Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Valoarea zâmbetului.

“Vorba bună, zâmbetul şi fapta binefăcătoare sunt raze ale soarelui răsfrânte în sufletul omului.” (Nicolae Iorga)

Este zâmbetul molipsitor? 

Putem spune asta pentru că un zâmbet nu este oferit prea des. Puţine sunt persoanele care oferă un zâmbet cald în semn de prietenie, mulţumire sau din simpla dorinţă de a face viaţa cuiva mai roz. Atunci, din celălalt colţ, răspunsul nu întârzie să apară!

Din obligaţie sau din politeţe, la zâmbet se răspunde întotdeauna cu zâmbet. Zâmbetul este calea cea mai simplă de comunicare fără să fie nevoie să folosim cuvintele, este calea ce ne conduce spre pace şi mulţumire interioară.

Să zâmbim nu este greu. Zâmbetul face parte din ingredientele pe care le-am primit atunci când am fost creaţi. Lecţia zâmbetului nu este dificilă, dar mulţi nu vor să o cunoască. Mulţi cred că, dacă afişează o mască serioasă, fără să schiţeze nicio formă de sentimente pe chipul lor, au mai multă notorietate.

Zâmbim pentru că suntem trişti şi nu vrem ca acest lucru să se vadă, aducem zâmbetul pe buzele noastre pentru a nu aduce lacrimile pe obrajii noştri, uneori anulăm un zâmbet din dorinţa de a părea superiori, alteori vrem să aducem bucurie în suflet prin acest gest simplu numit zâmbet.

Zâmbim pentru că, de cele mai multe ori, este modul nostru de apărare împotriva răutăţilor. Zâmbetul alungă tristeţea şi deschide poarta către entuziasm, linişte şi dorinţa de a fi mai bun. Zâmbetul este cel ce contribuie la fericirea din familie, la succesul în afaceri şi poate fi o formă de recunoştinţă faţă de un prieten drag. Zâmbetul linişteşte şi creează o stare de siguranţă. Nu costă nimic pentru a-l dărui, dar, trimis la momentrul potrivit, poate să salveze suflete descumpănite, pierdute în bezna tristeţii.

Experimentăm valoarea zâmbetului zilnic, dar nu analizăm niciodată importanţa lui.

Pentru minte şi trup, zâmbetul este o “gură” de oxigen. Dacă zâmbim mai des, sistemul nostru imunitar devine mai puternic.

Desi pare banal, există mai multe feluri de a zâmbi. Cum poate fi posibil acest lucru atâta timp cât zâmbetul este un gest simplu?

  • Zâmbetul de bun venit este gestul de politeţe pe care-l afişăm atunci când intrăm în contact cu anumite persoane;
  • Zâmbetul jenat este zâmbetul prin care ne scuzăm;
  • Zâmbetul îndrăzneţ este zâmbetul care ne face să ne simţim mai siguri pe noi;
  • Zâmbetul seducător este zâmbetul care dezarmează, este prezent mai mereu în ritualurile de seducţie;
  • Zâmbetul defensiv este este o formă de apărare, este singura stare de linişte pe care o împărtăşim faţă de persoane necunoscute, indiferent de civilizaţie.

Zâmbetul, acel semn al fericirii afişat pe chipul nostru, eliberează endorfine, motiv pentru care zâmbetul este binefăcător atât pentru cei ce-l oferă, cât şi pentru cei ce-l primesc. Acest ingredient minunat cu care am fost binecuvântaţi este prezent în toate culturile, indiferent de religie, culoare sau rasă.

Trebuie ştiut faptul că încruntarea necesită mai mult efort decât să zâmbeşti. Încruntarea necesită activitatea a 43 de muşchi, iar pentru zâmbet folosim doar 17 muşchi. Suntem atraşi involuntar de o faţă zâmbitoare.

Zâmbiţi cât mai des şi asta să fie din suflet!

“Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbeşte pentru că s-a petrecut.”

                            Gabriel Garcia Marquez

Sursă foto: Shutterstock.com

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…