Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Jurnalul unei pofticioase – Dieta Oshawa: Zilele 5-10. Am supraviețuit!

Dacă primele 4 zile de dietă au fost un chin, lucrurile au început să se așeze începând cu ziua a cincea.

Am vrut să mențin un jurnal zilnic al parcursului dietei, însă am constat că, din ziua 5, nu prea mai aveam ce povesti, în așa fel încât să fie și interesant, și amuzant.

Simptomele groaznice din zilele precedente au dispărut complet.

Pot spune cu mândrie că aceste 10 zile de răbdare și voință mi-au adus 8 centimetri mai puțin în circumferința taliei (nu știu, în schimb, câte kilograme – însă pentru mine sunt relevanți centimetrii și felul cum se așează hainele).

 • Am probat o pereche de blugi strâmți, de pe vremea când eram mai slăbănoagă, și mi-au venit bine. Acum nu mai ies din ei.
 • Am probat o fustă cu talie înaltă, al cărei fermoar nu se mai închidea. E de seară, că altfel o purtam zilnic.
 • Celulita a fost redusă considerabil, deși nu am avut nici timpul, nici tragerea de inimă necesare pentru a face sport.
 • Tenul s-a curățat complet și arată revigorat, proaspăt și luminos.
 • 10 zile fără cafea nu au reprezentat o problemă la capitolul energie.
 • Creierul a devenit mai activ, iar atenția la detalii a crescut.
 • Pofta de mâncare a scăzut considerabil.
 • A crescut toleranța la frig.
 • Digestia mi-a fost îmbunătățită.

Bonus: Mi-am îmbunătățit viteza la frământat cocă.

Faptul că am ținut dietă nu m-a încurcat din niciun punct de vedere, nici profesional, nici social. De obicei, aveam gustările pregătite la mine în cazul în care foamea își făcea simțită prezența; iar dacă eram nepregătită cu pachețelul, era foarte simplu să merg undeva și să comand o porție de orez.

Recomand această dietă oricui dorește să dea un refresh organismului său și să-l pregătească pentru o nouă etapă, mai ales dacă știe că a avut o perioadă în care și-a chinuit corpul cu mâncare nesănătoasă, alcool și băuturi carbogazoase, cafea în exces, lipsă de somn, stress și lipsă de mișcare.

Însă este foarte important să începi această dietă doar dacă ai forța necesară de a suporta chinul primelor zile. Primele 4 zile au fost pentru mine un calvar, eram gata să renunț din oră în oră. La sfârșitul dietei, aveam impresia că mai am vreo două zile, și nu mă deranja.

Dr. Oshawa spune că putem ține dieta încă o dată, dacă facem o pauză de 3-5 zile. Este foarte posibil să repet această cură cât de curând, fiindcă am constatat că mi-a făcut chiar bine.

Avantajul constă în faptul că, deși este o cură monotonă, putem consuma alimentele oricând simțim senzația de foame, ceea ce ne permite să rezistăm mai ușor (în comparație cu dietele care impun doar 3 mese pe zi, și acelea cu două mărunțișuri în farfurie).

Îmi propun să revin treptat la o alimentație variată, bazată, în special, pe legume și carbohidrați complecși (și am să includ orezul brun mai des în meniu, am observat că-mi face foarte bine la digestie, dar și grâul fiert, care îmi activează creierul).

Voi păstra rețetele pentru pâinici de dietă și, mai ales, de sărățele, rețete la care voi apela atunci când simt o nevoie acută de ronțăială.

Și, din moment ce revin la o alimentație variată, dar, în același timp, echilibrată, săracă în grăsimi și zaharuri, îmi pot strânge toată energia pentru a face din nou sport.

Țin să specific faptul că acestea sunt doar experiențe și impresii personale. Rezultatele și simptomele variază de la persoană la persoană. Rămâne la latitudinea fiecăruia modul în care gestionează dieta și parcursul acesteia, dacă, până la urmă, decide să o adopte.

Foto: shutterstock.com, giphy.com

1 /
  dietă, sport, cură de slăbire, dietă de slăbit, dieta macrobiotică, dieta Oshawa, kilograme în plus, slăbire rapidă dietă, sport, cură de slăbire, dietă de slăbit, dieta macrobiotică, dieta Oshawa, kilograme în plus, slăbire rapidă dietă, sport, cură de slăbire, dietă de slăbit, dieta macrobiotică, dieta Oshawa, kilograme în plus, slăbire rapidă dietă, sport, cură de slăbire, dietă de slăbit, dieta macrobiotică, dieta Oshawa, kilograme în plus, slăbire rapidă dietă, sport, cură de slăbire, dietă de slăbit, dieta macrobiotică, dieta Oshawa, kilograme în plus, slăbire rapidă

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Ce mănâncă un nutriționist într-o zi
Două lucruri importante de care trebuie să ții cont…