Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Ce obișnuiau să bea grecii antici și cum tratau mahmureala?

Grecia Antică este recunoscută pentru moștenirea culturală imensă lăsată omenirii, dar și pentru stilul de viață boem al locuitorilor, care obișnuiau să petreacă așa cum, poate, mulți dintre noi nu o fac astăzi.

Conform historia.ro, un rol foarte important în cultura grecilor l-a jucat vinul, fiind cel mai consumat și venerat în acea perioadă. Chiar și Hipocrate, părintele medicinei, recomanda vinul în tratarea oricărei boli. Era oferit zeilor drept ofrandă, era folosit în schimbul comercial, în ritualuri sau ca medicament și, firește, la petreceri. 

Consumul vinului era o datorie civică în orașe importante precum Atena, vinul fiind considerat băutura luptelor, caracteristică principală a cultului morții și onoarei. Grecii mai credeau că băutura avea rolul de a sfinți vorbele unui om, luptătorii spunând adevărul prin vin, pecetluind astfel jurămintele. 
Grecii considerau că a bea vinul simplu este un obicei barbar și necivilizat, așa că îl consumau întotdeauna cu apă. Acest obicei s-ar datora unui accident, când, în timpul unei furtuni, oamenii au lăsat vinul descoperit; ei au constatat că această combinație este una plăcută, iar de atunci a devenit tradiție. 
Elenii erau conștienți de efectele consumului în exces, așa că aveau la îndemână trucuri împotriva durerilor de cap sau a stărilor de vomă, ceea ce numim noi astăzi mahmureală. Literatura de specialitate recomanda simplul remediu cu varză fiartă și, bineînțeles, mult somn.
 
 
Așadar, binecunoscutul remediu cu varză și-a dovedit eficiența chiar și în Antichitate!
 
Foto: shutterstock.com
 
1 /
    istorie, Greci, Grecia Antică, vin, băutura, tradiții, mahmureala, remedii istorie, Greci, Grecia Antică, vin, băutura, tradiții, mahmureala, remedii

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…