Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Cum înveți să te iubești pe tine, pentru a-i putea iubi și pe alții

Peste tot în jurul nostru circulă citate care spun să ne iubim pe noi înșine – iubirea de sine este motorul tuturor celorlalte activități, cheia succesului și echilibrului interior.

Se pare că, dacă îți dorești chiar și cea mai mică șansă la iubire, dacă îți dorești să te îndrăgostești și să trăiești o viață fericită iubind, a te iubi pe tine este primul pas pe care trebuie să îl faci în acest sens.

Auzim astfel de lucruri mereu, dar cum să reușim să ne iubim pe noi înșine? – nimeni nu ne oferă prea multe detalii despre cum să ne îndrăgostim de noi.

Însă cum putem ajunge la acest rezultat?

 • Fă eforturi să te cunoști.

Nu te poți iubi pe tine dacă nu știi cine ești.

Firește că nu e deloc ușor să știi cine ești cu adevărat, dar e ceva la care poți lucra. Fii atentă la modul cum reacționezi în diferite situații, observă calitățile pe care le apreciezi la tine, și asumă-ți problemele pe care vrei să le rezolvi.

Orice ai face, nu îi lăsa pe alții să te definească în locul tău. Poate dura ceva până afli singură, dar ai nevoie să ai o definiție despre tine, creată doar de către tine.

O definiție pe care nimeni să nu o poată schimba.

 • Apreciază-te dincolo de aspectul fizic.

Definiția omului care ești nu ar trebui să aibă nicio legătură cu felul în care arăți.

Gândește-te în felul următor: vrei ca un bărbat să te iubească doar pentru că ai un chip frumos și un fund rotund? Nu – cel mai probabil ai vrea să te iubească pentru ceea ce ești ca om.

Dacă te-ai îngrășa 5 kg și ai avea dintr-o dată o acnee urâtă, asta nu ar trebui să îl oprească din a te vedea în continuare la fel de minunată.

Și nu ar trebui să-ți schimbe nici ție percepția asupra ta. Aspectul fizic este trecător. Găsește altceva care să te definească, și pe care să îl iubești la tine.

 • Spune-i creierului să tacă din când în când.

Creierul tău este un dar: te ajută să treci prin situații dificile, să analizezi fiecare moment, să te protejezi de pericole.

Dar sunt momente în care creierul tău îți poate fi cel mai mare dușman.

Poți intra într-un circuit în care te gândești că relația ta nu va funcționa, că ai o zonă groaznică de celulită pe coapsă și că prietenii tăi te vor urî tocmai din această pricină.

Acesta e momentul în care creierul tău trebuie să tacă.

Nu ai o modalitate clară de a-ți calma creierul, însă poți încerca să faci ceva să-l distragi – să te uiți la televizor, la un film, să asculți muzică, apoi să meditezi și să te relaxezi. Să respiri adânc.

O altă metodă bună de a goli și relaxa creierul este sportul – despre care știm bine că ne face să ne simțim bine și fericiți.

 • Înconjoară-te de oamenii potriviți.

E destul de simplu de înțeles: dacă te înconjori de oameni care te fac să te simți prost, și tu te vei vedea la fel.

La polul opus se află oamenii care îți dau încredere în tine – aceștia te vor face mereu să te simți fantastic cu tine.

Iar aici nu e vorba de oameni care te lingușesc și care îți fac complimente false. Sunt acei oameni care te văd așa cum ești, îți văd potențialul și te încurajează să îl exploatezi, dar care, în același timp, îți atrag atenția atunci când greșești – cu același scop de a te ajuta să progresezi.

 • Fă lucruri bune.

Fă bine celor din jur oricând poți. Făcându-i pe ceilalți să se simtă iubiți și apreciați te va face și pe tine să simți că meriți să fii iubită.

Și nu e foarte greu, nu trebuie să-ți vinzi casa și să o donezi săracilor – e suficient să oferi ceva de mâncare unui om sărman, spune-i mamei cât o iubești, susține-ți prietena când are un examen important. Opțiunile sunt nelimitate.

 

 • Acceptă faptul că ești om și ești supus greșelii.

Cu toții greșim. Uneori facem greșeli mai mici, alteori mai mari. Iar greșelile pe care le facem stau cel mai mult în calea aprecierii de sine.

Trebuie să înveți să îți asumi responsabilitatea pentru greșelile făcute, să ți le asumi, să înveți din ele și să faci tot ce poți să le repari și să nu se mai repete. Greșelile făcute nu trebuie să te definească.

 • Distrează-te și singură.

Distrează-te petrecând timp cu tine – relaxează-te, citește, mergi la salon, la spa, plimbă-te, dansează. Nu ai nevoie de oamenii din jur pentru a te simți bine cu tine.

Așa cum îi faci pe cei din jur să se simtă bine, trebuie să faci o prioritate și din a te face pe tine să te simți bine.

 • Folosește social media cu măsură.

Am mai discutat pe această temă și am căzut de acord că social media ne poate induce stări depresive.

Nu folosi social media pentru a-ți compara viața cu a altora – iubește-o pe a ta așa cum este, pentru că e minunată.

 • Fii recunoscătoare.

Aici e destul de simplu – nu te axa pe ceea ce îți lipsește, ci pe ceea ce ai deja.

Îți vei da seama că ai foarte multe lucruri pentru care ar trebui să fii recunoscătoare, și vei realiza că viața ta este minunată, și că tu ești minunată.

Nu e foarte greu să înveți să te iubești, dacă depui puțin efort cu tine însăți și cu conștiința ta. Micile gesturi de zi cu zi îți pot transforma complet perspectiva asupra propriei persoane, permițându-ți astfel să intri cu încredere într-o relație, care să devină ulterior una fericită și de lungă durată.

Foto: pexels.com 

1 /
  relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine relații, sex, echilibru personal, bunăstare, psihologie, încredere, iubire de sine

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…