Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday Joelle Well-being: Singurul lucru pe care trebuie să-l faci zilnic pentru a fi fericit

Fiecare are propriul mod de a se relaxa la sfârșitul zilei – unii citesc, ascultă muzică, ies la plimbare sau se cufundă în cadă și se lasă învăluiți de aroma spumei de baie.

Dar ce au în comun toate aceste metode de relaxare? Toate îți „deconectează” creierul după o zi lungă de muncă. 

Însă noile teorii spun că, dacă scopul tău principal este să fii fericit, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să îți pui creierul la treabă! Într-un mod corect, bineînțeles.

Modul „corect” de a pune creierul la treabă implică gândirea holistică, creativitatea, intuiția și imaginația. Conform unui nou studiu publicat în Journal of Pozitive Psychology, a antrena creierul corect, într-un mod creativ, va duce la un nivel al fericirii ridicat. 

Studiul a recrutat 658 de voluntari și a descoperit că oamenii implicați în demersuri creative s-au simțit în ziua următoare mult mai antrenați, entuziasmați și fericiți să trăiască, în general. Cercetătorii au concluzionat că rezultatele arată faptul că a găsi un mod de a te implica zilnic în activități creative va avea un efect direct asupra nivelului general de fericire. 

Asta nu înseamnă că trebuie să te transformi în următorul Michelangelo sau să renunți la activitățile tale de relaxare de după serviciu. Înseamnă că, data viitoare când asculți emisiunea preferată, poți nota într-o agendă opiniile tale cu privire la emisiune sau la ziua ce tocmai a trecut. Mai poți lua o carte de colorat pentru adulți sau să desenezi în timp ce asculți știrile sau muzica preferată. 

Atâta timp cât ești creativ, calitatea a ceea ce creezi poate fi mai bună sau mai puțin bună, în funcție de cum dorești. Nu e vorba despre rezultat aici, ci de păstrarea zilnică a calității vieții la un nivel înalt. Contează cum te fac să te simți acele activități, mult mai puțin decât rezultatul obținut. Și, cu cât te concentrezi mai puțin pe rezultatul final, cu atât va fi mai bun.

Activitățile creative sunt nenumărate, și ține doar de tine cât de mult vrei să te implici: poți alege cursuri de dans, poți scrie poezii, picta, poți alege un club de cusut și croitorie, orice simți că îți va face plăcere și-ți va pune creierul la lucru. Poți chiar să rezolvi integrame sau Sudoku în timp ce stai în cadă! 

Foto: pexels.com

1 /
    echilibru personal, relaxare, creativitate, odihnă, muncă, fericire, calitatea vieții, Artă, distracție echilibru personal, relaxare, creativitate, odihnă, muncă, fericire, calitatea vieții, Artă, distracție echilibru personal, relaxare, creativitate, odihnă, muncă, fericire, calitatea vieții, Artă, distracție

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…