Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Creative Tuesday: 10 activități creative care te vor relaxa complet

Supranumit “boala secolului 21”, stresul ne afectează tot mai mult pe zi ce trece, împiedicându-ne să ne bucurăm de viață, și expunându-ne la riscul de a ne îmbolnăvi.

Însă există o metodă foarte simplă prin care putem scăpa de stres, și o putem pune în aplicare oricând, foarte ușor: terapia prin artă.

Terapia prin artă se referă la acele modalități folosite pentru a vindeca afecțiunile minții și spiritului. Terapeuții de acest gen pot fi găsiți, în general, în spitale și alte instituții de gen, beneficiile acestui gen de terapie pot fi încercate de oricine, în confortul propriei sale locuințe.

Iată 10 activități creative pe care să le încerci chiar acum, și care te vor elibera de tot stresul acumulat:

1. Colorează.

Poate părea doar o activitate pentru copii – însă coloratul este deja recunoscut de către medici ca fiind o metodă excelentă de a ne elibera de stres. Și să nu te surprindă faptul că vei găsi atât în librării, cât și pe internet, cărți de colorat pentru adulți, chiar cu scopul de a ne relaxa! Așa că ia-ți și o cutie de creioane colorate și pune-te la treabă!

2. Desenează pe ritmul muzicii.

Ia o foaie de hârtie și un pix/creion/stilou/orice alt instrument de scris și desenat. Pornește-ți pe fundal muzica preferată, care te relaxează și-ți dă o stare de bine și lasă-ți mâna să deseneze, ghidată de muzică. Încearcă să îți golești mintea total și să desenezi doar în funcție de ceea ce simți, fără să anticipezi.

3. Sculptează.

Nu trebuie să fie un obiect anume – poți folosi plastilină, argilă, lemn, orice îți face plăcere. Modelajul și sculptura sunt activități deosebit de relaxante; nici nu îți vei da seama cum a trecut timpul și cum creierul tău s-a eliberat de toată tensiunea.

4. Pictează cu degetele.

Bucuria și iubirea pentru viață a copiilor vin chiar din acele lucruri care nouă ni se par caraghioase. Nu-ți fie teamă să-ți scufunzi degetele în vopsea și acuarele, și să pictezi orice simți, orice îți trece prin minte, fără rezerve.

5. Redecorează.

Sigur te-ai gândit de foarte multe ori că ți-ar plăcea să dai un suflu nou casei tale – ei bine, acum e momentul. Iar această activitate va fi o temă de lucru pentru cel puțin câteva săptămâni, ceea ce te va ajuta să te destinzi mai mult timp. Poți pune tapet pe pereți, picta tablouri, schimba covoarele, confecționa perne, picta mobila, croșeta fețe de masă – posibilitățile sunt nenumărate. Gândește-te cum ți-ar plăcea să arate casa și caută cât mai multe obiecte de decor pe care să le poți confecționa în casă.

6. Reînvie hainele vechi.

Nu trebuie să te pricepi la croitorie ca să oferi un chip nou hainelor. E suficient să adaugi o broșă, ciucuri, franjuri, paiete, aplicații, să faci tăieturi, sau chiar picturi și desene, iar garderoba ta va arăta total diferit față de cum era înainte.

7. Confecționează accesorii.

Din nou, nu trebuie să fii maestru bijutier – ia, pur și simplu, ață pentru brățări și coliere și înșiră câte mărgele și pandantive vrei pe ea, în câte culori și imprimeuri dorești. Găsești o mulțime de tutoriale pe YouTube și Pinterest, și nici nu va trebui să faci vreo investiție – poți folosi mărunțișurile pe care le ai în casă.

8. Plantează.

Grădinăritul este una dintre cele mai relaxante activități. Nu trebuie să locuiești la curte pentru asta. Cumpără o floare de apartament, planteaz-o în ghiveci, îngrijește-o cu toate substanțele necesare, găsește-i un loc potrivit în casă și asigură-te că va crește în condiții optime.

9. Desenează cu cretă.

Lasă copilul din tine să zburde – ia o cutie de cretă colorată, sau chiar albă, și desenează pe asfalt tot ce îți dictează inima. S-ar putea ca această activitate să te bucure atât de tare, că vei începe să joci șotronul alături de prietenii tăi!

10. Dansează.

Alături de sport, dansul este o activitate extrem de relaxantă, ce eliberează serotonină în creier, dându-ne o stare excelentă. Te poți înscrie la cursuri de dans, la o clasă de Zumba, sau poți dansa la tine în sufragerie – totul ține de tine!

Pentru a putea încheia cu bine fiecare zi, trebuie să învățăm să facem față cât mai bine stresului. Nu este întotdeauna ușor, grijile, problemele și sarcinile copleșindu-ne uneori. Însă câteva activități simple și accesibile ne pot scoate întotdeauna din situațiile tensionate.

Foto: pexels.com, pinterest.com

1 /
    relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă relaxare, antistres, stres, creativitate, artă, desen, pictură, sculptură, bunăstare, odihnă

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…