Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Despre micile plăceri ale vieții: fascinația zborului cu avionul

Cea mai frumoasă senzație de libertate deplină am avut-o în timpul zborului cu avionul.

După vreo 2-3 ore de așteptare, câteva reviste răsfoite, o multitudine de site-uri accesate și mult prea multe mesaje trimise pe Facebook, ajungi, în sfârșit, în avion. 

Dincolo de problemele organizatorice și de faptul că, pentru un zbor cu adevărat relaxat, e preferabil să ai o ținută lejeră, zborul cu avionul este una dintre acele mici plăceri ale vieții îndeajuns de accesibile aproape tuturor care îți aduc, în mod inevitabil, zâmbetul pe buze.

1. Libertate și aventură la un click distanță

Zi de zi, ne aflăm în căutarea unor aventuri de orice fel care să ne facă sufletul să zâmbească. Ei bine, zborul cu avionul este atât de la îndemână încât, chiar dacă ai emoții ori ți-e pur și simplu frică de ideea că vei fi în aer timp de câteva ore, nu vei putea nega totuși senzația de libertate pe care o vei resimți și care îți va aminti cât de frumos e să te bucuri din plin de fiecare clipă.

Ceea ce trebuie să faci pentru o aventură de acest fel se află la doar un click distanță, iar acest lucru este cu atât mai captivant cu cât totul a devenit atât de simplu.

2. Șansa de a te regăsi

În tumultul acestei vieți acaparate de tehnologie, simțim adesea că ne pierdem concentrarea și uităm cât de importantă este călătoria în sine, nu numai destinația. Deși se spune că nu trebuie să pleci departe pentru a te putea regăsi, uneori vei constata că doar astfel poți atinge din nou echilibrul de care avem cu toții atât de multă nevoie.

Atracția către necunoscut transformă orice loc nou pe care îl vizitezi într-o pârghie propice pentru a-ți aminti că, în viață, astfel de momente în care uiți de task-uri și deadline-uri sunt aproape la fel de necesare precum oxigenul. 

3. Priveliști de neuitat

În lume există infinit de multe peisaje care-ți taie respirația, însă niciunul nu se poate compara cu priveliștea pe care o ai atunci când te afli deasupra norilor albi și pufoși. În plus, de dincolo de nori, fiecare loc din această lume reprezintă în sine un spectacol distinct în momentul în care îl privim în ansamblu, realizând, în același timp, cât de mici suntem și totuși cât de important este să facem bine zi de zi tot ceea ce ține de "felia" noastră. 

"Indiferent ce faci în viaţă, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să faci acel lucru." (M. Ghandi)

4. Locuri și povești noi 

Orice călătorie are o poveste. Fiecare loc nou pe care îl descoperim trezește în noi trăiri distincte, care apar încă de la începutul periplului nostru, în momentul în care urcăm în avion.

Chiar dacă există și persoane care preferă să călătorească fără a se informa despre locurile unde urmează să își petreacă următoarele zile/săptămâni, cei mai mulți se documentează și se încarcă deja cu energia pozitivă pe care noua călătorie o aduce în viața lor. De aceea, în timpul zborului avem șansa de a citi și a afla mai multe lucruri despre locul unde vom ateriza, iar, la întoarcere, reflectând asupra călătoriei și asupra celor întâmplate, putem afla lucruri noi chiar și despre noi înșine.

Mi s-a întâmplat adesea, în urma unei călătorii, să descopăr ceva nou chiar și în ceea ce mă privește, fapt pe care l-am constatat de cele mai multe ori pe parcursul zborului cu avionul, când eu mă simt întotdeauna în largul meu.

5. Sentimentul că toate au un sens

Probabil că o să sune un pic cam siropos, însă călătoria cu avionul îți oferă șansa unei introspecții care s-ar putea să îți readucă în viață acel sentiment frumos, pe care-l uităm de zi cu zi, că toate se întâmplă cu un motiv.

Fie că pleci în vacanță ori în interes de serviciu, toate au un sens. Cunoști oameni noi, vizitezi locuri pe care nu le-ai mai văzut până atunci, descoperi diferențe culturale pe care, deși te vor entuziasma ori te vor deranja, vei constata că nu ai o altă variantă decât să le accepți și te întorci cu un bagaj de amintiri care, peste ani, îți va servi drept punct de pornire pentru poveștile frumoase pe care le vei spune copiilor și nepoților.

Da... zborul cu avionul este cu adevărat unic și, dacă nu uiți faptul că "există două feluri în care viaţa poate fi trăită: primul este de a gândi că nimic nu este o minune, al doilea este de a gândi ca totul este o minune", este posibil ca fiecare nouă călătorie să-ți aducă, la rându-i, trăiri și amintiri unice.

Foto: Shutterstock.com

1 /
    avion, zbor, plăcerile vieții, fericire, libertate, echilibru, regăsire, călătorii avion, zbor, plăcerile vieții, fericire, libertate, echilibru, regăsire, călătorii avion, zbor, plăcerile vieții, fericire, libertate, echilibru, regăsire, călătorii

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…