Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

Sunday Joelle Well-Being: Secretul fericirii - a învăța să lași anumite lucruri în urmă

Viața nu e un lucru de care ne preocupăm zilnic, deși este motivul pentru care trăim, de la o zi la alta. Trăim, uneori, ca și cum viața nu s-ar mai termina, ca și cum nu ar mai urma să murim niciodată. Ne ducem existența într-un circuit închis, robotizat, în care nu facem altceva decât să ne străduim să plătim facturile și să supraviețuim, de la o zi la alta.

Până când vine o zi în care ne dăm seama că drumul vieții noastre a luat o turnură greșită și nu putem înțelege de când, cum, și din ce cauză.

Câteodată, chiar dacă planificăm totul în avans, viața ne rezervă alte lucruri. Astfel, că ajungem să trecem prin situații la carenu ne așteptam niciodată. Suntem în șoc, suntem supărați, furioși, aproape deprimați. Pentru că nu înțelegem de ce se întâmplă astfel de lucruri; iar, într-un final, acceptăm noua socoteală a existenței noastre.

E important să avem mereu în minte faptul că nu primim de la viață mai mult decât putem duce, chiar dacă poate părea că nu e așa. Când reușim să acceptăm situațiile și să ni le asumăm, învățăm să apreciem experiențele prin care trecem, și lecțiile pe care le avem de învățat.  Pentru că, de cele mai multe ori, situațiile dificile apar pentru a ne învăța ceva. Și este important să știm să ne bucurăm de drum, chiar dacă este unul anevoios.

Acea idee conform căreia ceea ce oferi, primești, la rândul tău, poate suna drept clișeu, însă gândirea pozitivă și capacitatea de a lăsa lucrurile să se așeze de la sine sunt cele ce aduc schimbarea în bine, într-un final. Pentru că nu poți lupta permanent contra vântului.

Uneori, ceea ce pare la început a fi un lucru rău pentru tine se poate dovedi a fi unul benefic. Dacă te superi și te înfurii pe o situație, nu ajungi nicăieri. Așa că abordarea sănătoasă este să înveți să iei binele din orice moment prin care treci. Poți ieși la liman din orice situație, chiar și din cea mai oribilă. Iar, câteodată, lucruri rele trebuie să se întâmple înaintea celor bune. Poate ca să apreciezi binele mai mult, și ca să vezi valoarea din evenimentul care a apărut și care ți-a schimbat viața. Poate că trebuie doar să înveți mai multe despre tine, despre ceea ce îți dorești și despre forța ta interioară reală. Oricare ar fi scopul încercărilor grele, trebuie să ai siguranța că acestea au un scop întotdeauna. Și mai toate sunt legate de fericirea ta, însă depind de un singur lucru: timpul.

Te afli întotdeauna unde trebuie să fii, în momentul potrivit, chiar dacă, la o primă vedere, nu pare așa. Dacă în viața ta va apărea o schimbare, va apărea atunci când te aștepți mai puțin, și atunci când ești cu adevărat pregătit pentru această schimbare.

Deci lecția finală este să lași lucrurile să vină de la sine, să le iei ca atare și să lași timpul să își spună cuvântul. Și ce faci între timp? Te bucuri de viața pe care o ai deja. Zâmbește, râzi, iubește, explorează și trăiește – sunt momente care nu se mai întorc niciodată.

Fă tot ce îți dorești să faci și bucură-te de fiecare clipă. Viața e prea scurtă ca să îți trăiești zilele în supărare. Cu toții avem dreptul să avem zile proaste și să fim țâfnoși sau triști. Dar, într-un final, trebuie să le lași în urmă, să te înarmezi cu forță și răbdare și să ai mereu în minte faptul că lucrurile bune vin pentru cei care așteaptă. Și mai trebuie să realizezi câte daruri ai deja, pe care mulți oameni nu le au, și să fii recunoscător pentru toate aceste lucruri. Chiar dacă nu sunt perfecte – sunt ale tale, și sunt ideale pentru tine.

Foto: pexels.com

1 /
    fericire, bunăstare, griji, lifestyle, probleme, sănătate, stare de bine, dezvoltare personală fericire, bunăstare, griji, lifestyle, probleme, sănătate, stare de bine, dezvoltare personală fericire, bunăstare, griji, lifestyle, probleme, sănătate, stare de bine, dezvoltare personală

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Lecții de viață învățate în 3 decenii de existență.…
E necesar să vorbeşti cu partenerul zilnic? Iată…