Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

10 lecții de viață învățate de la mama

Nu există cuvinte să descriem ce reprezintă mamele pentru noi și nu există cuvinte să le mulțumim suficient pentru tot ce fac.

Pe lângă grija și iubirea necondiționată pe care ni le oferă, mamele se ocupă cu responsabilitate și de educația noastră. Și ne oferă lecții de viață pe care nu le vom putea uita vreodată.

1. Oricât de greu ți-ar fi, mai poți încă puțin.

Pentru că ești puternică și rezistentă, iar viața nu îți dă mai mult decât poți duce. Trebuie să treci prin toate încercările ca să înveți din ele. Nu înveți din bucurii, ci din suferințe. Așa că ia un șervețel, șterge-ți obrajii și mergi mai departe.

2. Nu te baza niciodată în totalitate pe alții.

Nu poți avea încredere oarbă decât în părinți. Asigură-te mereu că ai un plan de rezervă, verifică toți oamenii din jurul tău oricând ai ocazia. Trădarea vine de la cei de la care te aștepți cel mai puțin. Și, în general, bazându-te exclusiv pe alții, vei constata că au făcut o treabă foarte proastă.

3. Păstrează-ți bunul-simț în orice situație.

Fii conștientă de cine ești și ce calități ai, dar nu sări calul. Nu fi arogantă. Păstrează-ți bunele maniere, vorbește întotdeauna frumos. Pune-te în locul omului din fața ta. Nu toți au ce ai tu, nu poți ști ce este în sufletul altui om. Caută să înțelegi înainte să judeci. Sau mai bine, nu judeca deloc. Pe nimeni. Nu ești infailibilă nici tu.

4. Răsplătește oamenii care ți-au făcut bine.

E foarte greu să întâlnești oameni care îți fac bine fără niciun interes ascuns, așa că păstrează-ți recunoștința pentru ei toată viața. Nu uita de binele făcut și caută să îi răsplătești cum poți, ori de câte ori ai ocazia.

5. Fii mereu elegantă.

Fie că porți rochie de seară, fie că porți papuci de plajă, eleganța vine din atitudine – din modul în care mergi, în care gesticulezi, în care vorbești. Poartă-te mereu conform rafinamentului tău și caută să fii mereu îngrijită, chiar și dacă mergi până la piață.

6. Nu îți spăla rufele în public.

Sincer vorbind, nu îi pasă nimănui cu adevărat de problemele tale. Nu rezolvi nimic spunându-le altora și nimeni nu are de ce să știe ce se petrece în bucătăria ta. Problemele tale sunt doar ale tale și doar tu le poți rezolva. Spunându-le altora, există riscul să fii etichetată, judecată și, mai ales, bârfită.

7. Admite când nu mai poți.

Ești o femeie puternică și dacă recunoști că ai obosit, că nu mai poți sau că nu știi. Nu te condamnă nimeni dacă vei cere ajutor sau dacă întrebi, pentru că o femeie puternică știe până unde îi sunt limitele, și știe ce să caute dincolo de ele.

8. Pleacă dacă nu ești respectată.

Nu admite lipsa de respect din partea nimănui. Oricât de apropiat ți-ar fi omul, oricât l-ai iubi, oricât ar durea. Nu are nimeni dreptul să îți încalce personalitatea, să îți șifoneze imaginea și să îți strice bunăstarea. În momentul în care ceva te-a deranjat sau jignit, pleacă.

9. Spune ce gândești.

Spune cu sinceritate ceea ce gândești, fără să jignești. Oamenii pot avea păreri diferite de ale tale, acceptă-le și prezintă-ți întotdeauna opinia cu argumente. Învață să expui clar ceea ce dorești, pentru a și obține.

10. Nu lăsa să se vadă că te doare.

Văzându-te că suferi, oamenii vor tinde să creadă că ești slabă sau demnă de milă. Nu vrei așa ceva. Și nu impresionezi pe nimeni cu durerea ta. Zâmbește în continuare și poți să plângi acasă, când ajungi în pat.

Ce lecții importante ați primit voi de la mama? :)

Foto: Shutterstock.com

1 /
    lecții de viață de la mama, mama, iubire, viață, recunoștință lecții de viață de la mama, mama, iubire, viață, recunoștință lecții de viață de la mama, mama, iubire, viață, recunoștință

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…