Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Când suntem cu adevărat fericiţi?

Frumuseţea noastră vine adesea din faptul că suntem fericiţi şi avem o relaţie frumoasă cu oamenii pe care îi iubim.

De cele mai multe ori, oamenii fericiţi sunt cei care sunt mulţumiţi de ceea ce se întâmplă în viaţa lor în acel moment. Deşi stă în natura umană ca noi să nu fim niciodată pe deplin mulţumiţi, faptul că există perioade în viaţă când alegem să facem pace cu noi înşine devine vizibil şi pentru cei din jurul nostru.

În viaţă este esenţial să fii sănătos şi fericit.

Ştim cu toţii ce presupune să fii sănătos şi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a reuşi să ne menţinem o stare de sănătate cât mai bună. Mâncăm cât de sănătos putem, facem sport, ne preocupăm de starea noastră de spirit şi nu numai de starea corpului nostru şi ne dăm silinţa pentru a ne feri cât de mult putem de orice fel de boli.

Cât despre fericire, aici intervine cea mai mare problemă a vieţii fiecăruia dintre noi. Suntem atât de diferiţi încât fiecare îşi caută fericirea în cele mai diverse moduri, constatând adesea, după mult timp, că a căutat greşit.

Din păcate, căutăm mult prea des fericirea în împlinirea financiară şi în atingerea unei faime care ne bucură numai temporar.

Avem poveşti de viaţă diferite. Există oameni care suferă enorm atunci când sunt singuri, iar în momentul în care încep o relaţie devin brusc mai fericiţi ca niciodată şi li se pare că acea stare de fericire va dura pentru totdeauna. Problema este că nimic nu durează pentru totdeauna şi, cu cât înţelegem acest lucru mai repede, cu atât mai multe crâmpeie de fericire vom trăi de-a lungul vieţii noastre.

Un studiu amplu realizat timp de 75 de ani de către Harvard a scos în evidenţă faptul că relaţiile frumoase ne menţin mai fericiţi şi mai sănătoşi.

Conexiunile sociale sunt indicate oricui, iar singurătatea este toxică şi poate ucide. Oamenii care sunt mai bine conectaţi cu familia lor, cu prietenii şi cu comunitatea din care fac parte trăiesc mai mult.

Calitatea relaţiilor pe care le ai este esenţială. Uneori, o relaţie de căsătorie toxică le poate dăuna celor doi soţi mai mult decât o poate face un divorţ.

Conform studiului, oamenii care erau cei mai mulţumiţi de calitatea relaţiilor pe care le aveau la vârsta de 70 de ani au fost aceiaşi oameni mai sănătoşi decât restul la vârsta de 80 de ani.

Relaţiile frumoase nu ne protejează doar corpul, ci şi creierul.

E drept că, oameni fiind, ne-am dori o reţetă simplă şi de efect care să ne ajute să transformăm relaţiile pe care le avem în ceea ce ar trebui să fie ele cu adevărat. Privim cu uimire în jur când remarcăm că există cupluri care aleg să meargă, după ani de relaţie, pe drumuri diferite şi nu le înţelegem motivaţia. Şi totuşi, calitatea relaţiilor din viaţa noastră fiind esenţială pentru însăşi calitatea vieţii noastre, n-ar fi mai înţelept să învăţăm să acceptăm deciziile fiecărui om fără a le pune la îndoială?

Relaţiile interumane sunt adesea mai complicate decât ne-am putea imagina. Presupun timp, răbdare, înţelegere, empatie, dorinţa de a construi ceva durabil alături de cineva, acceptându-i atât calităţile, cât şi defectele şi toate acestea nu se epuizează niciodată cât timp îţi doreşti să păstrezi o relaţie în viaţa ta.

Pornim în viaţă cu gândul de a obţine succes financiar şi notorietate, însă tot viaţa ne învaţă că tot ceea ce reuşim ne dorim să împărţim cu familia şi cu prietenii.

Orice succes păleşte dacă nu există nimeni cu care să împărtăşeşti bucuria pe care o simţi.

O viaţă bună este alcătuită din relaţii bune, care ne ajută să evoluăm ca oameni şi care, prin urmare, ne fac fericiţi.

Aşadar, păstraţi relaţiile frumoase din viaţa voastră şi cultivaţi prietenia pentru un trai lung şi cât mai bun!

Foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…