Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Astenia de primăvară: efecte și remedii

Cu toate că primăvara este un anotimp în care natura se trezește la viață, schimbările bruște de temperatură și expunerea în exces la lumina soarelui, alternată cu zilele mohorâte și ploioase conduc adesea la ceea ce numim astenie de primăvară.

Organismul nostru devine lipsit de vitalitate, ne încearcă stări de somnolență și oboseală continuă, nu avem energia necesară pentru a ne duce la bun sfârșit activitățile de zi cu zi și, de cele mai multe ori, astenia de primăvară vine la pachet cu dureri de cap, fluctuații de greutate și o putere de concentrare foarte redusă.

Dacă unele persoane tratează această astenie ca pe un lucru banal, există oameni care sunt direct afectați de toate aceste schimbări și care își regăsesc destul de dificil echilibrul.

Cu toate că astenia de primăvară nu este o boală în sine, efectele ei îți pot da, temporar, viața peste cap. Starea de iritabilitate și anxietate specifică acestei perioade îngreunează îndeplinirea cu succes a fiecărui task de pe to do list-ul zilnic, iar stresul în exces nu face decât să potențeze acea stare de neliniște constantă.

Sport, relaxare și o dietă echilibrată

De aceea, exercițiul fizic în aer liber, adoptarea unui meniu zilnic care să includă fructe și legume din belșug, plimbările lungi prin parc atunci când timpul și vremea ne permit și relaxarea de orice fel pot face minuni.  În plus, specialiștii recomandă evitarea mâncărurilor bogate în grăsimi, a alcoolului și a băuturilor acidulate care favorizează o stare neplăcută a organismului.

În plus, un studiu realizat de cercetătorii din cadrul University of Maryland a reflectat faptul că astenia de primăvară tinde să aibă un impact mult mai mare asupra persoanelor care suferă de diverse alergii.

Astenia de primăvară este percepută diferit de oameni întrucât fiecare dă propria interpretare fiecărui sezon în parte. Dacă unii preferă iarna și iubesc ploaia, așadar temperaturile scăzute nu le influențează starea de bine, cei mai mulți sunt meteosensibili, tind să fie foarte fericiți atunci când soarele strălucește pe cer și să se deprime când plouă și e frig.

În orice caz, lumina naturală este benefică organismului indiferent de vreme, așa că este bine să ne asigurăm că petrecem cât de mult timp putem în aer liber până depășim perioada asteniei de primăvară. La urma urmei, un obicei se instalează în aproximativ 40 de zile, motiv pentru care, dacă reușim să ne impunem un stil de viață sănătos, cu siguranță că ne va reveni pofta de a trăi frumos, cu zâmbetul pe buze..

Foto: Pixabay.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…