Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Fără muzică, viața ar fi o greșeală

Se spune că acestea ar fi cuvintele lui Friedrich Nietzsche, dar ar putea, la fel de bine, să fie cuvintele fiecăruia dintre noi.

Imaginați-vă cum ar fi fost viața noastră fără muzică. Probabil că fadă. E imposibil să ne închipuim asta. Cert e că muzica este magie pură, acea minune care transmite emoții prin cuvinte, pe un anumit ritm ce reușește să ne atingă inima.

Alegem ceea ce ascultăm cu sufletul și orice zi devine mai frumoasă pe un fundal sonor care ne face să zâmbim! Da, am putea afirma că suntem ceea ce ascultăm.

De cele mai multe ori, versurile unor melodii transmit ceea ce simțim în acele momente mult mai bine decât am reuși noi să transmitem prin cuvinte. Ne regăsim în stilul anumitor artiști, iar arta lor este însăși oglinda propriilor noastre sentimente.

Ciudat sau nu, orice stare de-a noastră nu este unică. În trecut, alții au simțit ceea ce noi simțim acum, iar, peste ani, alți oameni probabil că vor trece prin aceleași stări, vor trăi aceleași senzații, vor avea aceleași sentimente, iar contextul și cei implicați vor fi singurele lucruri care vor face diferența.

Când iubim, avem senzația că nimeni altcineva nu a mai iubit așa cum o facem noi.

Când suferim, tindem să credem că o asemenea suferință nu a mai încercat pe altcineva până atunci și nici nu o va face vreodată de atunci înainte.

Când ne simțim singuri, acel sentiment de singurătate pare să ne acapareze viața într-un asemenea mod încât trăim cu o convingere fermă că, în toată această lume, niciun alt om nu a simțit, la fel ca noi, că sufletul i se frânge în bucăți din cauza tristeții inimaginabile pe care singurătatea apăsătoare a adus-o în viața lui.

În definitiv, această convingere că sentimentele noastre ar fi unice este parțial întemeiată. În mod evident că oameni diferiți simt lucrurile într-un mod diferit și fiecare poveste de viață/de iubire este unică în felul ei. Însă, dincolo de acest aspect, pe toți ne macină aceleași gânduri, tânjim după aceeași fericire căreia, e drept, îi atribuim definiții diferite în funcție de modul în care am trăit până atunci și de ceea ce ne dorim pentru viitor și fiecare dintre noi simte că plutește pe norișori în momentul în care se îndrăgostește. 

De fapt, cu toții tindem către starea de "îndrăgosteală" continuă pentru că ea ne hrănește cu energie, ne face fericiți și ne dă puterea de a muta munții din loc. 

Suntem suflete aflate într-o permanentă căutare, iar muzica ne este, în această călătorie, un aliat important fără de care ne-ar fi aproape imposibil să continuăm.

Ascultă-ți inima, ascultă muzică în fiecare zi și păstrează-ți zâmbetul pe buze în fiecare secundă! 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…