Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Social Wednesday: De ce a alege între tine și o relație nu va fi niciodată o decizie egoistă

Avem tendința de a crede că a fi devotat înseamnă să accepți multe greșeli, să treci peste ele, indiferent de circumstanțe, pentru că asta înseamnă să iubești. Dar nu întotdeauna este așa.

Mulți oameni cred că, dacă alegi să fii fericit, dacă te alegi pe tine, ești egoist, iar dacă alegi să respecți dorințele celorlalți înaintea dorințelor tale, ești un om bun. Însă nu astfel de situații ne fac oameni mai buni.

Adevărul este că trebuie întotdeauna să te alegi pe tine, înaintea tuturor.

Mulți critici vor spune că a alege propriile tale dorințe înseamnă că ești narcisist și autosuficient – însă asta înseamnă, de fapt, contrariul.

A te alege pe tine naște atâtea controverse, și este adesea înțeles greșit din cauză că această alegere e asociată cu atitudini și comportamente necorespunzătoare.

Dacă te alegi pe tine nu înseamnă că ești arogant, egoist, autosuficient sau că te crezi superior celorlalți, și nici că nu îți pasă de cei din jur.

Dacă te alegi pe tine nu înseamnă că vei călca pe cadavre pentru a-ți atinge scopurile, că îi vei priva pe alții de drepturi și libertăți, și că vei trata oamenii cu lipsă de respect.

Deci, dacă a te alege pe tine nu desemnează nimic rău, ce înseamnă, de fapt?

A te alege pe tine înseamnă că te poți concentra asupra scopurilor și visurilor tale, asigurându-te că le împlinești, sau că măcar faci tot posibilul în acest sens.

Unii oameni ar prefera să rămână în zona de confort, cu o carieră și viață previzibile și accesibile, dar care nu le aduc niciun fel de fericire, decât să riște să-și urmeze dorințele.

A te alege pe tine înseamnă că nu trebuie să te prefaci a fi interesat de lucruri care nu-ți fac plăcere, sau să te înconjori de oameni cu care nu rezonezi. Înseamnă să alegi libertatea de a te bucura de viață și de lucrurile care te atrag cu adevărat.

A te alege pe tine înseamnă că, indiferent de meseria pe care o practici, dacă ești singur(ă) sau nu, dacă ai copii sau nu, nu vei lăsa ca aceste lucruri să te definească, pentru că îți vei căuta permanent esența și vei încerca să fii persoana care ești tu cu adevărat.

Nu trebuie să devii sinonim(ă) cu lucrurile care fac parte din viața ta și care, în general, sunt exterioare caracterului tău real. Identitatea ta reprezintă mai mult decât persoana cu care ești, locul de muncă sau posesiunile materiale.

Pentru a atinge fericirea, trebuie să încerci să porți un monolog interior, întrebându-te:

Cine ești cu adevărat? Dacă dai la o parte aspectul exterior, posesiunile și toți oamenii din jurul tău, care este esența ta? Care sunt dorințele tale reale și visurile care ți-ar aduce cu adevărat bucurie?

A te alege pe tine înseamnă să faci din grija pentru tine o prioritate, și să iei mereu decizii care să-ți aducă bunăstare sufletească, mintală și corporală.

Să ai grijă de tine înseamnă să ai o dietă sănătoasă, să faci sport și să-ți faci timp pentru pasiunile tale și toate celelalte lucruri care îți fac plăcere. Nu confunda libertatea cu libertinismul. Când te alegi pe tine cu adevărat, iei acele decizii despre care știi că te vor construi în viitor și te vor duce în vârf.

Să ai grijă de tine nu înseamnă că nu te gândești la cei din jur, sau că dai dovadă de egoism. Înseamnă că, pur și simplu, îți cauți fericirea și te protejezi, în măsura în care tu o poți face cel mai bine – nimeni nu te va iubi așa cum o poți face tu. Iar dacă tu nu te iubești și nu te respecți pe tine, nimeni nu o va face.

Să te alegi pe tine înseamnă să te iubești, fără să fii narcisist. Înseamnă să îți urmărești visurile și dorințele, chiar dacă presupune să pleci dintr-o relație nesănătoasă, care nu îți aduce fericire și echilibru, care îți aduce lacrimi permanent și care te îndepărtează de adevărata ta esență.

Foto: shutterstock.com 

1 /
    relații, sex, flirt, libertate, fericire, echilibru personal, dezvoltare personală, psihologie relații, sex, flirt, libertate, fericire, echilibru personal, dezvoltare personală, psihologie relații, sex, flirt, libertate, fericire, echilibru personal, dezvoltare personală, psihologie relații, sex, flirt, libertate, fericire, echilibru personal, dezvoltare personală, psihologie

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…