Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Vestimentaţia de zi cu zi: oglindă a stilului personal.

Moda, prin natura sa, a devenit, pentru unii, un adevărat stil de viaţă. Trăim într-o societate care pune mare preţ pe aspectul fizic. Prima impresie contează şi, cu toate că nu suntem obligate să respectăm regulile vestimentare trasate de către designerii celebri, purtăm haine în fiecare zi, le accesorizăm după bunul plac şi ne conturăm o anumită imagine în societate. Nu ţinem întotdeauna cont de anumite reguli, însă ne lăsăm inspirate de noutăţile apărute în domeniu care, în mod mai mult sau mai puţin conştient, devin parte din viaţa noastră.

Evoluţia modei atestă puterea acestui motor care funcţionează cu o viteză ameţitoare, industria fascinantă şi totodată complexă care face posibilă reinventarea permanentă a garderobei personale.

Fiecare colecţie prezentată astăzi în oricare parte a lumii aduce un suflu nou în societate şi accelerează progresul în domeniu, progres care, la începuturile modei, a presupus simpla eliberare a femeii din corset graţie designerului revoluţionar Paul Poiret, un spirit artistic care şi-a dorit să transforme lumea într-un loc mai frumos.

A ales, ca oricare dintre cei pentru care arta reprezintă centrul vieţii lor, să-şi construiască propria realitate, printre creaţii extravagante şi colorate care să schimbe, într-un fel sau altul, societatea. Şi a reuşit: le-a oferit femeilor suflul tinereţii şi încrederea că pot îndrăzni să-şi afişeze linia corpului fără a-l mai încorseta, într-o perioadă în care concepţiile păreau aproape imposibil de schimbat.

De asemenea, a încurajat sexul frumos, la începutul secolului XX, să îndrăznească să poarte pantaloni, aspect, deşi asimilat cu greu de societate, a definit conturul unui viitor strălucit, ghidat de egalitate în drepturi pentru femei în balanţa care înclina în favoarea bărbaţilor.

Avem acces la informaţiile oferite de creatorii celebri care stabilesc trendurile, cei care transpun sclipiri de moment în linii vestimentare pe care, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, le integrăm în viaţa şi în garderoba noastră.

Datorită celor care-şi dedică viaţa pentru a concepe lucruri frumoase într-un domeniu creativ, farmecul vieţii capătă un alt sens. Pentru a ne simţi bine, trebuie să resimţim un confort în propriul corp, iar vestimentaţia are rolul ei în a ne ajuta să afişăm în societate o atitudine care să emane încredere în propriile forţe. Astfel, rochia perfectă ne poate schimba radical starea de spirit într-o seară de gală care nu se anunţă tocmai relaxantă.

O ţinută cu stil, atent selectată şi accesorizată pe măsură poate face minuni, motiv pentru care o zi nu  poate începe altfel decât cu un zâmbet pe buze şi haine pe măsura atitudinii pozitive şi a stilului personal!

 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

10 coafuri simple pe care să le încerci săptămâna…
Rutina de machiaj a Victoriei Beckham! Vezi aici…