Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Gândirea pozitivă: un mic secret pentru o viaţă echilibrată.

“Bucură-te de fiecare clipă, pentru ca mai apoi să nu-ţi pară rău, să nu regreţi că ţi-ai irosit tinereţea.” (Paulo Coelho)

"Spuneți-mi și mie, vă rog, cum fac să scap de griji?"

Totul a pornit de la această întrebare care ne trece tuturor prin cap, dar care cere doar soluții legate de mentalitatea noastră.

De cele mai multe ori, ne repetăm în gând: “Dacă nu aveam emoții, reușeam să fac mai multe!” sau “Dacă nu îmi făceam atâtea griji, ce bine era!” și multe alte afirmații care ne ajută să realizăm că grijile nu fac decât să ne oprească din a reuși în ceea ce ne dorim. Și-atunci de ce nu încercăm să facem ceva pentru a evita aceste îngrijorări care, de cele mai multe ori, ne fac să ne pierdem speranțele sau chiar ne împiedică în a ne atinge anumite obiective. Și, cu cât înaintăm în vârstă, cu atât grijile îşi pun amprenta și mai mult asupra vieţii noastre.

Atitudinea înseamnă totul!

Dar ne-am gândit vreodată cum ar fi o viață fără atât de multe griji? O viață în care să ne trezim dimineața și să ne gândim că toate vor fi rezolvate la timpul lor? O viață în care să ne trezim zâmbind și cu mintea limpede… Oare nu ar fi posibil ca fiecare început de zi să ne trimită cu gândul către succes, succesul pe care îl visăm cu toții? Psihologii spun că merită încercat. Iar cu atitudinea potrivită, chiar este posibil. Atitudinea înseamnă totul.

Găsim, atât în magazine, cât și pe internet, cărți și articole din belşug care vor să ne învețe cum să scăpăm de aceste “griji”. Dar oare când citim, asimilăm cu adevărat informaţia şi apoi punem în aplicare aceste sfaturi? Sau doar trecem printre rânduri, fără a conştientiza faptul că acele informaţii ne pot ajuta să ne schimbăm viața?

Mulți dintre noi îşi alimentează mintea în mod negativ, chiar și fără a conștientiza acest lucru. Se pare că, până la urmă, totul ține de personalitatea fiecăruia. Unii dintre noi sunt mai predispuși către a-şi face griji, aceste griji fiind asociate cu perfecționismul, dar și cu teama de eșec. Persoanele anxioase au, în general, tendința de a vedea totul în alb și negru, fără să accepte calea de mijloc. Aceste persoane obişnuiesc să generalizeze pornind de la o singură experiență negativă.

Este timpul sa realizăm cât sunt de periculoase aceste griji zilnice. Ele provoacă stresul care, la rându-i, poate conduce la apariţia foarte multor boli. Îngrijorarea te face să îmbătrâneşti prematur şi inutil, motiv pentru care femeile permanent încruntate ajung să aibă riduri de la vârste nu foarte înaintate. De asemenea, se poate ajunge foarte repede și la ulcer sau alte complicații.

“Gândirea pozitivă, spre deosebire de cea negativă, te va determina să faci orice lucru mai bine.” (Zig Zaglar)

Totul depinde de gândurile și de sentimentele noastre, dar și de interpretarea pe care o dăm lucrurilor din jurul nostru. Cu toții avem puterea de a modifica modul de a gândi și nivelul de fericire personal. Cu cât ne îndreptăm mai mult către o gândire pozitivă, cu atât ne apropiem și mai mult de succes, de o mai bună sănătate psihică și fizică, de satisfacție și împlinire sufletească. Și, astfel, vom reuși să atragem și mai multe persoane în jurul nostru, deoarece cu toții preferăm să fim înconjurați de oameni cât mai optimiști, cu o atitudine pozitivă și care să ne ofere încredere în propria persoană. Vom ajunge să fim apreciați din ce în ce mai mult, deoarece o astfel de gândire te va face să nu mai ratezi nicio oportunitate pentru că vei considera, de fiecare dată, că merită încercat, indiferent de rezultat. Astfel, admirația celor din jur față de persoana ta va crește.

Ca o soluție pentru aceste griji, trebuie să încercăm să ne schimbăm modul de a gândi, să îndepărtăm toate sentimentele negative din viața noastră, să folosim din ce în ce mai des afirmații pozitive, cuvinte care să transmită putere și succes și să pornim la drum cu gândul că vom reuşi.

Iar daca vei eșua, nu te descumpăni, încearcă să analizezi ceea ce nu a mers bine pentru a putea evita viitoarele greșeli. Nu renunța niciodată!  “Ever tried? Ever failed? Go on. Fail again. Fail better!” (Ai încercat vreodată? Ai eşuat vreodată? Mergi mai departe. Eşuează din nou, de data asta mai bine!)

“Trebuie să începi printr-o atitudine pozitivă sau vei sfârși în mod sigur fără niciuna.”  (Carrie Latet)

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…