Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Arta de a lua decizii. Va mai conta peste 10 ani?

Fiecare decizie pe care o luăm, fie că este vorba de viața noastră personală sau profesională, trebuie analizată prin prisma impactului pe care îl va avea asupra viitorului.

Așadar, în ce măsură va mai conta, peste 10 ani, ceea ce ne macină astăzi? Ce impact va avea această decizie asupra evoluției noastre personale sau profesionale?

De fapt, ceea ce nu trebuie să uităm nicio clipă este faptul că lumea din jurul nostru va avea întotdeauna o părere cu privire la ceea ce noi ar trebui să facem și la cum ar trebui să acționăm.

Însă, în realitate, singurii care vor fi nevoiți să gestioneze efectele fiecărei decizii luate suntem chiar noi înșine, așa că ar fi păcat să ne lăsăm viața în mâinile altcuiva.

E drept că ne gândim mult prea mult la ceea ce cred ceilalți și uităm, în tot acest periplu, că lucrul cel mai important este ceea ce noi ne dorim.

Poate fi confortabil să nu schimbi nimic, deși unele aspecte sunt chiar deranjante, însă, pentru a obține satisfacții reale, este necesar să ieși din zona de confort, să faci ce-ți dorești, deși ți-e teamă de ceea ce va urma, să fii tu însuți mai mult decât ai fost până atunci, să nu-ți mai pese de cum vei arăta în ochii altora, ci, mai degrabă, să te gândești dacă, în viziunea ta, te îndrepți către ceea ce vrei să devii.

Oamenii preferă, de prea multe ori, să se complacă într-o stare continuă de nefericire, decât să schimbe ceva ce poate le va aduce zâmbetul pe buze. De ce? Pentru că e simplu să gestionezi orice pe un teren cunoscut. Schimbarea însă aduce cu sine o serie de elemente necunoscute de care, în mod inevitabil și, uneori, chiar inconștient, ne e teamă.

Dar să nu uităm că singura constantă e schimbarea.

Iar lumea aparține celor care înțeleg, conștientizează acest aspect și nu îl ignoră sub nicio formă.

Vrei să faci o schimbare profesională, însă ți-e frică de ceea ce ar presupune antreprenoriatul, de pildă? Ei bine, gândește-te la motivele pentru care îți dorești acest lucru și, în măsura în care, cu toată frica de necunoscut, crezi că te-ar face fericit acea luptă pe cont propriu pentru succes, nu mai ezita.

Sincer vorbind, nu vei mai avea niciodată vârsta ori șansele pe care le ai astăzi.

Ai toate premisele pentru a reuși, iar amânarea nu va face decât să lase loc unor regrete, la un moment dat. Iar viața e atât de scurtă încât regretele sunt ultimul lucru pe care ni l-am dori.

Nu ești fericit în relația de cuplu? Încearcă să rezolvi situația sau să schimbi ceva.

Jobul pe care îl ai te face să fii mereu nervos și supărat? Caută altceva. Lumea e plină de oportunități dintre cele mai diverse.

Vrei să devii antreprenor? Și ce te oprește? Oricât de filosofic ar suna, singurele bariere sunt chiar obstacolele pe care mintea ta, cu acordul tău, ți le pune în cale.

Nu ezita, pentru că e posibil să mai treacă ani buni până când te vei întoarce în același punct și vei lua aceeași decizie, doar că 5-10 ani mai târziu.

Dar, dacă astăzi analizezi situația și crezi că lucrurile pe care vrei să le schimbi vor mai conta și peste 10 ani, atunci nu mai e cazul să amâni.

Ia o decizie, asumă-ți-o până la capăt, fii conștient de faptul că socoteala de-acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg, dar că amânarea nu este, în acest caz, cea mai bună decizie.

Fă ceea ce simți și ceea ce-ți dorești, dacă pentru tine contează atât de mult încât și peste 10 ani te vei gândi la același lucru.

Ai încredere în tine și schimbă ceva astăzi! La urma urmei, dacă lucrurile nu merg bine, există o soluție pentru orice, însă știi măcar că ai încercat! 

Foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…