Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Mâncare de 12 lei cu Marian: Măligă cu brânză și spanac voinic

Mult așteptata Mâncare de 12 a lui Marian a sosit în sfârșit, ca să ne încânte ochii, dar mai ales, papilele gustative. Ce mai, toate simțurile!

Săptămâna aceasta ne desfătăm cu o rețetă simplă, gustoasă și la îndemâna tuturor! Clasica mămăligă cu brânză capătă noi dimensiuni, și devine o adevărată operă de artă datorită priceperii  și entuziasmului lui Marian!

Iată de ce aveți nevoie:

Mălai – 60g

Lapte – 50ml

Brânză de burduf – 100g

Spanac tânăr – o mână

Apă – 150ml

Unt – o lingură

Sare – un vârf de două degete

Ulei – o lingură

Oțet balsamic – câțiva stropi

Un ou

Ardei iute, feliat subțire

... și brânză halloumi – 100g

 

Cum face Marian? Să învățăm de la el!

Dau în fiert laptele, apa, untul și sarea, apoi le trec la foc mărunt și cern mălaiul în ploaie peste telul din tuci. De cum s-a fiert mămăliga, o răcesc oleacă, apoi amestec brânza de burduf, fărâmițată.

Fac un pui de mămăligă de forma unei pite groase și o prăjesc pe ambele fețe într-o tigaie cu ulei încins, pân' ajunge la crustă rumenă.

Un ou turnat ușor afară din coajă în apă clocotită cu puțin-puțin de sare și oțet, gătit moale-n gălbenuș, vine așezat peste bulz și tăiat - îi servește ca sos. Râșnit de piper negru și felii de ardei iute presar deasupra-i. O mână de spanac voinic cu al său verde, stropit cu oțet din struguri ce-i ține tovărășie în farfurie. Și de-am cumpărat brânză halloumi, o frig în aceeași tigaie ștearsă de grăsime, și-o las pradă mâncării.

Ahh! ... Spune-i ”măligă”, mi-aduce aminte de prispa bunicii, fiind copil, de mă bagam să-nvârt în terci.

Poftă bună la ospăț!

 

Despre Marian?

"Ce-i cu mine prin bucătărie?

În vremea când cercam locuri de muncă... mi-am ciulit urechile la unele jachete butonate și mi s-a făcut poftă - am deschis poarta și-am luat-o pe drumul ăsta. Adevărat că a fost(și este) nu ușor; la început te ustură organele de parcă sfârâie-n tigaie, până îți așezi ritmul.

Da, îmi place să gătesc, îmi place să înțeleg mâncarea. Nu-i una favorită, îs multe merinde frumoase ce rodesc în natură."

Iată cu ce ne desfătăm săptămâna viitoare:

Foto: arhiva personală Marian Buda

1 /
    rețete, mâncare, bucătari, bucătărie, mămăligă cu brânză, tradițional, mâncare ieftină, rețete ieftine rețete, mâncare, bucătari, bucătărie, mămăligă cu brânză, tradițional, mâncare ieftină, rețete ieftine rețete, mâncare, bucătari, bucătărie, mămăligă cu brânză, tradițional, mâncare ieftină, rețete ieftine rețete, mâncare, bucătari, bucătărie, mămăligă cu brânză, tradițional, mâncare ieftină, rețete ieftine

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Hadar Chalet: zile perfecte pentru relaxare la o…
Mâncare de 12 lei cu Marian: Turte cu verdețuri,…