Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Noiembrie: farmecul unei luni aparte

Pentru unii, a început a unsprezecea lună a anului și ultima lună a toamnei. Pentru alții, noiembrie prevestește frigul care va urma și constituie un motiv în plus pentru a viziona, din nou, pentru a nu știu câta oară, filmul Sweet November. Pentru mine însă, noiembrie reprezintă cea mai frumoasă lună a anului.

A început, în mod oficial, luna în care m-am născut, luna care mă face să-mi amintesc cu drag, mai mult ca niciodată, de copilărie, de tata, de farmecul aparte al zilelor de naștere sărbătorite acasă, în familie, unde era cel mai bine.

Este a cincilea an fără tata și-mi dau seama, privnd în urmă cu nostalgie, că acești ani și-au pus amprenta asupra mea și asupra sufletului meu mai mult decât mi-aș fi putut imagina vreodată.

Obișnuiam să aștept cu nerăbdare 17 noiembrie, pentru că tata era mereu primul om care îmi spunea "La mulți ani!". Ba mai mult, el a fost și singurul care-mi spunea asta în fiecare zi de 17 a fiecărei luni, motiv pentru care în aceste zile mi-e mai dor ca niciodată de el și de vocea lui blândă.

Anul acesta simt o diferență majoră față de alți ani. Entuziasmul de dinaintea acelei zile a mai scăzut, cu toate că sunt sigură că va fi la cote maxime în ziua cu pricina, când voi vedea că am, totuși, destul de mulți oameni faini în jurul meu, în această călătorie numită viață. 

Cu timpul, de fapt, nu ne mai dorim cadouri, întrucât prezența anumitor oameni este cel mai frumos cadou. 

Anul acesta, de ziua mea, mi-aș dori îmbrățișări sincere. Aș vrea, cumva, să simt din nou îmbrățișarea aceea a tatălui meu, care îmi transmitea cel mai puternic "Te iubesc!" fără cuvinte. Aș vrea să zâmbesc din tot sufletul și să uit, măcar pentru o clipă, că sufletul meu nu mai este întreg. Mi-aș dori să realizez că ultimii ani nu au trecut degeaba și că tot ceea ce am făcut și fac a contat și contează. Aș vrea să știu că inspir pe cineva să trăiască frumos. De ziua mea, aș vrea să am confirmarea faptului că sunt un om bun și că aduc o rază de soare în viața celor pe care îi cunosc. La urma urmei, dacă asta nu s-ar întâmpla, ce sens ar mai avea totul?

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…