Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Carpe diem!

În viață nu este vorba despre trecut sau viitor, ci despre ce reușim să învățăm și ce putem face pentru noi în prezent. Avem tendința de a ne maturiza din timp, iar astfel devenim din ce în ce mai serioși și mai încruntați şi ne simţim prinşi într-o cursă din care avem impresia că nu mai putem scăpa.

Cu toții ne dorim o viață liniștită, plină de momente cât mai fericite. Dar de la a dori până la a avea este cale lungă. Și, totuși, de ce să nu încercăm să ne facem timp și pentru noi?

 

Viața ne joacă feste.

Trăim într-o lume stresată şi stresantă în care devenim cu toții niște sclavi ai societății. Ne naștem, ne ducem la școală, înţelegem importanţa educaţiei şi mergem la facultate, iar mai apoi la serviciu. Și tot așa... până când realizăm că, de fapt, timpul trece şi uităm să ne mai gândim la noi înşine şi la sufletul nostru.

Trăim într-o lume în care uităm să ne bucurăm de micile bucurii ale vieții care reușesc să ne însenineze ziua. Mai mereu ne raportăm la ”timp”. Nu mai avem timp de relaxare, de distracție. Nu mai ieșim în oraș sau renunțăm la anumite momente din cauza faptului că ne gândim că nu am reuși  să facem faţă tuturor task-urilor de pe to-do list.

Trebuie să învățăm să ne bucurăm de fiecare clipă și să o trăim la intensitate maximă. Este frumos să știi să apreciezi și cele mai mărunte lucruri care au loc la un moment dat în viața ta. Ca de exemplu, apreciază fiecare răsărit, fiecare rază de soare, fiecare zâmbet care se îndreaptă către tine. Elimină rutina din viața ta și experimentează lucruri noi. Joacă-te! Așa cum o făceai atunci când erai mic. Lasă copilul din tine să iasă la iveală. Încearcă să nu îți lipsească râsul și buna-dispoziție pentru că, orice ai face, în astfel de momente totul devine plăcut.

 

Relaxează-te!

Să nu uităm și de momentele de relaxare. Ele ne vor ajuta să trecem mai ușor peste clipele dificile cu care ne confruntăm zi de zi. Nu trebuie să permitem ca această lume în care trăim să ne distrugă sănătatea și fericirea. Trebuie să ne gândim la relaxare de mai multe ori pe zi- atunci când lucrăm, când conducem mașina, când mergem cu mijloacele de transport în comun, când mâncăm. Orice lucru făcut trebuie să ne aducă satisfacție. Astfel, lumea în care trăim va fi mult mai frumoasă şi poate că vom vedea mai multe chipuri relaxate şi mai multe zâmbete în jurul nostru.

Fiecare clipă din viața noastră trebuie valorificată.

 

Trăiește clipa!

Cu toții suntem tentați mai mereu să afirmăm ca viața este crudă. Atunci când suntem tineri, credem că avem tot timpul din lume, preferăm să amânăm momente, zile, ne irosim forțele, facem multe greșeli fireşti, de altfel şi nu ascultăm sfaturile celor din jur. Iar când căpătăm puțină înțelepciune, avem impresia că timpul este pe sfârșite și nu am reușit să profităm cu adevărat de el.

Atunci “Trăiește clipa!”. Azi, aici, acum. Viitorul este mult prea incert, cuprinde o mulțime de variante care te pot opri încă de la jumătatea drumului.

”Viața stă în a trăi, în țeserea fiecărei ore și a fiecărei zile” (Dale Carnegie)

Cu timpul vei realiza că prezentul, cel pe care îl trăiești exact în acest moment, este cel mai prețios. Niciodată nu vei mai avea posibilitatea să retrăiești această secundă, oră sau zi. Dacă până acum nu ai învățat să faci acest lucru, din acest moment este timpul să începi.

Carpe diem!

Sursă foto: JoelleMagazine.Ro

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…