mai simți că te copleșește singurătatea, ci te vei bucura de ea.â

5. Continuă să dezvolți ceea ce te face unic.

Amintește-ți de calitățile și abilitățile deosebite pe care le ai, care îți construiesc personalitatea și te fac unic. Mai mult ca sigur, nu coincid cu ale prietenilor tăi.

Dezvoltă-ți abilitățile, calitățile, talentele și pasiunile. Vei deveni tot mai bun, ceea ce te va conduce mai rapid către succes. În plus, stima de sine se va îmbunătăți considerabil. Și amintește-ți mereu că tot ceea ce ai tu este unic.

6. Fii recunoscător pentru ceea ce ai deja.

E mai simplu să te axezi pe ceea ce îți dorești și ce-ți lipsește, dar e la fel de simplu să mulțumești pentru ceea ce ai.

Dacă privești înapoi, cât de departe ai ajuns? Ce ai împlinit până acum? Ce obstacole ai depășit, despre care credeai că nu vor trece? Dacă începi să contorizezi reușitele, îți vei da seama că nu e chiar atât de rău și că, dimpotrivă, ai o viață chiar frumoasă.

7. Ține minte că povestea ta e incredibilă.

Povestea ta este una uimitoare, care merită povestită. Toate experiențele prin care ai trecut implică un mesaj puternic și o lecție importantă de viață. Povestea și drumul tău în viață sunt unice și cu adevărat deosebite.

Totul este să le analizezi și să le vezi obiectiv, nu prin lentila negativității.

Data viitoare când ai senzația că toți din jurul tău sunt fericiți și tu nu, amintește-ți că sunt mulți oameni care și-ar dori să aibă viața ta, dar că sunt la fel de mulți care trec prin suferințele tale. Și ține minte că nimeni nu are un drum în viață perfect lin – nu poți ști prin ce trec oamenii, în spatele zâmbetului strălucitor dintr-o fotografie.

Foto: shutterstock.com, schoolatoz.nsw.edu, pexels.com 

1 /
    fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate fericire, echilibru, wellness, wellbeing, echilibru personal, psihologie, maturizare, responsabilitate

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…