Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday: Joelle Well-being - 12 moduri prin care te poți proteja de oamenii toxici

Cu toții am auzit de oamenii toxici și am întâlnit cel puțin o persoană de genul acesta. Nu sunt întotdeauna ușor de recunoscut, însă anumite trăsături de comportament trebuie să ne atragă atenția imediat: vorbesc mult și ascultă puțin, caută întotdeauna să aibă dreptate, se victimizează, se lamentează, ne obosesc şi ne simțim storși de energie după ce am interacționat cu ei.

Este foarte dificil să schimbi comportamentul unui astfel de om, însă există moduri prin care ne putem proteja de influența lor negativă asupra dispoziţiei noastre:

1. Stabilește limite

Doar tu poți stabili limita până la care poate merge un om – fie că te copleșește cu problemele lui, reale sau nu, fie că îți cere lucruri pe care nu îți dorești să le faci, fie că îți invadează intimitatea – doar tu poți opri ceea ce nu dorești în viața ta. Nu-ți fie frică să spui atunci când te deranjează ceva, chiar cu riscul de a supăra persoana respectivă.

2. Conștientizează-ți emoțiile

Pentru a putea menține distanța emoțională, este important să conștientizezi propriile emoții prin care treci. Dacă te simți incomod în preajma unei persoane, dacă intuiția sau vocea interioară îți spun că este ceva în neregulă – ascultă-le. De cele mai multe ori, au dreptate. Iar emoțiile pe care le simți în preajma unei persoane îți pot indica dacă trebuie să continui să interacționezi cu acel om sau nu.

3. Nu îi asculta dacă se plâng

Avem tendința, în mod special dacă suntem firi empatice, să preluăm din negativitatea și problemele celor din jur. O persoană toxică va avea nivelul de energie crescut după ce îl va fi secat pe al nostru povestindu-ne o mulțime de probleme din viața lor, care adesea nu ne privesc și în legătură cu care nu putem face nimic. Cel mai simplu mod, când încep să se plângă, este să ne găsim altceva de făcut sau să ne oprim, pur și simplu, din a asculta.

4. Nu petrece prea mult timp cu ei

Cu cât petrecem mai mult timp cu o persoană toxică, cu atât riscăm ca nivelul nostru de energie să scadă. Poate sunteți prieteni, amici, rude sau cunoștințe, însă agenda trebuie să se elibereze mult mai rar pentru acest gen de oameni.

5. Schimbă subiectul

În momentul în care persoana respectivă începe să vorbească despre o situație negativă, supărătoare, o problemă, schimbă subiectul, pur și simplu. Fără să-ți pese că va părea nepoliticos. Este de preferat să pară așa decât să îți strici ziua, starea, energia.

6. Block, hide sau unfriend

O astfel de persoană îți poate fura energia chiar și în online. Privind la postările lor cu iz negativ, la imaginile și gândurile tragice distribuite pe rețelele de socializare, ne încărcăm cu energia negativă pe care o transmit în jur. Este mai simplu să le dăm block, hide sau unfriend. Astfel, ne asigurăm pacea minții și o atitudine pozitivă, păstrând doar postările care ne asigură o stare de bine pe parcursul zilei.

7. Nu îi contrazice

Nu intra în discuții, contraziceri și certuri cu oamenii toxici. Ei își încarcă energia din conflicte și vor prelungi discuția la infinit, lăsându-te fără energie și cu moralul la pământ. Păstrează conversația cât mai scurtă, neutră și pozitivă.

8. Creează-ți protecție energetică

Exercițiile de vizualizare, crearea unei zone de protecție în jurul nostru ajută foarte mult în blocarea negativității ce vine dinspre omul toxic cu care urmează să interacționăm. Câteva variante sunt:

  • Oul albastru. Vizualizează un ou albastru transparent, ce permite energiei pozitive să intre și o blochează pe cea negativă. Oul te înconjoară în întregime, pe tot parcursul zilei.
  • Oglinda. Vizualizează o oglindă ce respinge energia negativă și o trimite înapoi spre cel care a transmis-o. Această metodă este utilă dacă știi exact care este persoana toxică și poți plasa o oglindă între voi doi; tot ce îți va trimite se va întoarce la ea.
  • Zidul de cărămidă. A vizualiza un zid de cărămidă este o metodă ce ar trebui folosită doar în medii extrem de toxice, deoarece blochează toate energiile. Nu este de recomandat să îți faci un obicei din acest tip de vizualizare, totuși, deoarece energiile trebuie să circule permanent.

9. Evită să îi privești în ochi

Cea mai multă energie se fură privind în ochi. Mai ales dacă ești o persoană empatică, ce transmite și preia energie rapid, evită să privești în ochi oamenii pe care îi simți ca fiind toxici.

10. Nu o lua personal

Nu o lua personal, pentru că acești oameni nu se comportă așa doar cu tine. Sunt așa cu toată lumea, deci purtarea lor nu te vizează în mod direct. Încearcă să le înțelegi comportamentul și să-l privești detașat, pentru că nu o fac intenționat, doar ție. Ci tuturor.

11. Fii de acord cu ei

Pentru a evita contrazicerile, discuțiile și situațiile conflictuale, cel mai bine este să inserezi din când în când în discuție câte un „așa e”, „ai dreptate”, „da”, „în regulă”, decât să te chinui să le aduci argumente contra. Vei pierde timp și energie degeaba, iar acesta este scopul lor principal.

12. Dacă nimic nu mai funcționează... îndepărtează-te.

Uneori, oricât am încerca, nu putem ajunge să rezonăm cu o anumită persoană. Se risipește timpul de ambele părți și nimeni nu ajunge să fie fericit. Cea mai înțeleaptă decizie într-o astfel de situație este să te îndepărtezi treptat, trimițându-le iubire și energie pozitivă, pentru a încheia legătura în pace, fără niciun fel de conflict și pentru a-ți putea continua viața în liniște.

Bunăstarea psihică și fizică sunt, poate, cele mai importante lucruri spre care ar trebui să țintim în viață.

O minte și un suflet liniștite, pline de energie pozitivă, sunt primul pas în acest sens. Protejându-ne și înconjurându-ne doar de lucruri benefice și plăcute, vom putea progresa mai ușor în viață și vom avea un nivel ridicat de energie în permanență.

Foto: Gratisography.com & Morguefile.com

 

1 /
    oameni toxici, echilibru personal,Joelle Well-being, relaxare oameni toxici, echilibru personal,Joelle Well-being, relaxare oameni toxici, echilibru personal,Joelle Well-being, relaxare

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…