Be Joelle everyday!

Abonează-te la newsletter-ul Joelle Magazine:

BE JOELLE EVERYDAY! Your magazine. Your WORLD!

13 lucruri despre sărbătorita zilei, actrița Anne Hathaway

Născută pe 12 noiembrie 1982, actrița Anne Jacqueline Hathaway împlinește astăzi 34 de ani.

Iar, în cei 34 de ani, a reușit performanțe demne de invidiat pentru o actriță atât de tânără.

1. Este născută în Brooklyn, New York.

Dacă tatăl ei, Gerald T. Hathaway, este avocat, neavând nicio legătură cu sfera artistică, mama ei, Kate McCauley Hathaway, care este, la rându-i, actriță, a inspirat-o să-i calce pe urme, motiv pentru care, în timpul liceului, Anne Hathaway primea deja mici recunoașteri ale talentului ei actoricesc, care i-au deschis de timpuriu drumul către Hollywood.

2. A obținut primul rol la vârsta de 17 ani.

Serialul Get real (1999), care nu s-a bucurat de un succes notabil, este cel care i-a asigurat debutul actriței.

3. A obținut recunoașterea internațională doi ani mai târziu, datorită rolului din The Princess Diaries (2001).

Rolul Miei din The Princess Diaries i-a adus aprecierile care au propulsat-o ulterior pe un drum profesional presărat cu roluri importante.

4. Continuarea, The Princesss Diaries 2 (2004): Royal Engagement, a reprezentat confirmarea succesului răsunător al rolului său.

În The Princess Diaries 2, actrița a jucat alături de mama sa, Kate McCauley. Astfel, Anne Hathaway a devenit role model pentru copiii și adolescenții din întreaga lume, insuflându-le acestora ideea că visurile devin realitate dacă îți urmezi pasiunea. Între timp, rolurile din filme precum Nicholas Nickleby (2002), Ella Enchanted (2004) și Hoodwinked! (2005) au întărit convingerea publicului că o nouă stea a Hollywood-ului își scrie istoria sub ochii curioși ai tuturor fanilor din întreaga lume.

5. Brokeback Mountain (2005): punct de referință în cariera ei.

Din dorința de a face tranziția către filme mai serioase și de a scăpa de imaginea de "prințesă" pe care și-o construise până atunci, actrița a reușit, prin rolul din Brokeback Mountain, să-și convingă publicul că poate face mai mult decât ceea ce făcuse până atunci.

6. The Devil Wears Prada (2006): apariție alături de legendara Meryl Streep.

Savurosul film "Diavolul se îmbracă de la Prada" a reprezentat evoluția firească a actriței, fiind cel care i-a adus un plus de recunoaștere și apreciere pentru profesionalismul de care a dat dovadă în calitate de intern al personajului inspirat de către Anna Wintour, redactor-șef al Vogue America și interpretat de nimeni alta decât Meryl Streep, actrița care ar putea juca orice rol cu o aparentă ușurință ieșită din comun.

7. Becoming Jane (2007): o nominalizare încurajatoare.

Rolul lui Jane Austen din Becoming Jane i s-a potrivit de minune, motiv pentru care, ulterior acestei interpretări de excepție, Anne Hathaway a fost nominalizată de către Moët British Independent Film Awards (B.I.F.A.) pentru Cea mai bună interpretare a unei actrițe.

8. În 2010, a fost desemnată una dintre cele mai sexy celebrități ale anului.

Hathaway a fost, alături de Denzel Washington, gazda concertului susținut în cinstea laureaților la Premiul Nobel, susținut în Norvegia, la Oslo, pe 11 decembrie 2010. În urma acestui eveniment, revista Enterntainment Weekly a desemnat-o ca fiind una dintre cele mai sexy celebrități ale anului.

9. Rachel Getting Married (2008), Bride wars, Alice in Wonderland și Love and other drugs (2010): roluri și interpretări diverse

Anii care au urmat i-au conturat actriței, din ce în ce mai mult, personalitatea care urma să cucerească, în viitorul nu foarte îndepărtat, întreaga planetă, prin nominalizări dintre cele mai diverse și prin câștigarea unui Oscar.

10. 2013 - anul câștigării Premiului Oscar

Anne Hathaway are un Premiu Oscar în palmares, câștigat pentru rolul din Les Misérables (2012). Începând cu acest moment, cerul devine limita pentru actrița care a început timid, cu visuri mărețe și care și-a văzut împlinită, mult mai devreme decât se aștepta, una dintre cele mai mari dorințe.

11. Anne Hathaway are 1.73 m înălțime.

Înălțimea actriței i-a complimentat întotdeauna silueta, fiindu-i un aliat de succes în multitudinea de roluri cărora a trebuit să le facă față de-a lungul timpului.

12. Este căsătorită cu actorul și producătorul Adam Shulman, iar anul acesta, Anne Hathaway l-a născut pe Jonathan Rosebanks Shulman, primul lor copil. 

Cei doi și-au început relația în anul 2008, s-au logodit în anul 2011, iar nunta a avut loc în California, în septembrie 2012.

Pe 24 martie 2016, s-a născut Jonathan Rosebanks Shulman. Cu câteva luni înainte de această dată, cei doi soți și-au pus toate proiectele în care erau implicați în stand-by astfel încât să se poată pregăti pentru venirea pe lume a primului lor copil.

13. Interstellar (2014) și The Intern (2015): două dintre cele mai aclamate roluri ale sale din ultima vreme.

Filmul Interstellar, în care a jucat alături de Matthew McConaughey și The Intern, în care a interpretat un rol de excepție alături de titanul Robert DeNiro le-a amintit fanilor, mai numeroși ca niciodată, că Anne Hathaway, în pofida vârstei, poate realiza adevărate capodopere și că, independent de cât de mult timp ar alege să se retragă din activitate pentru a se ocupa de familie, are posibilitatea de reveni cu forțe proaspete, indiferent de circumstanțe.

Foto: Imdb.com

1 /
    Anne Hathaway, zi de naștere, celebritate, actriță, Hollywood, Diavolul se îmbracă de la Prada Anne Hathaway, zi de naștere, celebritate, actriță, Hollywood, Diavolul se îmbracă de la Prada

Ţi-a plăcut acest articol?

Fii alături de noi, dă LIKE paginii JoelleMagazine de Facebook!

Mașina timpului: înapoi la liceu, pentru o prelegere…
21 septembrie: Să fim mai buni de Ziua Internațională…