Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

La mulți ani, mama!

Mama mea, omul pe care-l iubesc cel mai mult, împlinește astăzi 61 de ani și sunt conștientă de faptul că o viață nu îmi este de ajuns ca să-i pot mulțumi pentru felul în care m-a crescut, m-a educat și mi-a ghidat pașii prin viață până acum.

Se spune că, oricât ai fi de bătrân, pentru părinții tăi, cât timp îi mai ai, vei rămâne întotdeauna copil. Așa sunt și probabil că voi rămâne eu mereu pentru mama.

Dragă mamă,

Încep aceste rânduri prin a-ți declara faptul că știu cum lacrimile vor începe să-ți curgă pe obraz încă de când vei vedea articolul, însă sper să fie, în mare parte, lacrimi de bucurie. De ce? Pentru că de necazuri ne-am săturat în ultimii ani și vreau să fim fericite. Îți doresc să fii sănătoasă și mereu cu zâmbetul pe buze, înainte de orice altceva.

Îți mulțumesc pentru că ai avut răbdare cu mine, pentru că m-ai învățat să merg, să vorbesc, să râd și să plâng atunci când simt nevoia să fac asta, mi-ai arătat faptul că o femeie trebuie să fie mereu elegantă, cochetă și în pas cu moda, mi-ai oferit mediul propice pentru a mă dezvolta armonios și m-ai încurajat să trăiesc cea mai frumoasă copilărie la care putea spera un copil.

Cele mai prețioase amintiri ale mele sunt cele din copilărie. Îmi amintesc cinele în trei, când tata ajungea acasă și stăteam cu toții în bucătărie, unde vorbeam "ca oamenii mari", pentru că atunci am înțeles care este definiția familiei. Încă de atunci am înțeles că totul este posibil dacă există dragoste și respect reciproc.

Îmi amintesc de zilele lungi de vară în care mă încurajați să mă joc "pentru că nu te vei mai întâlni niciodată cu momentele astea" și mi-aș fi dorit să înțeleg atunci cuvintele voastre așa cum o fac astăzi.

Am râs, am glumit, am petrecut, m-ați luat cu voi la nunți unde am învățat să dansez "de toate" și să mă distrez, am mers alături de voi în vacanțe pe care le păstrez veșnic într-un colț de suflet, am cunoscut bucuria de-a conduce mașina la îndrumările tatălui meu și ale tale, am cunoscut iubirea adolescentină pe care m-ați încurajat să o trăiesc frumos și-am trăit ceea ce puteam numi o copilărie și o adolescență ideale.

Nu știu alții cum sunt, dar eu chiar aș da tot cu bucurie pe-o zi de copilărie, care să se sfârșească în familie, cu noi trei în jurul aceleiași mese.

Primii 23 de ani de viață rămân, inevitabil, cei mai frumoși ani din viața mea, anii în care personalitatea mea s-a conturat definitiv, pentru ca ulterior să mă maturizez brusc și mult prea devreme.

Poate că nu ți-am spus-o până acum, dar îți mulțumesc pentru că m-ai suportat cu stoicism în cele mai dificile momente din viața mea. Îți mulțumesc pentru că m-ai lăsat să trăiesc durerea în felul meu, chiar dacă știu că și tu sufereai dublu. Îți mulțumesc că m-ai ajutat chiar și atunci când refuzam asta și îți mulțumesc că mi-ai amintit că încă mai există motive pentru a trăi atunci când mi-am dorit să mă duc odată cu jumătate din sufletul meu, tata. Ești cel mai puternic om pe care îl cunosc și datorită ție am înțeles faptul că îndemnul "Învinge durerea, râzi cât se poate, căci tot la zi ajunge și cea mai lungă noapte!" reprezintă însăși esența vieții.

Poate că toate mamele sunt ideale în viziunea copiilor lor, dar tu ești cu adevărat un monument de bunătate și dragoste și pentru asta te iubesc și te voi iubi mereu.

Îți mulțumesc pentru că mă susții chiar și atunci când nimeni nu crede în visurile mele și vreau să știi că fiecare succes pe care l-am trăit până acum ori îl voi trăi de acum înainte îți este dedicat ție. 

Dintre toate darurile pe care viața mi le putea oferi, cel mai frumos este acela că m-am născut și am crescut în sânul celei mai iubitoare familii din lume.

Tu ești motivul pentru care am cunoscut dragostea în cel mai pur sens al cuvântului încă de când am deschis ochii și vreau să știi că tu ești cel mai bun exemplu pentru când voi avea copii.

Iubita mea mamă, îți doresc sănătate, să-ți cunoști și să-ți crești nepoții mari și să trăim fericiți ani mulți și frumoși de acum înainte, în amintirea tuturor celor care și-ar fi dorit să mai fie aici, lângă noi.

Te iubesc infinit!

Îți doresc o zi minunată ca tine, draga mea!

Cu toată dragostea,

Anca

1 /
    mama mama mama mama mama mama mama mama

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…